0

Így válassz robotporszívót, ha családod van!

2018.08.28.
Így válassz robotporszívót, ha családod van! Fogalmad sincs, melyik robotporszívót válaszd, ezért fogsz egyet a legdrágábbak közül, és nyugodtan hátradőlsz? Rosszul teszed, hiszen az otthonod paramétereitől függően egy sokkal kedvezőbb árúval is gyönyörű eredményt érhetsz el a takarítás terén.

A kedvező ár persze nem foglal magába annyi funkciót, de neked nem is fog hiányozni a repertoárból.

Nos nézzük, hogy családos emberként mit kell megfontolnod, ha egy robotporszívóra fáj a fogad.

(1) Ha nagy házad van sok szobával

Először is legyél tisztában azzal, hogy hány négyzetméteres a házad. Szerencsére minden robotnál fel van tüntetve, hogy hány négyzetméterig ajánlott. Például a Xiaomi Mi Roborock 2 robotporszívó maximális takarítási területe 250 m2, de vannak ennél sokkal szerényebb lakterülethez illő robotok is.

A sok szoba sok bútorral jár együtt, és ahhoz, hogy ezek alatt is maximális legyen a tisztaság, bizony szükséged lesz egy karcsú dizájnú robotporszívóra, amely befér az összes bútor alá. A sok szoba ráadásul igényli a nagy kapacitású akkumulátort, és azt is, hogy a porszívó képes legyen szobáról-szobára navigálni.

Tipp: a digitális távolságtartó szenzorokkal rendelkező modellek még egy szőnyegen felejtett tárgyat is képesek kikerülni, így érdemes ilyet vásárolni.

(2) Ha macska vagy kutya is tartozik a családhoz
 
Napjainkban a legtöbb ember családtagként kezeli a kutyáját, cicáját, akiknek szabad bejárása van a lakásba. A kutyaszőr, macskaszőr speciális kezelést igényel, ezért olyan robotporszívót válassz, ami ezekkel is elbánik. Az iRobot Roomba 605 robotporszívó például pont erre való.

Ha pedig allergiás ember is van a családban, akkor csakis HEPA szűrűs modellt nézz. Az iRobot Roomba 896 robotporszívónem csak remekül bánik el az állatszőrökkel, de még HEPA szűrővel is rendelkezik, és így lesz az egyik legjobb választás egy kutyás, macskás házba.

(3) Ha a házban szőnyegek vannak

A legtöbb robotporszívó használható az összes padlófelület tisztítására, úgymint szőnyegek, fa, és csempe, de van néhány modell, amely csak szőnyeg vagy csak keményfa padló esetén alkalmazható.

Tiszta sor, hogy a padló tisztításához nem szüksége olyan erős vákuum, így a készülék is olcsóbb lesz, mint egy szőnyegtisztításra alkalmas modell, ahol a vákuumnak kifejezetten erősnek kell lennie.

(4) Ha elfoglalt ember vagy

Ha mindig sok a dolgod, a robotporszívók alábbi funkciói sok időt takarítanak meg a számodra:

  • ütemezési lehetőség: a robot akkor kezd el dolgozni, amikor te akarod
  • távoli kapcsolat, Wi-Fi vezérlés: a modellt applikáción keresztül is használhatod. Home View funkció: távolról is kitakaríthatod vele a lakást
  • kettős kamerarendszer: ez a modell például vaksötétben is képes navigálni, és mindig tudja, hogy hol van.
 
 

Kövess minket Facebookon!

 
Készítette: NeoSoft Kft.
© 2010-2017 Robotguru Kereskedőház. Minden jog fenntartva.
youtube blog mail összehasonlít

Link megosztása e-mailben

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó
Vissza

Hírlevél feliratkozás

* A csillaggal jelölt mezők kitöltése szükséges! Az űrlapon szereplő adatok megadása önkéntes.