0

iRobot Braava 380 felmosó robot teszt

2013.11.18.
iRobot Braava 380 felmosó robot teszt

...a Braava 380 a mindennapjaink részévé vált, ami jól bizonyítja, hogy hasznos, ügyes szerkezet. Csendes, szépen feltakarít és nagyon ritkán szorul külső segítségre.

Az eredeti cikk összefoglalója. A teljes cikket itt olvashatod. 

 

A Braava 380 egy olyan padlótisztító robot, ami egy törlőkendőt tol végig a tisztítandó felületen, miközben azt szisztematikusan bejárja. A robot száraz és nedves kendőket egyaránt kezel, így söprögetés és felmosás kiváltására egyaránt alkalmas. Mivel szisztematikusan takarít, mindig csak annyi ideig dolgozik, ameddig feltétlen szükséges ahhoz, hogy mindenhova egyszer eljusson. Ha végzett, akkor visszatér a kiindulási pontra.

 

A Braava 380-as egyik újdonsága a Braava 320-hoz képest, hogy az egyszerű kendőtartó panel mellé egy víztartályt is magába foglaló panelt is mellékelnek. Ezzel megoldható, hogy a felmosás során a mikroszálas felmosó kendő folyamatosan nedves maradjon, aminek elsősorban nagyobb felületek takarításánál van jelentősége. 

A Braava 380-as másik extra képessége a Braava 320-hoz képest, hogy egyszerre több navigációs kocka jeleit is figyelembe tudja venni, így egy menetben több szobát is ki tud takarítani (feltéve, hogy nincs közöttük semmi szintbeli akadály). A kockák jelét a gyártó több csatornába sorolta, a 380-ashoz egy darab 4-es csatornaszámú kocka jár. Ez egészíthető ki egy vagy több 2-es csatornaszámú kockával, így kialakítható egy nagyobb terület, amit ezután a robot egyben tud kezelni. A külön megvehető kocka használható a 320-as robottal is, de a kisebbik modell nem tud az egyik kocka területéről átvándorolni felmosás közben a másik kocka területére, azokat csak külön-külön tudja kezelni. Ennek akkor lehet jelentősége, ha a kockákat olyan nehezen elérhető helyre tesszük, ahonnan nem akarjuk minden egyes takarításnál kivenni és másik szobába áttenni. 

Az utóbbi években a Mint, majd most a Braava 380 a mindennapjaink részévé vált, ami jól bizonyítja, hogy hasznos, ügyes szerkezet. Csendes, szépen feltakarít és nagyon ritkán szorul külső segítségre. Az egyetlen kérdés már csak az, hogy megéri-e az a néhány extra funkció azt a 20 ezer forintot, amivel a komolyabb Braava többe kerül az alap modellnél. Véleményem szerint csak akkor, ha a nettó egybefüggő felmosandó felület nagyobb, mint 23 m2. Minden egyéb esetben a Braava 320 a lassabb akkutöltés ellenére jobb választás.

 

Tovább a teljes cikkre

Tovább a termékhez

Készítette: NeoSoft Kft.
© 2010-2017 Robotguru Kereskedőház. Minden jog fenntartva.
youtube blog mail összehasonlít

Link megosztása e-mailben

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó
Vissza

Hírlevél feliratkozás

* A csillaggal jelölt mezők kitöltése szükséges! Az űrlapon szereplő adatok megadása önkéntes.