0

Robothírek

 • Kijárós a cicád? Így tarthatod rendben a lakást

  2019.03.18.

  A macskatartás egyik fő problémáját általában a szőrhullás jelenti. A dörgölőző, mindenhová felmászó kedvencek szőrszálai hamar elárasztják akár az egész lakást.

  Tovább fokozza a nehézségeket, hogyha a cicának szabad kijárása van az udvarra és onnan vissza a szobába.

 • Így tüntetheted el a macskaszőrt a bútorokról

  2019.03.18.

  Arról már korábban is írtunk, hogy hogyan érdemes takarítanod a lakást, ha macskát tartasz. Ugyanakkor vannak olyan területek és berendezések, amelyekről nehezebb lehet eltávolítani a rátapadt szőrszálakat.

  Ehhez nyújtunk most egy kis segítséget neked tanácsainkkal.

 • Macska a lakásban – vége a higiéniának?

  2019.03.18.

  Amennyiben van macskád vagy éppen most szeretnél egyet befogadni, akkor bizonyára hallottad már az aggódó megjegyzéseket a lakás tisztaságával kapcsolatban. Tény, hogy a cicák szőre hullik. Ez azonban nem jelenti azt, hogy az otthonodat ne lehetne megfelelően tisztán tartani.

 • Rémálmokat okoz a macskaszőr a lakásban? Van megoldás!

  2019.03.18.

  Ha tartasz otthon macskát, bizonyára nem ismeretlen számodra az a probléma, amikor mindent beborít a szőr. Természetesen ettől még nyilván imádod a kedvencedet, de a szőrtől azért nagyon szívesen megszabadulnál, nem igaz?

  Akkor figyelj, mert van néhány tanácsunk a problémádra.

 • Jön a tavasz és ezzel a nyulak vedlési szezonja is

  2019.03.18.

  A nyulak a legszórakoztatóbb és legkedvesebb házikedvencek közé tartoznak. Viszont, ha neked is van, akkor azt is tudod, hogy hamarosan jön a vedlési szezon, amikor mindent beterít a szőr. És amikor azt mondjuk, hogy mindent, akkor tényleg mindent: a szőnyeget, a kanapét, a ruháidat.

  Van megoldás? Természetesen van! Ezért az alábbiakban el is árulunk néhány profi trükköt, amivel átvészelheted ezeket a heteket.

 • Egy 15 éves robotporszívó, amit lehet, hogy Magyarországon gyártottak?

  2019.03.11.

  Ha érdekel a robotporszívók világa, akkor ez a videó tetszeni fog. Azt gondoltad, hogy a takarító robotok csak pár éve kaphatóak? Hát nem! Ez a robotporszívó már több mint 15 éves, és olyan tulajdonságai vannak, amitől leesik az állad!

  Ráadásul Magyarországon gyártották? A videóból ez is kiderül és nagy szerencsénkre meglepően jó állapotban van, így meg tudjuk nektek mutatni.

 • Utálod a fűnyírást? Így kerülheted el a munkát idén (is)

  2019.02.20.

  Biztosan te is voltál már úgy, hogy a tavasz közeledtével kinéztél a kertbe és felsóhajtottál: bárcsak lenyírná magát a fű!

  Aztán ez a makacs fű csak nem nyírta le magát, így aztán kénytelen voltál te megtenni helyette. Valószínűleg a gyep idén sem fogja karbantartani magát, de lássuk, milyen lehetőségeid vannak, ha elkerülnéd a melót!

 • 3 tipp az első fűnyírás előtt

  2019.02.20.

  Mielőtt belevágnál a heves fűnyírásba az első napsugarak láttán, érdemes néhány fontos alapozó mozzanatot is megtenni.

  Ezek bár apróságnak tűnhetnek, valójában fontos szerepet töltenek be a tavaszi gyepápolásban. Ha megfelelően előkészíted a növesztésre szánt füvet, akkor egész évben üde zölden ragyog majd.

 • Íme a megoldás, ha nem akarsz idén füvet nyírni!

  2019.02.20.

  Nem akarod? Szerencsére mi nem is szeretnénk rábeszélni a fűnyírásra. Habár a szép kerteket mind imádjuk, bátran kijelenthetjük, hogy ezt a munkát sokan a hátunk közepére sem kívánjuk.

  Szerencsére van megoldás arra, hogyha nem szeretnéd a fűben, tűző napon kóvályogva tölteni az egész nyarat.

 • Lesd el a fűnyírás titkát a profiktól!

  2019.02.11.

  Biztosan te is jártál már úgy, hogy az interneten böngészve sóhajtoztál, hogy neked miért is nincs saját kertészed.

  Egy szakember nem csak a terhet venné le a válladról, de sokkal profibban tartaná rendben az egész placcot, mint te. Aztán valahogy sosem jött el a telefonhívás ideje. De nem is biztos, hogy valóban szükséged van arra a kertészre!

 • Nem akarok idén füvet nyírni. Mit tegyek?

  2019.02.11.

  Nem akarsz füvet nyírni? Ezt megértjük, hiszen ez a fárasztó és időrabló munka, bármennyire is szép eredménnyel jár, senkinek sem a kedvence.

  Sétálgatni órákig a tűző napon, rángatni az egész szerkezetet, hogy újra beinduljon. Kinek van ehhez kedve? Naná, hogy senkinek!

 • Gyors medence tisztítás 4+1 lépésben

  2019.02.11.

  Ha szeretnél gondoskodni a medencéd optimális tisztaságáról, szükséged lesz egy jó stratégiára, melynek mentén gondoskodhatsz erről.

  Szerencsére a mi tarsolyunkban lapul egy ilyen, így most megtudhatod, hogyan tarthatod makulátlanul tisztán az egészet mindössze 5 lépésben.

 • Medence tisztítás vegyszer nélkül

  2019.02.11.

  Amikor a medencéd tisztaságáról van szó, mindig dilemmát okoz, hogy mivel lenne érdemes tisztítani. A higiéniára nyilván szeretnél ügyelni, ám bizonyos vegyszerek akár komoly irritációt is okozhatnak a bőrön. De akkor mégis mi lenne a jó megoldás, ami eltávolítja a szennyeződéseket?

  Természetesen van rá mód, hogy kihagyhasd a vegyszereket a műveletből. Azonban arra fel kell készülnöd, hogy ez bizony több munkával fog járni. A makacsabb szennyeződések ugyanis komoly kihívások elé állítanak minden medencetulajdonost.

 • Útmutató a tökéletes Valentin naphoz.

  2019.02.11.

  Már a nyakunkon van a Valentin nap, ezért összeszedtünk neked egy egyszerűen kivitelezhető, de fantasztikus Valentin napi menetrendet, amit csak végig kell csinálnod, és Te leszel az, aki miatt minden nő irigy lesz a párodra.

  Most, hogy mindenki túl van a Super Bowl és az új BMW M8 okozta sokkon, rájöhetünk, hogy bár a párunk célzott is arra, hogy mit szeretne, mi sajnos nem figyeltünk.

  De sebaj, a lényeg, hogy itt vagy, s meg akarod -menteni a valentin napotokat…- meglepni a párodat egy feledhetetlen, figyelmes, és komoly előkészületet nem nagyon igénylő ajándékkal, amit ha elmesél a barátnőinek, kolléganőinek, azok irigykedve tekintenek majd rá.

 • A legjobb karácsonyi ajándékok időseknek

  2018.12.21.

  Sajnos, sokszor éppen azok az idős emberek utasítják el leginkább a technikai újdonságokat, akiknek a legjobban megkönnyítené az életét az újdonság használata. Egy robotporszívó valóságos áldás annak, akinek fájós dereka, nehéz mozgása miatt már problémát jelent a napi takarítás.

  Egy egyszerű, s egyszerűen használható robotporszívó kezelése könnyen elsajátítható feladat 60-70 éves korban is. Csak le kell tenni a takarítandó területre és megnyomni az indítógombot – ennél bonyolultabb programozásra az esetek nagy részében nincs is szükség.

 • A legjobb karácsonyi ajándékok férfiaknak

  2018.12.16.

  Először is szeretném leszögezni, hogy ez a cikk olyan nőknek szól, akik nem tudják, hogy milyen ajándékot vásároljanak egy férfinek. Amivel semmi baj nincs, mert gondolom, hogy mi férfiak Nektek nők számára nem vagyunk könnyű esetek. 

  De higgyétek el, nem olyan nehéz jó ajándékot találni, nekünk, csak pár dologra kell odafigyelni és garantált a siker. Ha megpróbálsz hasznos ajándékot adni a kiszemelt férfinak, akkor sikered lesz, hidd el! Ebben a cikkben is ilyen hasznos termékeket szedtem össze.

 • A legjobb karácsonyi ajándékok nőknek

  2018.12.13.

  Először is szeretném leszögezni, hogy ez a cikk főként férfiaknak íródott. Közülük is inkább azoknak, akik számára gondot okoz az ajándékozás mert nem az ajándékozás művészetében a legjobbak.

  Nincs is ezzel semmi baj, hiszen az imádott oldalbordák (anyák, nagyanyák, feleségek, barátnők)  sem könnyítik meg a dolgunkat. 

  Így nekünk kell feltalálnunk magunkat.Két út áll előttünk.

  Az első, hogy olyan ajándékot veszünk, amiről tudjuk, hogy arra vágyik az ajándékozott. De ha tudnád, akkor nem olvasnád ezt a cikket…

  A másik út, hogy valamilyen olyan hasznos dolgot veszünk nekik, aminek örülnek és ami megkönnyíti az életüket.

  Ebben a cikkben összeszedtem neked 6 hasznos ajándékot, amelyekkel azt gondolom, nem tudsz melléfogni. 

 • A legjobb karácsonyi ajándékok gyerekeknek (felnőtteknek is)!

  2018.12.06.

  Tavaly is és most is azt mondom, hogy ha átlagos karácsonyi ajándékot bárki tud venni, de gondolom, Neked nem ez a célod. Ha mégis átlagos ajándékot keresel, akkor kérlek, inkább zárd be ezt oldalt!

  Ebben a cikkben összesszedtem 6 olyan programozható játék robotot, amik kiváló ajándékok lehetnek karácsonyra! A bemutatást az olcsóbb robotokkal kezdjük és megyünk egészen a legdurvább több mint 160.000-os robotokig. Izgalmas lesz, kezdjük el! 

 • Így válassz elektromos fűtőpanelt az otthonodba

  2018.11.29.

  Korábban már írtunk arról, hogy miért lehet jó választás egy elektromos fűtőpanel. Amellett, hogy gazdaságos megoldást nyújthatnak a téli fűtési szezonban, sokoldalúan és könnyedén használhatóak bármilyen lakásban, ráadásul könnyedén igazodik az egyedi igényekhez.

 • Kedvencek a házban – így válassz robotporszívót, ha állattartó vagy

  2018.11.29.

  Gazdinak lenni fantasztikus dolog – mindenki tudja ezt, aki már megtapasztalta. Az állatok tartása azonban rengeteg plusz teendővel is jár. Az etetés, a gondozás és a tanítás mellett a takarítás mennyisége is jelentősen megnövekedhet egy olyan házban, ahol állatok élnek. Mindez azonban nem jelent problémát, ha van egy jó robotporszívód.

 • A robotporszívók egyedi jellemzői II. rész

  2018.08.28.

  A robotporszívóknak egy seregnyi előnyös és szerethető tulajdonsága van. Szerintünk ezek a legértékesebbek: navigáció, ütemezés, WiFi vezérlés, akadályok elkerülése, HEPA szűrő, öntöltés, vizuális fal.

 • Be kellene fektetned egy robotporszívóba? II. rész

  2018.08.28.

  Az első generációs Electrolux Trilobite és korai versenytársai a mai robotporszívókhoz képest nagyon ügyetleneknek számítottak. A mai robotizált porszívók már hatékonyak, és rengeteg időt takarítanak meg nekünk.

  Nem tudod eldönteni, hogy vegyél-e robotporszívót, vagy hogy melyik modell lesz a legnagyobb segítségedre? Ha elolvasod a cikkünket, megtalálod a választ. 

  (Cikkünk első részét itt /linkolvashatod)

 • Be kellene fektetned egy robotporszívóba? I. rész

  2018.08.28.

