0

Így tüntetheted el a macskaszőrt a bútorokról

2019.03.18.
Így tüntetheted el a macskaszőrt a bútorokról

Arról már korábban is írtunk, hogy hogyan érdemes takarítanod a lakást, ha macskát tartasz. Ugyanakkor vannak olyan területek és berendezések, amelyekről nehezebb lehet eltávolítani a rátapadt szőrszálakat.

Ehhez nyújtunk most egy kis segítséget neked tanácsainkkal.

A bútorok „szőrtelenítése” nem nagyobb ördöngösség a többi tennivalónál, csak tudni kell, hogy mivel célszerű hozzálátni. Ha tisztában vagy ezekkel a trükkökkel, akkor gyerekjáték lesz a kárpitok, szőnyegek és bútorok takarítása.

Nedves tisztítás a bútorok legjobb barátja

A gumikesztyű hatékony fegyver, hogyha szőrt szeretnél eltávolítani. De még hatékonyabbá teheted, ha egy kissé be is vizezed, ugyanis így bármilyen felületen alkalmazhatod. Garantáltan összeszed minden kósza szőrszálat.

A használat után elegendő egy kicsit átöblíteni, és újra használatba veheted. Sima bútorfelületeken hasonló eredményeket érhetsz el egy rongy és bútorfényező segítségével. Ha egy kis antisztatikus sprayt is bevetsz, akkor a későbbi teendőidet is lecsökkentheted.

Segítség onnan, ahonnan nem is várnád

Te is habkővel távolítod el a bőrkeményedéseidet? Akkor most elárulunk neked egy titkot. Macskaszőrre is kiváló! Persze, ne a macskán próbáld ki, hanem inkább a kanapén! Csak dörzsöld végig vele a tisztításra váró felületet és máris megszabadulhatsz a szennyeződéstől.

A különböző ruhatisztítókkal is érdemes közelebbi barátságot kötnöd. Egy ragadós szösztelenítő henger vagy egy ruhatisztító kefe az előszobában aranyat ér, hogyha indulás előtt még szeretnéd rendbe szedni magadat.

Amikor eljön a vedlési időszak, akkor célszerű a mosógépedet is óvni. Ma már beszerezhetőek úgynevezett szőrgyűjtő golyók, amelyeket csak a dobba kell helyezni, így nem okoz problémát a textilből távozó macskaszőr.

A padló tisztán tartásához pedig hatékony segítőtárs lehet egy robotporszívó. Ezekből az okos ketyerékből beszerezhetsz kifejezetten állatszőr takarítására való darabokat, amelyek segítenek fenntartani a lakásban a higiéniát.
 
 
Készítette: NeoSoft Kft.
© 2010-2017 Robotguru Kereskedőház. Minden jog fenntartva.
youtube blog mail összehasonlít

Link megosztása e-mailben

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó
Vissza

Hírlevél feliratkozás

* A csillaggal jelölt mezők kitöltése szükséges! Az űrlapon szereplő adatok megadása önkéntes.