0

Így dolgozik egy tökéletes robotporszívó! I. rész

2018.11.16.
Így dolgozik egy tökéletes robotporszívó! I. rész

Sajnos nem minden robotporszívó működik tökéletesen és takarítás végeztével egyes noname modellek otthagyják maguk után a port, piszkot a padlón.

Most két részben bemutatjuk, hogy mit tudnak és mire nem alkalmasak a robotporszívók. Figyelem, a következő 2 cikk rengeteget fog segíteni Neked az új robotod kiválasztásában.

(1) Komplett tisztítórendszer - a zónákra osztott térképes navigáció a kulcs

A navigáció intelligens tisztítást biztosít, és optimalizálja a teljes tisztítási rendszert. A három leggyakoribb tisztítási mód a robotporszívókhoz: automata tisztítás, saroktakarítás, valamint lokális takarítás.

Az alapértelmezett tisztítási mód mindig az automatikus tisztítás, amikor a robot egy fej nélküli csirkéhez hasonlóan navigáció nélküli módban, tetszőlegesen szabálytalan úton halad. Eközben nem iktat be felesleges ismétlést, és nem hagy ki egyetlen milliméternyi területet sem.

Ám ha a robot rendelkezik navigációval, akkor a SLAM algoritmus alapján automatikusan követ egy jól megtervezett útvonalat. Miután a robotporszívó feltérképezte az adott helyiségeket, ki tudod jelölni neki, hogy mégis merre menjen. Haladhat akár cikkcakkban is.

Tehát az automatikus tisztítás során a robot véletlenszerűen mozog az otthonodban, egészen addig, amíg le nem merül. Amint viszont feltölt, ott folytatja, ahol abbahagyta, és addig, amíg teljesen nem végez.

Helyi tisztítás: a robot spirálisan vagy körkörös mintázatok mentén forog egy kisebb szennyeződés feltisztítása érdekében.

Sarok tisztítás: a robot a fal mentén tisztít, tökéletesen alkalmas a sarok tisztítására.

Cikkcakk tisztítás: tisztes nevén S-alakú tisztítás. Ez a leghatékonyabb takarítási útvonal, a robot sokkal alaposabban tud így dolgozni.

A vágyunk az, hogy a robotporszívó „személyében” olyan háztartási segéded legyen, amiben valóban csak gyönyörködni tudsz.

Használd bátran szőnyegen, padlón, kövön, működni fog!

A Robotguru csapata.

A cikket folytatjuk!

Készítette: NeoSoft Kft.
© 2010-2017 Robotguru Kereskedőház. Minden jog fenntartva.
youtube blog mail összehasonlít

Link megosztása e-mailben

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó
Vissza

Hírlevél feliratkozás

* A csillaggal jelölt mezők kitöltése szükséges! Az űrlapon szereplő adatok megadása önkéntes.