  Az első generációs Electrolux Trilobite és korai versenytársai a mai robotporszívókhoz képest nagyon ügyetleneknek számítottak. A mai robotizált porszívók már hatékonyak, és rengeteg időt takarítanak meg nekünk.

  Nem tudod eldönteni, hogy vegyél-e robotporszívót, vagy hogy melyik modell lesz a legnagyobb segítségedre? Ha elolvasod a cikkünket, megtalálod a választ.

 • A robotporszívók előnyei

  2018.11.19.

  A robotporszívók már hosszú évek óta forgalomban vannak, sokan még csak most kezdik el felfedezni az előnyeiket. Ha te is ebbe a csoportba tartozol, és aggódsz amiatt, hogy valóban képes-e rendesen kitakarítani, olvass tovább.

  Szerencsére a robotporszívók vákuum technológiájaigen fejlett, és képesek minden egyes nap ugyanazon a magas szinten takarítani.

  Nézzük, miért fogod szeretni annyira a robotporszívódat.

 • Így dolgozik egy tökéletes robotporszívó! II. rész

  2018.11.17.

  Sajnos nem minden robotporszívó működik tökéletesen, és takarítás végeztével egyes  modellek otthagyják maguk után a port, piszkot a padlón.

  Cikkünk második részében bemutatjuk, hogy mit tudnak a robotporszívók, és mi az, amit nem várhatunk tőlük.
  Figyelem, a következő tudásmorzsa rengeteget fog segíteni Neked az új robotod kiválasztása során!
  Előző cikkünket ezen a linken 1. rész tudod elérni.

 • Így dolgozik egy tökéletes robotporszívó! I. rész

  2018.11.16.

  Sajnos nem minden robotporszívó működik tökéletesen és takarítás végeztével egyes noname modellek otthagyják maguk után a port, piszkot a padlón.

  Most két részben bemutatjuk, hogy mit tudnak és mire nem alkalmasak a robotporszívók. Figyelem, a következő 2 cikk rengeteget fog segíteni Neked az új robotod kiválasztásában.

 • A robotfűnyírók megérik a pénzüket? - Előnyök

  2018.11.14.

  Az előnyökről: Úgy gondolod, hogy túl jól hangzik, amit eddig hallottál a robotfűnyírókról ahhoz, hogy igaz legyen? Kétségbe vonod, hogy valóban dolgoznak-e? Nos, nézzük meg az előnyeiket, de a hátrányaikat sem hallgatjuk el.

 • A robotfűnyírók megérik a pénzüket? - hátrányok

  2018.11.15.

  Úgy gondolod, hogy túl jól hangzik, amit eddig hallottál a robotfűnyírókról ahhoz, hogy igaz legyen? Kétségbe vonod, hogy valóban dolgoznak-e? Nos, nézzük meg jobban a robotfűnyírók hátrányait.

 • A medencetisztító robotok 9 fő előnye I. rész

  2018.10.25.

  Kedves Medencetulajdonos! Ugye egyetértesz vele, hogy nincs is kimerítőbb, mint a medence tisztítása? Megmutatjuk, miért jársz jól a medencetisztító robotokkal.

  Medencét azért telepítünk, hogy relaxálhassunk benne, és élvezhessük a barátainkkal töltött időt. Ám ez csak a jéghegy csúcsa, hiszen karban kell tartani és takarítani is kell...

  Elmondhatjuk, hogy a teljes medence takarítása sokkal több időt vesz igénybe, mint a tényleges szabadidős élmény. Nem csoda, hiszen el kell távolítania a koszszemcséket, az algát, és még ki tudja mit. Ez zabálni fogja az idődet. Ám ne izgulj. Neked készültek a medencetisztító robotok. Azt, hogy milyen csodásak, 9 pontban foglaltuk össze.

 • 7 nyomós érv a robotfűnyíró mellett

  2018.10.01.

  Ha egy szép kertre gondolunk, elsőként a gyönyörűen nyírt gyep jelenik meg képzeletünkben. Kevés az idő, nyűgnek érzed az állandó fűnyírást, és mégis ilyen álomkertet szeretnél? Lehet, hogy egy robotfűnyíró lenne az igazi segítség?

  Összegyűjtöttük a legfontosabb 7 szempontot, ami megerősíti, hogy a robotfűnyíró nem csak jó választás, de hosszútávú befektetés is egyben.  

 • Első lecke: Mi a medenceporszívó?

  2018.08.30.

  Gratulálunk! A lehető legjobb helyre jöttél, hogy megtudd, milyen robotok léteznek a medence tisztítására.

  Ennek a hasznos masinának a másik elnevezése elektromos önjáró medencetisztító. Egy intelligens gép, amely az uszodákat, úszómedencéket tisztává és szennyeződésmentessé teszi. Korszerű medencetisztító technológiát használ, amely gyors, egyszerű és megbízható medencés karbantartást tesz lehetővé azért, hogy kristálytiszta legyen a medencéd.

 • Robotporszívó trendek 2018-ban

  2018.08.30.

  Nézzük, milyen újdonságok vannak 2018-ban a robotporszívók piacán, amiről érdemes tudnod.

 • Szeretnél vásárolni egy medencetisztítót?

  2018.08.30.

  Az utóbbi években a medencetisztító robotok egyre megfizethetőbbé váltak, népszerűségük pedig töretlen a medencetulajdonosok körében. Ám az is igaz, hogy nem minden medence takarítására alkalmasak ezek a robotok.

 • A robotporszívók egyedi jellemzői I. rész

  2018.11.20.

  A robotporszívóknak egy seregnyi előnyös és szerethető tulajdonsága van. Szerintünk ezek a legértékesebbek: navigáció, ütemezés, WiFi vezérlés, akadályok elkerülése, HEPA szűrő, öntöltés, és vizuális fal.

  A hagyományos porszívók nyomába se érnek a robotporszívóknak. Mutatjuk, miért!

 • A medenceporszívók áldásos előnyei

  2018.08.28.

  Nyakig benne vagyunk a nyárban, így napirendre kerül a medencék tisztítása. A medenceporszívókkal csak nyerhetsz!

  Aki szeret a medencéjében úszni, és lubickolni, nem bújhat ki a medence karbantartása alól sem. Ráadásul az egészséges vízminőség alapkövetelmény ahhoz, hogy szívesen ugorjunk a hűsítő habokba.

  Miért takarítanád órákig a medencét, ha azt egy medenceporszívó játszi könnyedséggel elvégzi helyetted?

 • Így válassz robotporszívót, ha családod van!

  2018.08.28.

  Fogalmad sincs, melyik robotporszívót válaszd, ezért fogsz egyet a legdrágábbak közül, és nyugodtan hátradőlsz? Rosszul teszed, hiszen az otthonod paramétereitől függően egy sokkal kedvezőbb árúval is gyönyörű eredményt érhetsz el a takarítás terén.

 • Robotfűnyírók – Valóban Neked valók?

  2018.08.28.

  A robotfűnyírók nem új eszközök, már több mint 30 éve elérhetőek. Miután a feltalálták a mikroprocesszort, és a készülékek elektronikája jóval kisebb lett, rengeteg háztartási munkát segítő gép jelent meg, köztük a robotfűnyíró is.

 • Mégis hogyan dolgoznak a robotfűnyírók?

  2018.08.30.

  Vége azoknak az időknek, amikor a robotika csak az autógyártás (pl. önvezető autók) és a haditechnika (pl. drónok) területére összpontosult. Épp hogy elkezdtünk ismerkedni a a robotfűnyírókkal, és máris jelentős fejlesztések történtek a robotfűnyíró tervezés területén.

 • Dolphin Supreme Bio: az ökomedencédre szabott takarító

  2018.08.30.

  Most őszintén: van annál jobb, mint csobbanni egyet a saját ökomedencédben nyáron? Természetesen ez csak akkor szórakoztató, ha a medence tiszta. Sajnos ez bizonyos erőfeszítésekkel jár. Kivéve persze, ha egy speciális medenceporszívó megtisztítja helyetted.

 • 2018-as robotfűnyíró trend

  2018.08.30.

  Az idei év elején kijelölték a robotfűnyírók jövőbeli útját. Nézzük, milyen újdonságok vannak már a robotfűnyírók piacán, amikről érdemes tudnod.

 • A medenceporszívók előnyei és hátrányai

  2018.08.28.

  Az úszómedence tulajdonosok számára az egyik legizgalmasabb újítás a medenceporszívó feltalálása. Ezek a kis gépek nagyon hasznosak, hiszen a szabványok szerint a medencét tiszta és higiénikus állapotban tartják.

  Ha azt tervezed, hogy veszel egyet, az előnyein kívül meg kell ismerned a hátrányait is. Csak így fogod tudni biztosan, hogy mire számíthatsz.

 • Mi teszi annyira vonzóvá a robotfűnyírókat?

  2018.08.30.

  A robotfűnyíró profi segítőtárs az életünkben. Biztos, hogy csak előnye van, és hátránya egy szál se? Vizsgáljuk meg részletesebben a dolgokat! Lustáknak kötelező. 

  Te mit választanál vasárnapi programnak? Fájdalmas arccal, az idődet vesztegetve vágnád a gyepet, vagy helyette fürdőruhában üldögélnél a kertben, és olvasnál, vagy épp vicces videókat nézegetnél? Szavazz az utóbbira, és élvezd a kertedet!

 • A medencetisztító robotok 9 fő előnye II. rész

  2018.08.28.

  Kedves Medencetulajdonos! Ugye egyetértesz vele, hogy nincs is kimerítőbb, mint a medence tisztítása? Megmutatjuk, miért jársz jól a medencetisztító robotokkal!

 • Robotfűnyíró telepítés videó

  2018.06.11.

  Volt nemrég egy kemény napunk, amikor Ferivel elmentünk robotfűnyírót telepíteni. Egész nap úton voltunk és mindent felvettem videóra.

  Korán reggel indultunk, nagyon meleg volt és még egy kakas is megszívatott minket. Nézd meg a telepítésről készült 7 perces videót!

 • A fűnyírás többé nem férfimunka! Hölgyeim, elő a robotfűnyírókkal!

  2018.05.30.

  Az önjáró fűnyírók, azaz robotfűnyírók térnyerésével kissé összekuszálódtak a szerepek: a fűnyírás többé már nem számít kizárólag férfimunkának.

  Fűkaszával füvet nyírni borzalom, egyetlen nő sem kívánja magának, hiszen komoly fizikai erőkifejtéssel jár. A fűnyírógépekkel történő munka során szétrepkedő fűszálak, és a levegőben tobzódó por sem igen használ a női léleknek. A fűnyíró kistraktor sem egy leányálom.

 • Ma ki takarít, gyerekek?

  2018.05.30.

  Megígérhetjük, hogy amíg a szomszédból azt fogod hallani, azon vitatkozik a család apraja-nagyja, hogy ma ki porszívózzon, nálatok más lesz a helyzet.

  Az idei szünidőben a gyermekeid szó szerint versengeni fognak azért, hogy ki takarít majd. S hogy honnan tudjuk mindezt? Onnan, hogy mi már tapasztaltuk a robotporszívó mindenható erejét.

 • Itt a tavasz, lógj a kertedben a menő robotfűnyíróddal!

  2018.05.30.

  Ha tavasz, és kert, akkor friss föld, és fűillat, valamint izzadtságszag kering a levegőben. Azaz dehogyis, hiszen a robotfűnyíró nem izzaszt meg: míg ő dolgozik, te henyélsz.

  A szomszéd persze pukkadozik az irigységtől, mert bezzeg ő korán kel, hogy még a nagy meleg beállta előtt végezzen a melóval. Ez persze annyira nem tetszik neked, hiszen te hétvégén az igazak álmát szeretnéd aludni. 

 • Tudod mi az, ami a legjobb medencés bulit is elronthatja?

  2018.05.30.

  Nem kertelünk: a koszos medence még a legjobb barátaidat is ellened fordíthatja. Ugyan ki látott már olyan bulit, ahová mindenki felveszi a legmenőbb szerkóját, és a legdögösebb bikinijét, aztán alászáll egy nyilvánvalóan koszos vizű, nyálkás medencébe? 

  Mi már sajnos voltunk ilyenen, és hát életünk legrosszabb bulijai közé tartozott.

 • Már a medencédet is ellepik a robotok!

  2018.05.17.

