0

Hogyan varázsolja szebbé a Karácsonyt a robotporszívó?

2016.12.02.
Hogyan varázsolja szebbé a Karácsonyt a robotporszívó?
Garantáltan szebb lesz a karácsonyod, ha robotporszívó dolgozik az otthonodban. Kevesebb stressz, tisztább lakás és kevesebb kellemetlen meglepetés vár az ünnepek alatt. Olvasd csak el, hogy miért!

Az első nap még minden tökéletes. A frissen vásárolt fa illata betölti a lakást. A friss fenyőillat elvarázsol, olyannak érzed, mintha magad is ott járnál a hófödte hegycsúcsok között az erdő közepén.

A második napon a fa hullani kezd. Az utolsó pillanatban megvásárolt, talán hetekkel korábban levágott fenyő a nappali melegében megadja magát. A fa alatt hagyott ajándékok között megjelennek az első tűlevelek.

A harmadik-negyedik napon a tűlevelek birtokba veszik a lakást. Megjelenik egy a papucsodban, egy a párnád alatt, egy az ebédlőasztal közepén. Fogalmad sincs, hogyan kerülhetett oda. A lassan hulló tűlevelek magabiztosan szétáramlanak a lakás minden pontjára.

Az első megrázóbb élményt a szőnyegbe ragadt tűlevelek jelentik majd. Amikor éjjel mezítláb lépsz a szőnyegre, s egyből a talpadba fúródik a szőnyeg szálai közé ragadt hegyes kis szálacska. Még nincs itt a szilveszter, de már megfordul a fejedben, hogy le kellene bontani a fát...

A karácsony robotporszívóval


Egy robotporszívó sokat segít abban, hogy a karácsonyt követő napok kevesebb feszültséggel teljenek. Most fogod igazán nagy hasznát venni az automata takarításnak.

A karácsonyi  ünnepek alatt nem végzel házimunkát, nem mosol, nem takarítasz. Pihen s család és ez így van rendjén. De a padló porosodik, a tűlevelek lassan birtokba veszik a felfedezhető tereket. Engedd el a robotporszívót, hogy számoljon le velük! A szobában vagy a nappaliban keringő robotporszívó gondosan begyűjti az első lehulló tűleveleket. Ehhez még a forgó kefékre sincs szüksége: a tűlevelek könnyűek és könnyen mozdíthatóak, pillanatok alatt be tudja szippantani őket.

Komoly problémát jelentenek a hulló tűlevelek szőnyeges, szőnyegpadlós lakásban. A kisebb baj az, hogy hullik és fel kell takarítani. A nagyobb baj az, hogy a szőnyegre hullott tűleveleket hagyományos porszívóval nem tudod feltakarítani. Ehhez a porszívó mellett erős kefék is kellenek. Olyan robotporszívóra van szükséged, ami a lehető legjobb forgó kefékkel van felszerelve. Engedd takarítani, így megelőzheted, hogy még jövő májusban is tűleveleket szedegess a zoknidból.

A robotporszívó megment a szétszóródó tűlevelektől

A karácsonyfa, na meg az ajándékok


A robotporszívó használatával kapcsolatban mindig azt javasoljuk, hogy pakolj el az útból, lehetőleg ne legyenek a robotporszívó által bejárt területen kábelek, apró tárgyak. Na most itt a karácsony, amikor a földön álló karácsonyfa mögött ott vannak a fényfűzérek kábelei, a fa körül meg tele a padló a kirakott (és alaposan kibontott) ajándékokkal. Mi a teendő?

Ha megteheted, húzz egy virtuális falat a karácsonyfa köré. Ne hozd kísértésbe a robotporszívót, jobb távol tartani az egész felfordulástól. Igaz, a javaslat visszájára fordul, mert akkor a hulló tűleveleket sem fogja takarítani.

Ha lehet, tedd a karácsonyfát egy kis tömör emelvényre, vagy apró asztalkára. A földön álló fát az egyszerűbb robotporszívók lehet, hogy megpróbálják eltolni, ami nem lenne szerencsés. Attól függ, milyen talpa lesz a karácsonyfának. Ha széles, erős talpakon áll, akkor valószínű, hogy a gép akadályként érzékeli és megáll előtte. A keskeny, légiesen finom lábakon álló talp viszont nem biztos, hogy kikerülendő akadályként jelenik meg a robotporszívód előtt. Ezt akár le is tesztelheted: még a feldíszítés előtt indítsd el a robotot a fa környezetében, s nézd meg, hogyan reagál rá. Annak megfelelően kell elpakolnod, vagy megváltoztatnod a fa elhelyezését.

A kábeleket idén egy kicsit gondosabban helyezd el a szokásosnál a robotra való tekintettel. Ahol földet ér a fáról lelógó vezeték, ott ragaszd le a földhöz, akár egyszerűen celluxszal. Majd a lehető legegyenesebb vonalban húzd el a falig a kábelt, feszítsd meg a földön és ragaszd le több helyen. Így a robotporszívó nem fog benne elakadni, át tud menni fölötte.

Az ajándékok kérdése megint más. Sok helyen – nálunk is, hajajj! – a gyerekek ragaszkodnak hozzá, hogy az ajándékok pár napig a fa alatt maradjanak. Ott hevernek kibontva a játékok, ezernyi apróság, keverve némi csomagolóanyag-maradvánnyal. Ide nem kéne beengedni a robotot, jobb lesz, ha virtuális fallal megvéded a területet. Könnyen lehet, hogy ide-oda tologatná a dobozokat, összegyűrné a csomagolópapírt és lenyelne néhány apróságot, hajcsatot, legófigurát és ezüstgyűrűt.

Ez a virtuális fal például bármelyik Roomba robotrposzívóhoz használható. Leteszed közvetlenül a fa tövébe, s egy 60 centiméteres körben megvédi a fát és az ajándékokat a robotporszívótól. 

Ha mindezeket betartod, akkor nem kell azon aggódni, hogy a robotporszívó kárt tesz a fában vagy az ajándékokban az ünnepek alatt. A szétszóródó tűlevelek összegyűjtése miatt pedig olyan feszültségtől szabadulhatsz meg, ami miatt évekig örömmel fogod emlegetni az első robotporszívós karácsonyodat.

A te otthonodba vajon melyik robotporszívó illik igazán? Töltsd ki a robotválasztó tesztet és találd meg a számodra legjobban megfelelő robotporszívót!


A robotporszívó legyen Veled!

Készítette: NeoSoft Kft.
© 2010-2017 Robotguru Kereskedőház. Minden jog fenntartva.
youtube blog mail összehasonlít

Link megosztása e-mailben

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó
Vissza

Hírlevél feliratkozás

* A csillaggal jelölt mezők kitöltése szükséges! Az űrlapon szereplő adatok megadása önkéntes.