0

Így távolíthatod el a kutyaszőrt a szőnyegről és a kanapéról

2019.02.04.
Így távolíthatod el a kutyaszőrt a szőnyegről és a kanapéról A kutyatartó gazdik számára az egyik legnagyobb kihívást a textilek tisztítása jelenti. A szőnyegek és a kárpitozott bútorok csak úgy vonzzák az állatkák szőrszálait, amelyek aztán mélyen belekapaszkodnak a szövetekbe és szinte lehetetlennek tűnik az eltávolításuk.

Különösen nagy nehézséget okoz ez abban az esetben, ha a kutyád kifejezetten szőrhullós fajta, mint a bulldog, a vzsla vagy a mopsz. Az ő esetükben a vedlés állandó problémát okozhat az életedben, így nem marad más, mint a rendszeres és alapos takarítás.

A legnagyobb szőrmágnesek

Bizonyos textilek kifejezetten erősen ragaszkodnak az elhullott haj- és szőrszálakhoz. Ilyenek a hosszú szálú szőnyegek és a bársonyos kárpitok, a kutyaszőr könnyedén beférkőzik ezeknek a textileknek a szálai közé – és az esetek többségében ott is marad.

A rövid szálú textilek esetében az antisztatikus spray és a gumikesztyű alkalmazása megkönnyítheti a tisztítást. Előbbi a súrlódás okozta tapadást csökkenti, utóbbi pedig dörzsölés hatására éppen ennek a feszültségnek köszönhetően begyűjti a szőrt.

Felejtsd el a hagyományos takarító eszközöket!

Ha szőrrel van dolgod, akkor ideje kidobni a cirokseprűt. A probléma kezelésére vagy habszivacs, vagy műanyag sörtés partvis szükségeltetik. Ezek ugyanis sokkal alaposabban képesek begyűjteni a koszt, mivel statikus elektromosságot generálnak.

Porszívóból is érdemes erősebb, állatszőr takarítására kialakított darabot célszerű keresned. A makacsul ragaszkodó szőrszálakat ugyanis csak nagyobb erő segítségével tudod összegyűjteni. A portartályt is jó, ha sűrűbben üríted, hiszen állattartóként neked több szennyeződéssel kell megküzdened.

Nem akarsz minden áldott nap seprűvel és porszívóval szaladgálni a munkából hazaérve? Szerezz be egy robotporszívót, amely boldogan elvégzi helyetted ezt a feladatot! Te csak dőlj hátra és élvezd a nap végén az édes pihenést!

Készítette: NeoSoft Kft.
© 2010-2017 Robotguru Kereskedőház. Minden jog fenntartva.
youtube blog mail összehasonlít

Link megosztása e-mailben

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó
Vissza

Hírlevél feliratkozás

* A csillaggal jelölt mezők kitöltése szükséges! Az űrlapon szereplő adatok megadása önkéntes.