  Kristálytiszta medencevízre vágysz, de ehelyett apró piszkok, bogarak és falevelek úszkálnak a felszínen?

  Az oldalára, aljára már le se mersz nézni, mert lelki szemeiddel már látod a kezdődő algásodást, és a finom szemcsés kőréteget. A medencetisztító robot hatékony megoldás kínál.

 • Azt hiszed, nem engedhetsz meg magadnak egy kertészt? Tévedsz!

  2018.04.24.

  Sokan csak az amerikai filmeket nézve döbbennek rá, hogy egyeseknek telik kertészre. Erről lehet álmodozni, lehet legyinteni, hogy persze, hogy nekik futja rá.

  Ám választhatsz egy másik módszert is: fogadhatsz te is egy saját kertészt. Mit szólsz hozzá?

  Ne ijedj meg, nem valódi kertészre gondoltunk, hiszen a fűnyírás nyűgét-bajait egy robot is át tudja venni tőled.

 • Nagy lakásod van? Így válassz robotporszívót!

  2018.04.24.

  Minél nagyobb a lakásod, annál nagyobb a takarítással járó nyűg. Aki nem tart házvezetőnőt, előbb-utóbb számolhat azzal, hogy megundorodik a háztartási munkáktól, és a derékfájástól. Esetleg még egy alattomos házipor allergia is kialakulhat nála.

  A fenti szimptómák kialakulásától főként azok vannak veszélyben, akik többszobás ingatlanban élnek. Nekik még az emeletre való fel és lemászkálással is számolniuk kell. Nos, nem arról van szó, hogy lusták lennénk, vagy hogy piszkos lenne számukra a munka.

  Tipp: Robotporszívók 100 m2 felett

 • Jobban nő a fű, ha nyírják?

  2018.03.28.

  A gyep fontos része a kertnek: megköti a port, párásítja, hűti a levegőt, és biztonságos felületet nyújt a kikapcsolódáshoz.

  Ám csak akkor, ha megfelelően gondozzuk – amihez most az Oázis Kertészet szakemberei adnak néhány jó tanácsot.

  Bizony, a pázsit csak akkor lesz gyönyörűen gondozott, minőségi, tömött és sűrű, ha rendszeresen nyírod. Bármilyen bánásmód persze nem jó, érteni is kell hozzá.

 • Így lehetsz Szupernő!

  2018.03.26.

  Lássuk be hölgyeim: manapság egész nap lótunk-futunk, dolgozunk, bevásárolunk, visszük a gyereket-ide oda, főzünk...ó és még takarítanunk is kell!

  Ez utóbbira sokszor se időnk, se kedvünk nem marad. De hogy leszünk így szupernőcik?

  Szerencsére van már otthon néhány segítségünk: ott a jó öreg gáztűzhely, a sütő, a mikró, a mosó és mosogatógép, a vasaló, a szendvicssütő, a kávéfőző, és mostanában kezdi belopni magát a szívünkbe

 • A Hős, mely a segítségedre siet - avagy robotfűnyíró dicsérete

  2018.03.25.

  Közeleg a tavasz, és a rettegés a szörnyűséges fűnyírástól, amit az ember addig húz-von, ameddig csak bír.

  Aztán persze muszáj túlesni rajta, de sokszor annyira fáradtságos és kínzó meló, hogy tönkre vágja az egész napunkat. Hívd segítségül a robotfűnyírót, és a személyes Hősöd kiment a csávából.

 • Oldd a stresszt robotporszívóval!

  2018.03.21.

  Valljuk be őszintén, az emberek zöme tengernyi stresszt szed fel a munkahelyén, és hazaérve már csak arra vágyik, hogy egy jót pihenjen.

  Ehelyett azonban ott az a fránya házimunka, ami megkeseríti az életét. A segíts magadon, és az Isten is megsegít elvét vallva azt tanácsoljuk, hogy szerezz be egy robotporszívót, és könnyíts az életeden!

 • 2018 legjobb robotporszívói, azaz nem mindig a legdrágább a legjobb?

  2018.01.30.

  A robotporszívók ára ma már olyan széles skálán mozog, hogy háztartások ezreiben lehetővé vált, hogy kiváltsák a hagyományos porszívók szerepét. 

  Ha már egyszer elgondolkodtál azon, hogy egy robotporszívó megkönnyítené az életedet, akkor összeszedtünk 7 igazán nyomós érvet, ami biztosan megerősít elhatározásodban:

 • A 8 legjobb karácsonyi ajándék ötlet Robotgurutól! 

  2017.12.07.

  Átlagos karácsonyi ajándékot bárki tud venni, de gondolom, Neked nem ez a célod. Ha mégis átlagos ajándékot keresel, akkor kérlek, inkább zárd be ezt oldalt!

  Nálunk az átlagos ismeretlen fogalom! 

  Itt olyan ajándékokat találsz, ami döbbenetet okoz, és könnyeket csal mindenki szemébe a fa körül. Igen, olyan ajándékokról beszélek, amelyek éveken át mosolyt csalnak szeretteid arcára!

  8 olyan ajándékot mutatok be most neked, amelyekkel ezt a hatást tudod kiváltani.

 • 5 legjobb STAR WARS-os ajándék ötlet karácsonyra a Robotgururól

  2017.12.01.

  Karácsonyra mindig nehéz ajándékot venni, de Decemberben érkezik az új Star Wars rész, és ezért összegyűjtöttük az 4 legjobb STAR WARS ajándék ötletet, a Robotgururól. Találsz köztük a robotoktól kezdve a kulcstartóig mindent.

  Nézz körül és válaszd ki a legjobb STAR WARS ajándékot!

 • 5 legjobb Neato robotporszívó reklám, amitől sírva röhögsz majd

  2017.11.14.

  Imádjuk a robotporszívókat és imádunk nevetni is. Sajnos egyelőre csak a Neato gyárt vicces, szórakoztató robotporszívós reklámokat.


  Most összeszedtem nektek az 5 legjobb Neato robotporszívó reklámot az utóbbi évekből. Reméljük, idén karácsonyra is kapunk tőlük valami szórakoztatót.


  Neato robotporszívók » http://bit.ly/2jJTOPO

 • Hosszú távon halláskárosodást okoz...

  2017.11.14.

  Takarítást és főleg a porszívózást általában nem kipihenten, kikapcsolódás céljából csináljuk, hanem mert muszáj. Amúgy is fáradtak vagyunk, ezért még jobban zavaró és idegesítő a nagy zaj, amivel a porszívózás együttjár.

  Vagy igazából lehet, hogy mégsem! Mi a helyzet a robotporszívókkal? Azok is olyan őrjítően hangosan üvöltenek, mint porzsákos társaik?

 • 7 nyomós érv, hogy miért vásárolj robotporszívót

  2017.10.16.

  A porszívózás egyike a legutálatosabb házimunkáknak. Monoton, unalmas, időrabló tevékenység. Egy robotporszívó vásárlása ezért jelent egyre több ember számára idő- és energiatakarékos megoldást a hétköznapi takarítás kiváltására.

 • Akkumulátor kisokos: mi hajtja a robotporszívót?

  2017.06.28.

  Megfelelő kezeléssel akár duplájára is növelheted a robotporszívóban működő akkumulátor élettartamát. Érdemes rá vigyázni, mert a gyengülő akksi folyamatosan rontja a robotporszívó teljesítményét, a csere pedig nem olcsó mulatság.

  Egy akkumulátor értékét három szempont határozza meg a felhasználók számára:

  ·      mekkora a kapacitása
  ·      milyen hosszú az élettartama
  ·      mennyibe kerül.

 • Hogyan élvezd végre igazán az otthonod kényelmét egyre több házimunka nélkül?

  2017.05.17.

  Ha már nem mersz vendégeket hívni, mert szégyelled, hogy milyen szemétdomb a lakásod; ha utálod, hogy minden házimunka után koszos a körmöd és inkább elbújsz, mint hogy valakivel találkoznod kelljen a kertben; ha már ott tartasz, hogy utálod a szomszédodat, mert az ő háza mindig tisztább és rendezettebb és egyre csak az jár a fejedben, hogy mennyi munka lenne ilyen szépen rendbehozni mindent, akkor ez a cikk most neked szól.

 • Útmutató az LG HomBot robotporszívókhoz

  2017.05.16.

  Idén (2017) öt új LG HomBot robotporszívó modell érkezett, amelyek közül a megfelelőt kiválasztani, komoly kihívásnak tűnhet. 

  Mind az öt modell különböző, de nem olyan nagyok az eltérések. Vannak új, még nem látott funkciók is, amelyeket szintén érdemes figyelembe venni robotporszívó vásárláskor. 

  Ebben a cikkben azt vizsgáltuk meg, hogy melyik modell milyen esetben jó vagy rossz döntés! A cikk végén ráadásul egy LG HomBot összehasonlító táblázatot is találsz.  

 • Elektromos fűtőpanel kamatmentes hitelből

  2017.04.28.

  Elektromos fűtőpaneleket vásárolnál, de eddig soha nem volt rá elég pénzed? Lehet, hogy most nyílt meg számodra is a legjobb lehetőség: egy energiahatékonysági fejlesztéseket támogató pályázaton keresztül hosszú lejáratú kamatmentes hitel vehető fel fűtéskorszerűsítésre is. Cseréld le a teljes fűtési rendszeredet takarékos Adax fűtőpanelekre, a havi részleteket pedig fizesd ki a megspórolt energia árából!

 • Így spórolj meg több százezret robotfűnyírón!

  2017.04.28.

  IZGALMAS SZTORI: Van egy történetem, amivel te is több százezer forintot tudsz spórolni robotfűnyírór vásárláskor. Elmesélem neked Kornél tanulságos történetét, aki egy elhibázott döntés miatt nem a megfelelő robotfűnyírót vásárolta meg a kertjébe, és ezzel több százezer forintot bukott. (A levél végén elmesélem azt is, hogyan mentettük meg.)

 • Szénanáthás ember ne nyírjon füvet! Itt a megoldás...

  2017.04.28.

  Akár hónapokon keresztül nem tudsz kimenni a kertbe, mert egész nyáron virágzik valami gyomnövény, amire allergiás vagy? Akkor neked is a robotfűnyíró jelenti a legjobb megoldást. Képzeld csak el: ha robotfűnyírót használsz a kertedben, akkor az allergia, szénanátha tüneteit szinte teljesen magad mögött hagyhatod a kertedben is.

 • Az EU döntött! Robotporszívóké a jövő...

  2017.04.19.

  Egy okkal több, hogy a következő porszívód robotporszívó legyen: hamarosan az utolsó boltok polcairól is el kell tüntetni a legnagyobb fogyasztású hagyományos készülékeket.
   
  Egy uniós rendelet ugyanis környezetvédelmi okokból korlátozza a forgalomba hozható porszívók maximális teljesítményét. 2014 óta már nem hozható forgalomba 1600 watt fölötti porszívó, idén szeptembertől pedig 900 watt lesz a forgalmazható készülékek maximális teljesítménye.  
   
  Miért korlátozza az unió a porszívók teljesítményét? Mi lesz így a hagyományos porszívókkal? 
   

 • Bözsi nem eladó! - avagy a robotporszívó marad

  2017.04.14.

  Az élet írja a legjobb történeteket. Tegnap egy fiatal házaspár vásárolt üzletünkben. Elmesélték, hogyan jutottak arra az elhatározásra, hogy robotporszívót vegyenek.

 • Mire alkalmas egy feltörlő robot?

  2017.03.30.

  Az első robotporszívó vásárlásakor nagy lehet a kísértés, hogy egy alacsonyabb árkategóriájú feltörlő robotot válassz a porszívó robot helyett. Mire alkalmas egy feltörlő robot és mikor lehet jó választás a megvásárlása?

 • Miért nem néma a robotporszívó?

  2017.03.28.

  Sötét éjszaka van, amikor felriadsz. Valami mélyről érkező nyugtalanság vett rajtad erőt. Lassú másodpercek telnek el, mire a nehéz álom után visszatérsz a valóságba. Megérzed a párod melegét az ágy másik oldaláról, a takaró súlyát, a régi, hagyományos falióra lágy ketyegését. Tikk-takk, tikk-takk, hány óra is lehet?

