0

Hogyan boldogul egy robotporszívó műszaki analfabéta gazdájával?

2016.07.14.
Hogyan boldogul egy robotporszívó műszaki analfabéta gazdájával? A robotporszívó kedves és türelmes jószág. Nem fog hisztizni, nem vágja magát földhöz és még csak duzzogva a sarokba sem fog bevonulni, ha türelmetlen vagy és kiabálsz vele. Abszolút arra tervezték, hogy a nehezen együttműködő, műszaki analfabéta tulajdonost is megtanítsa arra, hogyan bánjon okos készülékével.
Egy robotporszívó azért is nagyon jó, mert a család minden tagja a maga szintjén  használhatja. Egy hagyományos porszívót csak egy módon lehetett kezelni. Bekapcsoltad, ment, kikapcsoltad, megállt. A kettő között meg hajladoztál, bútorok alá bújtál és szőnyegeket hajtogattál, hogy kiszolgáld őnagyságát.

A porszívó robot nem kér tőled ilyeneket. Kapcsolatotok kicsit hűvösnek és távolságtartónak is mondható. Te bekapcsolod, ő meg dolgozik, s közben nem kell vele semmit sem csinálnod.

A robotporszívó viszont megadja azt a lehetőséget, hogy a család minden tagja a maga módján kezelje. Aki idegenkedik a technikai megoldásoktól, a maga módján tényleg műszaki analfabéta, annak a porszívó robot a legegyszerűbb oldalát mutatja csak meg. Üzembe helyezés után már semmi mást nem kell tennie, mint megnyomni a gép közepén található Start, vagy Clean feliratú gombot. A robot erre elindul, s a maga programja szerint kitakarítja a lakást. Bár csúcstechnika dolgozik a kis készülékben, annyit sem kell foglalkozni vele, mint egy hagyományos porszívóval. Még az egyszerűbb porszívómodelleken is állítanod kell a szívás erősségét, vagy cserélgetni a fejeket a megfelelő felülethez. A robotporszívó még ennyi döntést sem vár el tőled. Csak nyomd meg a gombot és menj el kávézni.

Ha viszont a robotporszívó feltámasztja benned a kütyük iránti érdeklődést, akkor ennél jobb terepre nem is tévedhetsz! Mániákus adatgyűjtögető vagy, hétköznapokon is táblázatokban élsz? Kiélheted magad: programozd az indítást, tervezd meg, hogy a család napirendje alapján melyik nap hány órakor legcélszerűbb elkezdeni a takarítást, melyik helyiség hány négyzetméteres, hol lesz hatékonyabb és hol több időt igénylő a munka. A robot valóságos adatbánya lesz a számodra!

Vagy nem a hagyományos exceltáblás énedet piszkálja fel a Roomba, hanem a kütyük iránt érzett szenvedélyed nő az egekig a gép láttán? Le sem teszed a kezedből az okostelefonod? Akkor vedd meg hozzá a legjobb Thinking Cleaner robotokosítót, s programozd a telefonodon keresztül. Interneten keresztül kapcsolódik a robotodhoz, s használatával az eredetileg nem programozható modellek takarítási időpontjait is előre be tudod majd állítani. Indítsd el az irodából, kérd le a telefonodra a működési statisztikákat. Fel sem kell kelned a fotelből, a gép követi az utasításaidat: dolgozni kezd, abbahagyja a munkát, átvonul a másik szobába.

A legjobb az az egészben, hogy maga a takarítás ugyanaz marad. Akár csak egy gombot nyomsz meg a porszívó robot tetején, akár napokra előre programozod a telefonoddal, pontosan ugyanazokat a mozdulatokat fogja elvégezni. A lakásod tiszta lesz, méghozzá úgy, hogy nem neked kell a port törölni és a szőnyegeket emelgetni. Ez a fontos, bármelyik használati mód kelti is fel legjobban az érdeklődésedet.
Készítette: NeoSoft Kft.
© 2010-2017 Robotguru Kereskedőház. Minden jog fenntartva.
youtube blog mail összehasonlít

Link megosztása e-mailben

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó
Vissza

Hírlevél feliratkozás

* A csillaggal jelölt mezők kitöltése szükséges! Az űrlapon szereplő adatok megadása önkéntes.