   A falióra juttatja eszedbe az időt, de telefonod után kotorászol, s annak képernyőjén villantod fel a számot: még csak fél 4 múlt. Az álom már kiment a szemedből, felkelsz, kibotorkálsz a konyhába egy pohár vízért. Papucs nem kell, élvezed talpad alatt a kőpadló hűvös érintését a forró nyári éjszakában. Megindulsz a konyha felé, amikor sötét árnyék vetődik eléd a nappali padlóján, s te alig bírod visszatartani riadt sikolyodat, mikor megérzed a lábadhoz érő rezgő testet. – Óh, Roomba, te dög! – sóhajtod fogad között sziszegve, vigyázva a lakás éjjeli csendjére.

 • Egy jobb világot teremt a robotporszívó

  2017.03.28.

  Amikor a Robotgurunál háztartási robotokat kezdtünk árusítani, talán még mi magunk sem láttuk, hogy milyen irányba vezet bennünket ez a munka. Alapítottunk egy vállalkozást, mert ez jónak tűnt, mert azt láttuk, hogy az emberek kedvelik a robotporszívót, a robotfűnyírót és a többi automata háztartási eszközt. Aztán szép lassan megértettük, hogy ennél sokkal, de sokkal többről van szó!

  Képzelj el egy olyan világot, melyben azért dolgozol, hogy valakinek jobbá tedd az életét. Képzelj el egy olyan világot, melyben nincsenek kényszerből végzett feladatok, melyben nem azzal töltesz naponta tucatnyi órát, hogy fenntarthasd magad és újra tudd termelni a munkavégző képességedet. A robotporszívó egy kicsit jobbá teszi az életedet – mi ebben hiszünk, ezért mutatjuk meg neked ezeket az eszközöket.

 • A kertépítés ne legyen elhanyagolható terület

  2017.03.27.

  Egy kert kialakítása az új ház első terveinek felvázolásakor kezdődik. Már az építkezés előtt pontosan tudnod kell, hogy milyen kertet akarsz és azt milyen eszközökkel szeretnéd majd fenntartani.

  A kert nem választható el a háztól, melyet körülvesz. A kertnek és a telken álló épületnek szerves egységet kell alkotni. Ennek a megteremtése pedig úgy nem lehetséges, hogy a ház felépítése után kezdesz el azon gondolkodni, hogy a kerted hogyan nézzen ki.

  A legjobb az a megoldás, ha a tervezés első fázisában már egy kerttervező mérnök is bekapcsolódik a munkálatokba. Közösen az építésszel és a kerttervezővel beszéljétek át, hogy mire akarjátok használni a kertet.

 • Robotporszívó okostelefonos alkalmazással

  2017.02.07.

  Vonzó lehetőség olyan robotporszívót vásárolni, melyet okostelefonról is lehet irányítani. De vajon megéri-e a lényegesen magasabb árat a készülék csak azért, hogy telefonról is irányítható legyen?

 • Amikor nem leszel elégedett a robotporszívóddal

  2017.02.06.

  Időről-időre megjelenik valami arról szóló cikk egy országos hírportálon, hogy nem érdemes robotporszívót venni, ennyi pénzért egy jó takarítónő sokkal hatékonyabban elvégzi a munkát. Különben is: a robotporszívó ötlete jó volna, de a kapható készülékek inkább csak játékszerek, ott hagyják a kosz nagy részét, hangosak, és ezernyi más probléma van velük. Vajon igazak ezek a felvetések?

 • Műholdakkal beszélget a feltörlő robot

  2017.02.02.

  Használsz okostelefont, amin térkép is található? Tettél valamilyen térképes eszközt az autóba? Esetleg szoktál telefonról különböző helyekre bejelentkezni, vagy lehetővé tenni, hogy a fényképeid mellett a telefon a készítés pontos helyét is eltárolja? Ha igen, akkor te is a GPS rendszert használod és ugyanazokkal a műholdakkal kommunikálsz, melyeket az amerikai katonaság is alkalmaz. És ami a Braava feltörlő robotod számára is nélkülözhetetlen.

 • A robotporszívó karbantartása

  2017.02.01.

  Ha szeretnéd, hogy robotporszívód éveken át megbízhatóan működjön, ne feledkezz meg a néha szükséges karbantartásokról és felújításról. A robotporszívó éveken át is megbízhatóan működik, de egyes alkatrészeit időről-időre cserélni kell.

 • Hogyan kerüld el a párásító használatának leggyakoribb veszélyeit?

  2017.01.31.

  Bármilyen fontos is egy száraz lakásban a megfelelő páratartalom elérésre, a túlzó párásítás, vagy a nem megfelelő párásító használat több kárt okoz, mint amennyi hasznot hajt az ott élőknek. Kis odafigyeléssel könnyen elkerülhetők a párásító használatának a legfőbb veszélyei.

 • Hősugárzó helyett kisebb fogyasztású elektromos fűtőpanel

  2017.01.30.

  A rendkívüli hidegben kiegészítő fűtésre van szükséged? Áramot faló hagyományos hősugárzók helyett használj inkább korszerű elektromos fűtőpanelt: jobb meleget ad, kevesebbet fogyaszt és sokkal kevésbé veszélyes.

 • Vajon milyen lesz a jövő robotporszívója?

  2017.01.27.

  A robotporszívó formája, külseje nem sokat változott az első Roomba megjelenése óta, pedig azóta az eszközök 6 generáció jelent meg a piacon. Változott a szenzorok érzékenysége, jelentősen nőtt az üzemidő, a takarítási képesség, előtérbe kerültek a fejlett a navigációs képességek – az alapelv és az alap forma viszont változatlan maradt.

 • Baj-e, ha vízhez ér a robotporszívó?

  2017.01.26.

  Sólatyakor téli időben könnyen előfordul, hogy a száraznak hitt előszobában is tócsába hajt bele a robotporszívó. Árt-e a víz a készüléknek, mi károsodhat benne, ha véletlenül vizes lesz?

 • Ezüstionok segítenek csíramentessé tenni a levegőt

  2017.01.25.

  A már több hónapja tartó fűtési szezonban sok lakás levegője az utolsó csepp nedvességtartalékát is elveszíti. A túl száraz otthoni levegő ellen védekezhetünk párásító készülékek használatával. A párásítás azonban egy új, nem várt veszélyforrást is magával hozhat: jelentősen hozzájárulhat az egészségre káros mikroorganizmusok, gombák, baktériumok elszaporodásához. A megoldás: gyakori fertőtlenítés, vagy ionizáló kockát is tartalmazó párásító.

 • Mit segít egy levegőtisztító szmogriadó esetén?

  2017.01.24.

  Budapest és több más nagyváros levegője napok óta szinte belélegezhetetlen. A levegőben elsősorban a szálló por mennyisége haladja meg jelentősen a riasztási küszöbértéket. Budapest legnagyobb részén napok óta a küszöbérték másfél-kétszeresét mérik. A levegőben szálló por egy része a lakásban légtisztító berendezéssel kiszűrhető.

 • A jó öreg iRobot Roomba 651 robotporszívó nyugdíjba vonul

  2017.01.23.

  Az iRobot termékek importőre a mai napon arról tájékoztatott Bennünket, hogy az iRobot egyik régi bútordarabját, az iRobot Roomba 651 robotporszívót a mai nappal (2017. január 23.) Magyarországon nyugdíjazták.

 • Mit tehetsz az egészségedért, ha veszélyes a levegő a településeden?

  2017.01.22.

  A hétvégén Szombathelytől Debrecenig tizenhárom nagyváros, köztük Budapest levegőjét is veszélyesnek minősítette az Országos Közegészségügyi Intézet. Az ÁNTSZ szerint túl magas a levegő szállópor-tartalma. Az érintett térségben élőknél légzőszervi problémák jelentkezhetnek: erősebb köhögés, nehezedő légzés a tipikus tünet. Az ÁNTSZ azt tanácsolja: az ott élők keveset tartózkodjanak a szabadban, ne sportoljanak, ne végezzenek aktív fizikai munkát, lehetőleg maradjanak otthon.

 • Vicces robotporszívók Japánból

  2017.01.21.

  Japánban már rég rájöttek, hogy a háztartási gépek többségét nem szürke öltönyös üzletemberek használják. Akkor miért kellene egy robotporszívónak is mindig elegánsan szürkének lennie? Vidám, vicces robotporszívó-trendek következnek Japánból.

 • Stadler Form – mi kell ahhoz, hogy egészséges legyen a lakás levegője?

  2017.01.19.

  A ma elérhető háztartási gépek jó minőségű megoldást kínálnak az otthon felmerülő problémák nagy részének a megoldására. Jó gépeket találunk a lakás takarítására, a mosásra, ruhaszárításra, ételtárolásra, mosogatásra egyaránt. Egyre többen áldoznak ma már az egészségünket legjobban befolyásoló otthoni levegő kezelésére is, s jó hír, hogy egyre hatékonyabb eszközöket találunk erre a feladatra.  

 • Kell-e tisztítani a robotporszívó HEPA szűrőjét?

  2017.01.18.

  Jelenleg a HEPA szűrővel felszerelt robotporszívókkal érhető el a legtökéletesebb takarítás. A látható szennyeződést teljes egészében, a szemmel nem látható méretű apró porszemeknek pedig majdnem a száz százalékát képesek a portartály belsejében tartani. Egy HEPA szűrővel ellátott robotporszívó nem fog poros levegőt kifújni, mint a hagyományos porszívók többsége. A HEPA szűrő nagyon jó dolog, de csak akkor, ha megkapja a megfelelő karbantartást és idejében ki is cseréljük.

 • Melyik akkumulátorral jobb a robotporszívó?

  2017.01.17.

  Robotporszívók műszaki adatlapjait tanulmányozva leggyakrabban háromféle akkumulátor-típussal találkozunk: ma már legritkább a nikkel-kadmiumos (Ni-Cd), gyakori a lítiumionos és a nikkel-metál-hibrid típusú akkumulátor is. Egyes robotporszívók több különböző típussal is működhetnek. Melyik a jobb, melyiket érdemes választani?

 • Miért szárazabb a levegő a lakásban télen?

  2017.01.16.

  Nyáron még a lakótelepi lakásokban sincs szükség arra, hogy párásítóval állítsd be a helyiségek optimális páratartalmát. Amint tartósan lehűl a kinti levegő és elindul a fűtési szezon, máris jelentkeznek rajtad is a száraz lakás okozta kellemetlen tünetek. Ha száraz a lakásod, akkor télen nem nélkülözheted otthon a párásító használatát.

 • High-end robotporszívók

  2017.01.13.

  A legtöbb robotporszívó a mindennapi emberek kényelmét szolgálja, de a legtöbb gyártó készít csúcskategóriás, kifejezetten high-end minőségnek számító modelleket is a legigényesebb vásárlók számára. Melyek ma a csúcskategóriás robotporszívók?

 • Adax Neo fűtőpanelek – nincs többé hideg fürdőszoba reggel

  2017.01.12.

  A mostanihoz hasonló hideg téli időben manapság is jól jön valami kiegészítő fűtés az egyes helyiségekben, például reggel a fürdőszobában. Hiszen ma is szempont, hogy minek is melegítenénk fel az egész lakást, ha a családtagok csak a reggeli készülődés idejére tartózkodnak otthon?

 • Hagyd dolgozni a robotporszívót

  2017.01.11.

  Amikor első alkalommal vásárolsz robotporszívót, el kell telnie néhány napnak, míg a hozzá illő takarítási módot megszokod. Az lesz a legnehezebb, ami később a legnagyobb könnyebbséget adja majd: hogyan hagyd dolgozni a robotot, hogyan tudd megállni, hogy állandóan beleavatkozz a munkájába.

 • A legalacsonyabb robotporszívó – Philips SmartPro Compact

  2017.01.10.

  Egy robotporszívó kulcsfontosságú tulajdonsága sokszor a magassága. Egyáltalán nem mindegy, hogy a prémium kategóriás készülék otthon befér-e a bútorok alá, vagy továbbra is kézzel kell az ágy alatt takarítani. A Philips egy merész újítással fele olyan magas robotporszívót tervezett, mint amekkora néhány csúcsmodell. A SmartPro Compact mindössze 6 centiméter magas.

 • Alexa, indítsd el a robotporszívót! (itt a Samsung Powerbot VR7000)

  2017.01.09.

  Nem csak az Lg mutatott be robotporszívós újdonságokat Los Angelesben, a technikai világ legnagyobb éves expóján. A CES 2017 egyik újdonsága a Samsung új robotporszívója, a Powerbot VR7000. Reméljük, hamarosan itthon is találkozhatunk vele.

 • Reptéri LG robotporszívó – a nagyok játékszere

  2017.01.06.

  Egy percig se gondoljuk azt, hogy egy robotporszívó csak a háztartási méretű takarításokkal tud mit kezdeni. Az LG már a nagyok játéktere felé tekintget: a most bemutatott legújabb fejlesztéseik egyike egy repülőtéri takarítórobot, mely a csempétől a szőnyegekig minden felületen képes alaposan kitakarítani.

 • Mit tanulhatunk az elrontott robotoktól?

  2017.01.05.

  Akkor tudjuk igazán értékelni, hogy milyen hatalmas tudást építettek be a fejlesztők egy robotporszívó burkolata alá, ha megértjük, hogy mennyire bonyolult géppel megvalósítani a mindennapi élet megszokott mozdulatait. Nézegess elrontott robotokat, sokat meg fogsz érteni a robotporszívók világáról is!  

 • Pörög, forog és súrol - feltörlő robot forgófejekkel

  2017.01.04.

  Ha eddig is felmosórobotot kerestél, akkor ezt a készüléket látnod kell: az Everybot RS500 minden korábbinál könnyebben, hatékonyabban fog feltörölni bármilyen keménypadlós felületen. Tisztább lakás, könnyebb munkavégzés a végeredmény.

 • Milyen robotporszívó való szisztematikus takarításra?

  2017.01.03.

  Ha a lakásodban vannak nagy, összefüggő területek, nincsenek átjárhatatlan küszöbök és napközben nyitva tudod tartani a belső ajtókat, akkor mindenképpen érdemes egy szisztematikusan takarító robotporszívót választanod. Ezzel tudod legjobban automatizálni a takarítást.

 • 10 veszély, ami a robotporszívódra leselkedik szilveszter éjjel

  2016.12.31.

  Amikor beindul egy igazán jó szilveszteri buli, a résztvevők legkevésbé arra vannak tekintettel, hogy a háztartási gépek is sérülés nélkül vészeljék át az éjszakát. Na de tényleg, ki van arra felkészülve, hogy bólézás közben a porszívó közlekedni kezd a szobában és a lábunk alá kerül? Figyelj, mutatunk 10 tipikus veszélyhelyzetet, amire ügyelned kell!

 • Ecovacs Deebot DM 85 – sokkal több, mint robotporszívó

  2016.12.30.

  Egy évvel ezelőtt, 2015 karácsonyára került a magyar boltokba az Ecovacs Deebot DM85 hibrid robotporszívó. Egy év elteltével ma is azt kell mondanunk, hogy ha nem elégszel meg a száraz portalanítással, akkor porszívózásra, száraz és nedves konyhai feltörlésre ennél jobb kombinált készüléket nem találsz.  

 • A robotporszívó csak a lustáknak való

  2016.12.29.

  Idős rokonom sértődött vérig, amikor szóba került, hogy vehetnénk neki egy robotporszívót. Mit gondolunk mi róla, olyan lusta lenne, aki még takarítani sem képes?

 • Hogyan tér vissza a dokkolóra a robotporszívó?

  2016.12.28.

  Egy vásárlónk kérdezte, vajon hogyan tér vissza a Deboot 85 típusú robotporszívója a dokkolóra? Ahogy írja, hiába próbálja a távirányítóval rávezetni a hazafelé vezető útra, csak bolyongott a szobában és nem találta meg a visszafelé vezető utat.  Vajon előfordul ez más típusokkal is?

 • Nem mindig a legdrágább a legjobb robotporszívó

  2016.12.27.

  Ha végignézed a robotporszívók listáját, talán neked is először a jóval 200 ezer forint feletti csúcsmodelleken akad meg a szemed. Pedig nem minden esetben ez a legjobb választás. Ha nem az otthonod tulajdonságaiból, a család szokásaiból indulsz ki, akkor a divatra hallgatva könnyen választhatsz magadnak olyan robotporszívót, melynek soha nem fogod igazán kihasználni a tudását. A drágább, nagyobb tudású készülék megvásárlása ilyenkor bizony csak pénzpocsékolás.

 • A 10 legjobb robotporszívó 2017-re

  2016.12.26.

  A frissített 2018-as cikkünket itt találod! - Kattints ide

  A 10 legjobb robotporszívó 2017-re - ezzel a hangzatos címmel közölt egy elég széles körből merítő listát a rendszeresen videós összehasonlító teszteket készítő Ezvid Wiki. A 10-es listát meglepő módon egy nagyon kedvező áron elérhető, nálunk is népszerű modell nyerte, maga mögé utasítva a márka csúcsmodelljeit is.

 • Megtanulják a felhasználók szokásait az új LG robotporszívók

  2016.12.22.

  A háztartási robotoknak egy teljesen új generációját mutatja be az LG az egyik legnagyobb amerikai technológiai expón, a Los Angelesben januárban megrendezendő CES 2017 bemutatón.

 • Játékrobotok vagy robotjátékok?

  2016.12.21.

  A robotjátékok arra a világra készítenek fel játékos eszközökkel, melyben a mai tizenévesek fogják leélni felnőtt korukat. Ha olyan szakma felé szeretnéd terelni a gyermekedet, amivel tíz év múlva is érvényesülni tud, akkor ehhez ma a robotjátékok jelentik a legjobb belépőt.

 • Miért van szükséged páratartalom-mérőre?

  2016.12.20.

  Egy páratartalom-mérő műszer ma már éppen úgy hozzátartozik egy lakás berendezéséhez, mint régen a sima hőmérő.  Rengeteg eszközünk van ahhoz, hogy a lakás klímáját barátságosabbá tegyük, de bizony mindegyik helyes működéséhez adatokra is szükség van! Ezt adja meg a páratartalom-mérő.

 • Mennyire gazdaságos a robotporszívó?

  2016.12.16.

  Mennyire gazdaságos döntés a robotporszívó megvásárlása? Hosszú távon többe vagy kevesebbe kerül-e a takarítás, ha a családtagok vagy alkalmi takarítók helyett robotporszívó végzi el a munkát? Számoltunk.

 • Mi a különbség a robotporszívó ultrahangos és infravörös távolságérzékelése között?

  2016.12.15.

  A robotporszívó-gyártó cégek általában gondosan megadják a készülékek műszaki adatait, de vajon mit kezdjen a száraz felsorolásokkal a felhasználó? Vajon van-e lényeges különbség aközött, hogy egyes robotporszívók infravörös, mások ultrahangos távolságérzékelővel vannak ellátva?

 • Miért jó ajándék a robotporszívó?

  2016.12.14.

  Külön felmérést nem készítünk ebben a kérdésben, de biztosak vagyunk benne, hogy a decemberben vásárolt robotporszívók többsége odakerül a karácsonyfa alá. Összegyűjtöttünk pár erős érvet, hogy miért jó ajándék a robotporszívó karácsonyra?

 • Csótánycsapda – robotjáték gyermekek kezébe

  2016.12.13.

  A robotjátékok hamarosan megváltoztatják a társasjátékokról alkotott képünket. A gyermek vagy felnőtt játékosok mellett hamarosan odakerül a táblára a robot is, önálló játékosként, a játékot aktívan befolyásoló szereplőként.

 • LG Hom-Bot Square – teljes felügyelet virtuális fal nélkül is

  2016.12.12.

  Az LG Hom-Bot Square robotporszívó sokak kedvence, s mi is gyakran hozzuk pozitív példaként kiemelve cikkeinkben előnyös tulajdonságai, nagyon is szerethető működése miatt. Sok robotporszívóval ellentéteben azonban ez a típus egyáltalán nem rendelkezik virtuális fallal, vagy ahhoz hasonló határolóelemmel. Okoz-e ez valami hátrányt a használat során? Hogyan kezeljük máshogyan ezt a típust, mint a többi, virtuális falat is használó robotporszívót?

 • 2016 - Karácsonyi nyitva tartás a Robotguru üzletben

  2016.12.11.

  Karácsonyi nyitva tartás a Robotgurunál

 • A legjobb robotporszívó 2016-ban a 150 000 forintos kategóriában

  2016.12.08.

  A Tech Nuggets készített még a nyáron egy remek összehasonlító tesztet a különböző robotporszívók működéséről. A legtöbb kategóriát az LG piroskája, az LG Hom-Bot Square nyerte meggyőző fölénnyel.

 • Háztartási robot karácsonyra – törj ki az ajándékcsapdából

  2016.12.07.


  Idén ne legyenek félresikerült ajándékok és ne tölts egyetlen napot sem a felesleges sorban állásokkal karácsony előtt. Van egy ötletem, hogyan menekülhetnél el a decemberi vásárlási pánik elől úgy, hogy mindenki a te ajándékodnak örüljön a legjobban!

 • Robotporszívó külföldről

  2016.12.06.

  Első ránézésre sokak számára csábító lehet, hogy a külföldi-jellemzően távol-keleti webáruházakból robotporszívót is kifejezetten olcsón lehet vásárolni, akár a magyar piacon ismeretlen márkájú készülékeket is. Érdemes óvatosnak lenni az ilyen vásárlással: minden költség után ez már nem is olyan olcsó, nem is egyszerű és nem is biztonságos.

 • Fűnyíró robot decemberben – jó ötlet ez?

  2016.12.05.

  Első pillanatra teljesen logikátlannak tűnik az ötlet, hogy most vásárolj robotfűnyírót. Mégis ezt javasoljuk: a Solo evoCUT megvásárlása most olyan ajánlatot jelent neked, melyet feltétlenül érdemes megragadnod.

 • Jó áron, jó robot applikációval? Roomba 980 vs 960 összehasonlítás

  2016.12.04.


  Vajon mit húzott elő a kalapból az iRobot?
  Az iRobot Roomba 960 és az iRobot Roomba 980 összevetéséből kiderül, mi van a számok mögött ...

 • Hogyan varázsolja szebbé a Karácsonyt a robotporszívó?

  2016.12.02.


  Garantáltan szebb lesz a karácsonyod, ha robotporszívó dolgozik az otthonodban. Kevesebb stressz, tisztább lakás és kevesebb kellemetlen meglepetés vár az ünnepek alatt. Olvasd csak el, hogy miért!

 • Valódi megoldást jelent az elektromos fűtőpanel?

  2016.12.01.

  Mi legegyszerűbb és leggyorsabb megoldás, ha kiegészítő fűtésre van szükség a lakásban? Vajon valódi alternatívát jelent az elektromos fűtőpanel használata a gázfűtés és a központi fűtés mellett?

 • Melyik a legjobb feltörlő robot?

  2016.11.30.

  Több olyan robotporszívó is létezik, melyek kizárólagosan, vagy más funkciókkal vegyítve nedves feltörlésre is alkalmasak. Melyik közülük a legjobb választás?

 • Vajon a robotporszívó szívóerejét befolyásolja-e az akkumulátor kapacitása?

  2016.11.29.

  Egy internetes fórumban merült fel a kérdés: érdemes-e nagyobb akkumulátor-kapacitású robotporszívót vásárolni azért, hogy ezzel jussunk nagyobb szívóerőhöz, jobb takarításhoz? Van-e köze az akkumulátor kapacitásának a szívóerőhöz?

 • Milyen robotporszívót válassz, ha nincs szőnyeg a lakásban?

  2016.11.28.

  Gazdaságosan tudsz robotporszívót választani, ha nincs szőnyeg a lakásodban, s a robotnak csak a padlón kell dolgoznia. Így sokkal egyszerűbb, olcsóbb készülékeket is választhatsz, melyek kemény padlón éppen olyan jól ellátják a feladatukat, mint a drágább típusok. A szőnyeg három szempontból jelent akadályt az egyszerűbb típusoknak, mutatjuk, miért.

 • Black Friday minden nap - na, azért azt ne

  2016.11.25.

  Black Friday, azaz fekete péntek – ezen a napon indul a roham a karácsonyi ajándékokért, melyet a kereskedők extra kedvezményekkel igyekeznek még feljebb tornázni. Mit kínál a Robotguru Black Friday kedvezménnyel és lesz-e holnap is folytatása a mai akciónak?

 • Robotporszívó vásárlása interneten és márkaboltban

  2016.11.24.

  Robotporszívót egyre több műszaki áruházban vagy webáruházban vásárolhatsz személyesen is. Csak ne zavarjon, hogy esetleg előfordul, hogy az eladónak arról se lesz fogalma, hogy mit tud a készülék, hogyan kell használni ...

 • Miért nem jó a robotporszívó?

  2016.11.23.

  Aki még soha nem látta, soha nem használta, annak könnyen lehet, hogy idegen, taszító a robotporszívó világa. Talán valami gépies, merev eszköznek, vagy egy hatalmas, zörgő doboznak képzeli, ami maszatol valamit a padlón, de persze ez soha nem helyettesítheti az emberi munkát. Mit mondanak a robotporszívóról azok, akik csak mások átvett véleményéből ismerik?

 • Képes-e átmenni a küszöbön a robotporszívó?

  2016.11.22.

  Korszerűen felújított, vagy új építésű házakban egyre ritkábban találkozunk küszöbökkel. A mai, küszöb nélküli belsőépítészeti divatot meghálálja a robotporszívó is: a küszöb nélküli belső térben a készülék szabadon tud közlekedni, akár az összes egy szinten lévő helyiséget önműködően be tudja járni. A régebbi lakások lakói nem ilyen szerencsések: a régi, magas küszöbök áthatolhatatlan akadályt jelentenek a robotporszívó számára.

 • Igényli-e télen a töltést a fűnyíró robot?

  2016.11.21.

  Hamarosan már nem fű, hanem hó lepi be a kerteket és tavaszig pihennek a fűnyírók. Szükség van-e a robotfűnyíró esetében valamilyen külön téli bánásmódra, vagy be lehet tenni a sarokba a többi kerti szerszámmal együtt?

 • Magára hagyhatod-e a lakásban a robotporszívót?

  2016.11.18.

  Bár a robotporszívó fontos előnye, hogy egyedül is teszi a dolgát, sokan mégis ódzkodnak attól, hogy egy működő elektromos készüléket felügyelet nélkül hagyjanak a lakásban, ha elmennek otthonról. Vajon megalapozott ez a félelem? Van mitől tartanod, ha a robotporszívó egyedül garázdálkodik a házban?

 • Robotporszívó idős embereknek

  2016.11.17.

  Hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy a robotporszívó csak az új technológiák iránt fogékony fiataloknak való. Ne tévesszen meg a kézeres évek csúcstechnikája: a robotporszívó a legnagyobb segítséget éppen az idősebb embereknek nyújtja.

 • A robotporszívó formája

  2016.11.16.

  Bár a gyártó cégek egymástól teljesen függetlenül fejlesztették ki saját készülékeiket, az összes robotporszívó egymáshoz nagyon hasonló formát mutat. Alig pár év alatt kialakultak a megszokott formák, melyektől nem is lenne könnyű eltérni és valami egészen újat készíteni. Tehát: milyen a robotporszívó formája?

 • Mit jelent az, hogy szisztematikusan takarító robotporszívó?

  2016.11.15.

  Egy robotporszívó kétféle takarítási módban működhet: vagy véletlenszerűen takarít, vagy szisztematikusan, azaz felméri a takarítandó helyiség jellemzőit és hozzá igazítja a munkáját. Ez kevesebb energiával, rövidebb idejű takarítással és alaposabb munkával jár.

 • Ablaktisztító robot: rendkívüli segítség karácsony előtt

  2016.11.14.

  Egy ablaktisztító robot nehéz és könnyen veszélyessé váló feladatot tud átvenni a háziasszonytól. Használata egyszerű, egyetlen gombnyomásra indul és meg se áll addig, míg tisztára nem törli az ablakot.

 • Mire való egy páratartalom-mérő?

  2016.11.11.

  Megbízható páratartalom-mérő nélkül csak az érzéseidre hagyatkozhatsz, ha páramentesítőt vagy éppen párásítót vásárolsz a lakásodba. Adatok nélkül honnan is tudnád, hogy mennyi ideig kell működtetni a készüléket és hogy egyáltalán melyik készüléket érdemes kiválasztanod?

 • Robotporszívó szőnyegpadlós lakásba

  2016.11.10.

  Nem kell felülni az előítéleteknek: egy szőnyegpadlós hálószoba ma már nem feltétlenül az allergia fellegvára. Robotporszívóval a szőnyegpadló is folyamatosan tisztán tartható.

 • Kinek való a robotporszívó?

  2016.11.09.

  Vajon kinek való a robotporszívó? Átlagemberként is érdemes megvásárolni egy ilyen eszközt, vagy maradjon csak meg a divatkövető gazdagok játékszerének?

 • Érdemes-e megvenni egy igazán olcsó robotporszívót?

  2016.11.08.

  Egy szupermarketben vásárolt nagyon olcsó robotporszívó is elfogadható megoldás lehet, ha valaki hajlandó lemondani a robotporszívók lényegét jelentő navigációs képességekről és automata működésről. A 30 ezer forintos robotporszívó is önállóan dolgozik, csak lényegesen kevesebb munkát tud elvégezni.

 • 20 éves világ első robotporszívója

  2016.11.05.

  A robotporszívók történetét vizsgálva nem kell sokat visszamennünk az időben, hiszen aránylag új keletű technológiáról van szó. Tipikus XXI. századi kütyü – mondhatnánk, de valószínűleg kevesen tudják, hogy minden robotporszívó atyja, a teljes mértékben automatizált porszívók prototípusa 20 évvel ezelőtt lépett a nagyközönség elé. Azóta sok piszkot gyűjtöttek össze az egyre modernebb robotporszívók, de meg kell emlékeznünk az Electrolux Trilobite-ról, a világ első robotporszívójáról.

 • Mikor van szükség páramentesítő készülékre?

  2016.11.04.

  Legtöbbször azt halljuk, hogy nem jó télen a túl száraz levegő a lakásban, ezért párásítani kell a levegőt. Mások pedig arról írnak, hogy vigyázzunk a túl magas páratartalommal, és lehetőleg használjunk páramentesítő készüléket, nehogy penészesedni kezdjen a lakás. Kinek van igaza?

 • Mi alapján válassz robotporszívót? (11 hasznos tipp)

  2016.11.03.

  Egyik robotporszívó látszatra éppen olyan, mint a másik, így előzetes ismeretek nélkül nem könnyű kiválasztani, hogy melyik lenne számodra a leginkább megfelelő. Adunk néhány jó tippet a választáshoz.

 • Elfér-e az ágy alatt a robotporszívó?

  2016.11.02.

  A robotporszívó vásárlásának az egyik nagyon fontos előnye, hogy olyan helyeken is ki tudsz vele takarítani, ahol más eszközzel csak igen keservesen tudtál rendet tartani. Tiszta lehet az ágy alatti szőnyeg vagy padló is – de vigyázz, néhány dologra muszáj odafigyelned!

 • Takarékosság és robotporszívó

  2016.10.31.

  Október harmincegyedike van, ez a nap a takarékoskodás világnapja is. Vajon mi ennek a napnak az üzenete, mi mellett áll ki igazából, aki a takarékosságot helyezi előtérbe? És hogyan jön mindehhez a robotporszívó?

 • Az olcsó robotporszívó is gazdaságos beszerzés lehet

  2016.10.28.

  Az egyszerűbb robotporszívók többnyire éppen olyan hatékonyan tisztítanak, mint a több extra funkcióval ellátott szerkezetek. A különbséget leginkább a kényelmi szolgáltatások és a helymeghatározás pontossága jelentik.

 • A robotporszívó haszna az allergia tüneteinek csökkentésében

  2016.10.27.

  Ugye milyen jó érzés lenne újra az állandó nátha nélkül élni? Megszabadulni a szem égő érzésétől, a fejfájástól, a köhögéstől, a légzési nehézségektől? Ugye jó lenne kevesebb gyógyszert szedni?

 • Robotporszívó – tudj meg mindent a hatékony takarításról!

  2016.10.26.

  Világos válaszok arról, hogy miben változtatja meg a takarítás menetét és a lakás tisztaságát, ha robotporszívót vásárolsz?

 • Mennyire biztonságos egy robotporszívó?

  2016.10.25.

  Vajon mennyire bízhatsz meg a robotporszívó mélyén dolgozó számítógép működésében? Mi lesz, ha a gép egyszer csak összeomlik és te ott állsz egy használhatatlan robottal, amiről azt sem tudod, hogy milyen program is működteti?

 • Robotporszívó márkák

  2016.10.21.

  A legtöbb márka robotporszívója külsőre nagyon hasonlít egymásra. Olyanok, mint az autók: a tervezők egyre inkább megtalálják az ideális formát, amihez minden gyártó igazodni próbál. Akkor melyiket vegyük meg a sok hasonló termék közül?

 • Miért van szükség páramentesítő készülékre?

  2016.10.20.

  Rossz a házban a szigetelés, de nincs több millió forint a korszerűsítésre? Egy páramentesítő készülék is jó szolgálatot tehet, hogy megelőzd vele a falak penészesedését.

 • Robotporszívó – a legjobb módszer, hogy kamasz gyermekedet is bevond a takarításba

  2016.10.19.

  Fogalmad sincs, hogyan vedd rá a kamasz gyermekedet arra, hogy segítsen a takarításban? A robotporszívó lesz a jó megoldás, hogy a kamasz is újra élvezettel segítsen a házi munkában.

 • Hogyan tudod legjobban előkészíteni a robotporszívó használatát?

  2016.10.18.

  Hogyan hozd formába a lakásodat, hogy a robotporszívó egyből a leghatékonyabban tudja a munkáját végezni? Három gyors tipp, hogy mire figyelj leginkább!

 • Robotporszívó és a robotizált földművesek

  2016.10.14.

  Az életünket segítő robotok kifejlesztése nem áll meg a robotporszívó létrehozásánál. Hamarosan a mezőgazdaságtól a hobbikészülékekig számtalan területen hódítani fognak a munkájukat önállóan végző automata készülékek.

 • Akadályozzák-e a hulló levelek a fűnyíró robot munkáját?

  2016.10.13.

  Az összes képen, melyen a fűnyíró robot szerepel, szép tavaszi-nyári idő van. De vajon használható-e a fűnyíró robot ősszel is, amikor tele a kert lehulló száraz falevelekkel? Akadályozzák-e a hulló levelek a fűnyíró robot munkáját?

 • Összeszedi-e a macskaalmot is a robotporszívó?

  2016.10.12.

  Egy robotporszívó fontos tulajdonságai között sorolják fel a termékleírásban, ha a készülék a macskaszőr és kutyaszőr eltávolítására is ajánlott. De mi a helyzet a szétguruló szemcsékből álló macskaalommal? A macskaalom feltakarítására vajon mennyire alkalmas a robotporszívó?

 • Fáj a takarítástól a derekad? Robotporszívó a megoldás!

  2016.10.11.

  Egy robotporszívó beszerzése nemcsak arról szól, hogy hozzájutsz egy remek technikai újdonsághoz, hanem megkímél hosszú órák szenvedésétől, derék- és hátfájástól is.

 • Fűtsünk elektromosan fűtőpanelekkel

  2016.10.10.

  Elektromos fűtéssel jobban járhatunk, mivel ma már az elektromos fűtőpanelek használata sokkal gazdaságosabb is lehet, mint a gázfűtés. Mégis hogyan?

 • Tudom, hogy ki vagy és mikor veszel robotporszívót!

  2016.10.08.

  Amikor egy nagyobb értékű háztartási gépet megvásárolsz, igyekszel jó döntést hozni. Összegyűjtöd a számodra legfontosabbnak tűnő érveket és ellenérveket, majd a lehetséges szempontok összességének a figyelembe vételével kiválasztod a legmegfelelőbb készüléket. Te talán úgy gondolod, hogy minden döntésed egyedi – valójában nagyon is jól kiszámítható, hogy mikor, milyen készüléket fogsz megvásárolni.

 • Mire jó az ereszcsatorna-tisztító robot?

  2016.10.07.

  Rendszerint az ősz beköszöntével okoz gondot az ereszcsatornák dugulása. Ideje gondolni az esősebb évszakra, s érdemes még a nyári száraz időben kitakarítani a házon lévő ereszcsatornákat. E veszélyes munka elvégzéséhez jelent meg egy új eszköz, az eresztisztító robot.

 • Gondozott gyep jövőre is robotfűnyíróval

  2016.10.06.

  Ahhoz, hogy jövő nyárra a szemnek is kellemes, egészséges pázsiton rendezhess kerti partikat, érdemes már most gondoskodnod a pázsit minőségéről. Itt az ideje a robotfűnyíró telepítésének!

 • Elromlott a porszívód? Egy jó ok, hogy robotporszívót vegyél helyette

  2016.10.05.

  Ha tönkrement a korábbi takarítógéped, az új készülék kiválasztásakor ma már mindenképpen vedd számításba az automata eszközöket is. A robotporszívó nem luxus, hanem egyre inkább megkerülhetetlen alternatíva!

 • A nedves és száraz feltörlés sztárjai: az iRobot Braava 390T vs. Braava jet 240

  2016.10.04.

  Az iRobot volt az első cég, mely felmosó robottal jelent meg a piacon évekkel ezelőtt.
  A felmosást követte a feltörlés. Megvette a kiváló képességekkel rendelkező Mint Robotics feltörlő robotját (s magát a céges is) majd iRobot Braava néven piaca dobta.

  A Braava család új robotja jelent meg Braava jet 240 néven. Nézzük, miben más mint nagyobb testvére a Braava 390T feltörlő robot.

 • Aromadiffúzor – illatosítás egyetlen eszközzel, az illatmécseseknél is egyszerűbben

  2016.10.04.

  Hogyan érheted el a lakás illatosítását, ha szeretnél túllépni az illatmécsesek és füstölők kézműves világán?

 • Lapát nélküli ventilátor

  2016.10.03.

  Dugtad már át a kezed egy ventilátor lapátjain? Nem, nem kell holmi horrortörténetre számítani. Sérüléstől nem kell tartani, senkit nem fognak a gyorsan forgó lapátok bántani. Hogy miért? Nincsenek lapátok. A Dyson cég kínálatában olyan hűtőventilátorok kaphatók, melyek nem tartalmaznak kívülről is látható mozgó alkatrészt.

 • Vigyázz! A robotporszívó a szőnyegről is leesik!

  2016.10.02.

  Büszke vagy a szobában most lerakott szép fekete padlószőnyegre? Akkor ne vegyél robotporszívót! A robot megáll a szőnyeg szélén és nem mozdul egy centit sem. Nem romlott el, de azt hiszi, hogy le fog esni a mélybe.

 • Csökkentsd a lábnyomod fűnyíró robottal!

  2016.09.28.

  Ha fűnyíró robotot használsz, kisebb lesz az ökológiai lábnyomod. Véded a földet, takarékoskodsz az erőforrásokkal és még kényelmesebben is élsz, mint azelőtt. Jó megoldás, igaz?

 • Hölgyek öröme, avagy pasit keresel vagy robotot?

  2016.09.27.

  Pasit keresel vagy robotot?

  Ne keress pasit, vegyél inkább egy robotot! Hidd el, többre mész vele, boldogabb lesz az életed.

  Abszolút minden célra alkalmas robotinasokkal még nem szolgálhatunk, de hidd el, ma már akkora a kínálat, hogy kétszer is érdemes meggondolnod a dolgot. Szóval: pasit keresel, vagy robotot a ház körüli munkákhoz?

 • A fűnyíró robot a törvényt is kicselezi

  2016.09.26.

  Hamarosan egy újabb magyar településen, ezúttal a Vas megyei Bükön fogják korlátozni a hangos gépek működtetését egyes időszakokban. Tilos lesz füvet nyírni este és hétvégén is. Na és mit tesz az, akinek robotfűnyírója van? Lapoz egyet az újságban és felbont egy hideg sört.

 • Használható-e kisgyermek mellett robotporszívó?

  2016.09.23.

  Egy robotporszívó veszélytelen háztartási cikk, ám mégis csak egy működő elektromos berendezés. Gyermekek közelében ne hagyjuk felügyelet nélkül. A „ki tesz kárt kiben?” meccs azért nem lefutott ügy, bármelyik fél kerülhet a vesztes oldalra!

 • Kitakarítja-e a sarkokat is – avagy mi alapján válassz robotporszívót?

  2016.09.12.

  Kitakarítja-e a szobában az eldugott sarkokat is a robotporszívó? Ezt a kérdés gyakran felteszik azok az érdeklődők, akik korábban még soha nem láttak működés közben ilyen szerkezeteket. Megnézik a készüléket, majd gondosan megkérdeznek minden apróságot, ami csak a porszívózással kapcsolatban eszükbe jut. De vajon tényleg lényegesek ezek az apróságok, valóban ismerni kell minden apró részletet a gép megvásárlása előtt?

 • Garancia a medence tisztaságára

  2016.09.09.

  Egy érdeklődő nemrég azt kérdezte tőlünk, hogy ha az általunk javasolt medencetisztító robotot vásárolja meg, akkor garanciát vállalunk a medence tisztaságára? Konkrétan azt szerette volna elérni, hogy a gép használata után is algásodni kezd a medencéje, akkor fizessük vissza a medencetisztító robot árát.

 • Felmosó robot – azt is felszedi, amit nem is látsz

  2016.09.08.

  A felmosó robot használata nem csak azért hasznos, mert tiszta lesz tőle a padló. A robot fertőtlenít is, így még akkor is érdemes naponta végigfuttatni a helyiségeken, ha tisztának érzed a burkolatot.

 • Felmosó robot és feltörlő robot – mi a különbség?

  2016.09.07.

  Látszólag nagyon hasonló célokra használható a Scooba 450 felmosó robot és a Braava 390T feltörlő robot. De mégis, mi a különbség a kettő között? Melyiket mikor érdemes választani?

 • Robotporszívó HEPA szűrővel

  2016.09.06.

  A jobb minőségű porszívók esetén a gyártók már soha nem felejtik el feltüntetni, hogy HEPA szűrőt alkalmaznak. De mi az a HEPA szűrő és miért jobb a robotporszívó számára, mint más, hagyományos szűrőberendezések?

 • Mit tud egy jó robotporszívó?

  2016.09.05.

  Aki még nem ismeri a robotporszívó kiváló képességeit, annak számára az eszköz fő tulajdonsága, hogy jár körbe-körbe a lakásban és magától kitakarít. De nézzük, mi mindent tudnak még ezek a készülékek, milyen funkciók alapján mondhatjuk őket a mai háztartások csúcsgépeinek?

 • Mire jó a forgókefe a robotporszívó alján?

  2016.09.02.

  A takarítóeszközök remek találmánya a forgókefe. Használata többszörözi a takarítás hatásfokát, akár hagyományos porszívó, akár robotporszívó rendelkezik ezzel az eszközzel. Sőt, a forgókefe még porszívó nélkül is hatásos.

 • Medencetisztító robot

  2016.08.31.

  Egy megkerülhetetlen, szükséges, de kifejezetten utálatos munkát végez el helyetted a medencetisztító robot.

  Arra képes, hogy automatikusan, emberi beavatkozás nélkül kitakarítsa a lerakódásokat, algásodást a medence fenekéről és oldalfaláról, valamint kiszűrje a vízből a belehullott szilárd szennyeződéseket.

 • Roomba – kutyakaka: 0-1

  2016.08.17.

  A Roomba még a – mondjuk ki – a szart is összeszedi, ugye? Hát nem! Alaposan megtapasztalta ezt egy amerikai, arkansasi család is, melynek otthonát az utolsó négyzetcentiméterig kutyakakával kente össze a robotporszívó. Tanulság: ami kenődik, az kenődni is fog!

  A kínos történetet A család maga osztotta meg a Facebookon – szemléletes fotók helyett egy meglehetősen és naturálisan érthető vázlatrajzzal ábrázolva az eseményeket.

 • Háztartási robotok – mi jöhet a robotporszívó után?

  2016.08.15.

  Tényleg úgy gondolod, hogy a robotporszívó után már sok minden nem jöhet a háztartási automatizálásban? Akkor elég komoly meglepetést okoz egy rövid internetes bolyongás is. Itt vannak a robotok a házban, a kertben, de hamarosan még házi kedvencet is lehet gépaggyal választani. Nézzük, hol tart az otthoni robotosítás?

 • iRobot Roomba 616 teszt Tóth László kezei alól

  2016.08.13.

  Tóth Laci ezúttal az iRobot Roomba 616 porszívó robotját tesztelte.

  Az új alapmodell, mely tényleg csupán alapdolgokban különbözik a társaitól, s lehet, hogy ez még előnyére is válik?

 • iRobot Roomba 616 robotporszívó teszt

  2016.08.13.

  Sokáig nem váratott magára az iRobot család legújabb tagja, hogy megjelenjen a piacon, hiszen a közelmúltban megjelent és általunk is bemutatott iRobot Roomba 605-ös porszívó robot modell után már kapható az iRobot Roomba 616 robotporszívó is.

 • Zöld a víz Rióban! Nem kéne nekik egy medencetisztító robot?

  2016.08.10.

  Gondoltad volna, hogy még a legnagyobbak sem képesek mindig kordában tartani a medencében elszaporodó algákat? Ha olvasod az olimpiai híreket, tudod, mire gondolok.

 • Boldogul-e az ággyal is a robotporszívó?

  2016.08.06.

  Nagyon jó, hogy a nappali szőnyegét meg a szoba padlóját feltakarítja a robotporszívó, de a hálószobában azért csak elő kell venni a hagyományos gépeket is. Vagy van arra is megoldás, hogy a robotporszívó az ágyat is kitakarítsa?

 • A robotporszívó a te világod is lehet

  2016.08.05.

  Vajon a robotporszívó csak a gazdagok luxusa? Akkor is érdemes ilyen készüléket vásárolnod, ha nem vagy kőgazdag és nincs száz négyzetméteres modern nappalid padlófűtéssel?

 • Robotporszívó a lakásban – több kosz, mint valaha

  2016.07.26.

  „Ennyi kosz nem is létezik, ha nem látnám, el se hinném, hogy eddig mennyi koszt nyeltünk” – ír ehhez hasonlókat több vásárlónk is. Általános tapasztalat, hogy a kis portartálya ellenére a robotporszívó nagyságrendekkel több port, piszkot gyűjt össze a lakásban, mint amennyit valaha összeporszívóztunk hagyományos eszközökkel!

 • A robotporszívó nem szedi össze a szemetet

  2016.07.25.

  Ha lefekszem a földre, a robotporszívó gondosan körbetakarít majd. Nem ütközik nekem. Szenzorai érzékelni fogják, hogy ott a földön fekszik valami, amit nem lehet feltakarítani. Megáll előttem néhány centiméternyire és ki fog kerülni. Akkor is ugyanilyen gondosan kikerülne, ha nem ember lennék, hanem egy nagyobb darab dinnyehéj. Nem venne fel és dobna el a szemétbe. Nem csak azért, mert kezek híján nem tudja ezt megtenni, hanem azért sem, mert nem tudja az embert és a szemetet egymástól megkülönböztetni.

 • A porszívó büdös, a robotporszívó nem

  2016.07.23.

  Amikor hagyományos porszívóval takarítasz, bármilyen jó eszközt is használsz, nem lehet szabadulni a lakásban érezhető kellemetlen szagtól. A robotporszívó munkája közben nem érezni ezt a szagot. Vajon mi lehet ennek az oka?

 • Mire jó a NorthStar kocka?

  2016.07.18.

  Braava feltörlő robothoz használjuk a NorthStar Cube navigációs kockát. De mire jó ez a kiegészítő, mi a szerepe a takarításban?

 • Túl kicsi a robotporszívó tartálya

  2016.07.16.

  Túl nagy a ház és a régi porszívó  porzsákja is majdnem minden takarításkor megtelt? Könnyen lehet, hogy még mindig azon aggodalmaskodsz, hogy a robotporszívó csak egy játékszer, mert ilyen kicsi tartállyal nem is lehet komoly takarítást végezni.

 • Mikroszálas törlő a feltörlő robot fő fegyvere

  2016.07.15.

  Ha szeretnél vegyszerek nélkül, egyszerűen csak tiszta vízzel takarítani, akkor a feltörlő robot a kedvenced lehet. Nem kell többé semmilyen külön tisztítószer a padló feltörléséhez. A takarítás kulcsa a mikroszálas törlőkendő lesz.

 • Hogyan boldogul egy robotporszívó műszaki analfabéta gazdájával?

  2016.07.14.

  A robotporszívó kedves és türelmes jószág. Nem fog hisztizni, nem vágja magát földhöz és még csak duzzogva a sarokba sem fog bevonulni, ha türelmetlen vagy és kiabálsz vele. Abszolút arra tervezték, hogy a nehezen együttműködő, műszaki analfabéta tulajdonost is megtanítsa arra, hogyan bánjon okos készülékével.

 • A robotporszívó utálja a polleneket

  2016.07.13.

  Allergiás vagy? Valószínűleg eléggé megszenveded ezeket a nyári hónapokat. Kivéve, ha robotporszívó működik az otthonodban.

 • Robotporszívó árak

  2016.07.08.

  Egy átlagos robotporszívó 150-200 ezer forintos egyszeri beruházást igényel tőled. Vajon ez az összeg sok vagy kevés? Árkérdés, szigorúan racionális alapon.

 • Mire jó a légmosó készülék?

  2016.07.07.

  Városi lakásban a leggyakoribb egészségkárosító forrás az ablakon beszálló por és az utca levegője. Takarítással sokat tehetünk azért, hogy a lakás porterhelése csökkenjen. Porszívózással viszont csak a már lerakódott por mennyiségét tudjuk csökkenteni. A levegőben szálló porral sem a hagyományos porszívó, sem a robotporszívó nem tud mit kezdeni, pedig egészségünkre ez sokkal veszélyesebb, mint az a vékony porréteg, ami a könyvespolc tetején rakódik le. Egy légmosó készülék sokat segít abban, hogy egészségesebbé tegyük a lakás levegőjét.

 • Mikor kap személyi igazolványt a robotporszívó?

  2016.07.06.

  Egy érdekes cikk jelent meg nemrég a robotok jogairól az OrmosNet oldalán. A nem is nagyon elszállt ügyvédi megközelítés szerint nem kell sokat várni, hogy megismerkedjünk a robotjogokkal. Az önálló döntésre képes robot elektronikus személy lesz, vásárolhat tulajdont, hozhat döntéseket saját sorsát illetően. Sőt, még tb-járulékot is fizetnie kell, hogy abból fedezzék majd a robotok által okozott károkat. Hoppá, személyi igazolvány kell majd a robotporszívó működtetéséhez is?

 • A fűnyíró robot nem kér sört

  2016.07.05.

  Nyári forróságban a fűnyírás a szokásosnál is zűrösebb tevékenység. Árnyék nincs, kizárt, hogy a pázsitot csak a fák alatti területen kelljen karbantartani. Víz nincs, por ellenben van, amit a fűnyíró a levágott fűtörmelékkel együtt simán az arcodba fúj. Mi jöhet még? A pollenek. Száraz, nyári időben allergiásoknak kész szenvedés a heti fűnyírás elvégzése. Van jobb megoldás? Van hát: végezze el a munkát a fűnyíró robot.

 • Robotporszívó az irodában

  2016.07.04.

  Mindig is háztartási gépként jelent meg szemeink előtt a robotporszívó, de valljuk be, hol lehetne nagyobb hasznát venni, mint egy örökké zsúfolt és poros irodában?

 • Kutyaszőr és robotporszívó

  2016.07.03.

  Ha szereted az állatokat de ki nem állhatod az állati szőrt a lakásban, akkor számodra a robotporszívó lehet a legjobb megoldás. Úgy is megszabadulhatsz a lakást elöntő kutyaszőrtől, hogy nem kell minden idődet a takarítással töltened.

 • Fűnyíró robot vs focipálya: ki győz le kit?

  2016.07.02.

  Egy fűnyíró robot kiválasztásának egyik legfontosabb szempontja, hogy teljesítménye illeszkedik-e a kertmérethez. Vajon van-e olyan fűnyíró robot, ami képes megbirkózni egy focipálya rendszeres fűnyírásával?

 • Elkószálhat-e a robotporszívó?

  2016.07.01.

  Önállósította magát és megszökött egy kísérleti robot Oroszországban. Vajon egy robotporszívó is kerülhet hasonló helyzetbe?

 • Talán még kémkedni is tud a robotporszívó

  2016.06.30.

  A lakások kamerás megfigyelése már nem nagy újdonság. Megfelelő alkalmazások beállításával egészen egyszerű, otthoni eszközökkel is elérhetjük, hogy pontosan lássunk mindent, ami munkaidőben a lakásban történik. Nem is kell erre ipari kamerákat rendszeresíteni: egy kiszuperált okostelefon, egy felnyitva hagyott laptop kevésbé feltűnő, s mindkettő megbízhatóan közvetíti a jeleket az interneten keresztül. Akár a munkahelyükről, egy telefon képernyőjéről is figyelemmel kísérhetjük, ami a lakásban történik.

 • Miért ül a macska a robotporszívó tetejére?

  2016.06.29.

  Igazi sztár lett az interneten a macska, aki rendszeresen cápajelmezben üldögél egy Roomba robotporszívó tetején. Az első film két éve pörög a neten, s eddig 11 millióan nézték meg, komoly rajongótábora alakult ki. A sztori azóta is folytatódik: a Max nevű macska most már egy új robotporszívó hátán üldögél, cápajelmez helyett egy dobozt is kapott, hogy kényelmesebben figyelhesse a takarítást.

 • Lehet-e veszélyes a robotporszívó?

  2016.06.28.

  Minél önállóbban működnek a háztartási gépeink, annál többször kerül elő a kérdés: lehetnek-e veszélyesek az emberre ezek a készülékek? Lehet-e veszélyes egy robotporszívó?

 • Így megy szobáról-szobára a robotporszívó

  2016.06.27.

  A robotporszívó munkáját több kiegészítő berendezés is segíti. Míg a virtuális falak azokat a helyeket választják le, ahol nem akarjuk, hogy a gép takarítson, addig a világítótorony éppen ennek az ellenkezőjét végzi. Megmutatja a robotnak, hogyan közlekedjen szobáról-szobára úgy, hogy minden helyiséget tökéletesen kitakarítsa a munka során.

 • iRobot Roomba 605 teszt Tóth László tollából

  2016.06.24.

  Tóth Laci ezúttal az iRobot Roomba 605 robotporszívóját tesztelte.

  Alapmodell, mely tényleg alapdolgokban különbözik a társaitól, s lehet, hogy ez még előnyére is válik?

 • iRobot Roomba 605 robotporszívó teszt

  2016.06.25.

  Az iRobot időről időre változtatja a Roomba család szériáit, átalakul, kicsit változik és új típusszámot kap már egy egy meglévő modell.

 • Mikor nem való neked robotporszívó?

  2016.06.18.

  Ha kéred, bármikor leteszem a nagyesküt, hogy a robotporszívó a leghasznosabb újdonság, ami csak a takarításban a porszívózás feltalálása óta megjelent. Ennek ellenére lehetnek neked is olyan érveid, amire inkább azt mondom, hogy jobb lenne, ha inkább mást vásárolnál, mert nem való neked a robotporszívó.  Szóval, ne vegyél robotporszívót, ha...

 • A robotporszívó és az autóvezetés

  2016.06.17.

  Amikor a hagyományos takarításról áttérsz a robotporszívó használatára, ugyanazt az utat járod be, mint a kezdő autóvezető, amikor lassan gyakorlatot szerez. Csak te nem törsz közben össze semmit a városban.

 • 3 csalhatatlan jel, hogy egy robotporszívó ideális tulajdonosa lehetsz

  2016.06.16.

  Vannak emberek, akik alkalmasak egy robotporszívó használatára és vannak, akiknek az életstílusa eltér a robothasználathoz ideálistól. Ha az alábbi jeleket felfedezed magadon, akkor ne sokáig habozz, vásárolj te is porszívó robotot a napi takarításhoz!

 • 5 tipp, hogy maximalizáld a robotporszívó takarítási képességeit

  2016.06.13.

  Egy korszerű robotporszívó a legtöbb lakásban kiválóan elboldogul. Néhány apró trükkel azonban még tovább javíthatod a robotporszívód képességeit, például azzal, hogy csökkented a nehezen hozzáférhető területek nagyságát. 5 apró tipp a hatékonyabb takarításért – de néha az ilyen apróságokon múlik, hogy mennyire érzed hatékonynak a robotporszívó munkáját.

 • Vízben tocsogás helyett medencetisztító robot

  2016.06.09.

  Ha szabad téri medencét, kerti medencét használsz, semmiképpen nem tudod elkerülni a medence rendszeres tisztítását. Kézi vacakolás, vízben tocsogás helyett ma már a legalkalmasabb módszer a medencetisztító robot használata. Próbáld ki!

 • Mire jó a medencetisztító robot?

  2016.06.08.

  Vendégeket hívtál, de este jött egy vihar és reggelre a medence tele van a fákról lehullott szeméttel, falevéllel és sáros hulladékkal. Nincs ember, aki ebbe szívesen beleülne. Mit teszel? Háát... vagy te magad dolgozol 3 órát a medencébe hullott szemét kitakarításán, vagy jön a medencetisztító robot, ami elvégzi helyetted a munkát, mire az ebédre szánt húst megsütöd.

 • Összehasonlítás iRobot Roomba 866 - 886 - Az AeroForce ereje vele van

  2016.06.07.

  Nem egyszerű eligazodni a robotporszívók világában még egy márkán belül sem. Ezért összeállítottunk egy kis segítséget, hogy könnyebb legyen átlátni az iRobot Roomba modellek és modellszámok folyton változó világát.

 • iRobot Roomba 980 robotporszívó teszt - geeks.hu

  2016.06.07.

  "Furcsa piac a háztartási robotoké. Miközben a legtöbb kütyünél öldöklő harc van a fogyasztókért, a robotporszívók területén elég kényelmesek a gyártók. A nagy, tőkeerős cégek is csak fejlesztgetnek, de úgy igazán egyik sem teszi oda magát. Most épp a piacvezető érte utol a konkurenseket."

  Forrás: geeks.hu

 • Melyik lesz a számodra tökéletes medencetisztító robot?

  2016.06.07.

  Medencetisztító robot vásárlása előtt azt gondold végig, hogy milyen célra, mekkora medencéhez akarod használni a készüléket.

 • Robotporszívó használati tippek – pakolj el az útból!

  2016.06.06.

  Ahhoz, hogy a frissen vásárolt robotporszívó tökéletesen működjön a lakásban, muszáj megteremtened számára az ideális környezetet. A legfontosabb: pakolj el végre!

 • Robotporszívó és a padlószőnyeg

  2016.06.05.

  A házgyári lakások régi átka Magyarországon a padlószőnyeg használata. A közvetlenül a mállékony betonra ragasztott, sokszor rossz minőségű gyári padlószőnyegek egy egész generációnyi kisgyermek allergiájának kialakulásáért tehetők részben felelőssé. Talán e rossz emlék miatt is, a padlószőnyeg szinte kiment a divatból, korszerű lakásban szinte a jó illemmel ütközik a használata. Lehet, hogy a robotporszívó rehabilitálja a padlószőnyeget is?

 • Kis szőnyegek és a robotporszívó

  2016.06.04.

  Megnehezíti a robotporszívó dolgát, ha a lakásban elszórtan, több kis méretű szőnyeg található. Csökken a takarítás hatásfoka is, s jócskán marad még por a robotporszívó munkája után. A megoldás: elszórt, kis szőnyegek helyett érdemes vagy egy nagyobbat választani, vagy a robot takarítása előtt felcsavarni és félretenni a kicsi szőnyegeket.

 • Rendszerváltás az iRobotnál: Roomba 980 robotporszívó teszt

  2016.06.02.

  Az egyesült államokbeli,bedfordi székhelyű iRobot tud valamit a robotika világáról, hiszen az ő nevükhöz fűződik a világon legnagyobb példányszában eladott robotporszívó, a Roomba.

  Mostani tesztalanyunk a legújabb és a porszívók piacán is prémium kategóriának számító iRobot Roomba 980-as modell, amit néhány héten keresztül tesztelhettünk. Így alaposan és részletekbe menően be tudjuk mutatni a Roomba család legújabb tagját.

 • Melyik a jobb választás: a robotporszívó, vagy a prémium takarítógép?

  2016.05.24.

  A lakás tisztasága iránt fogékony, az átlagnál jobb anyagi helyzetben lévő családok már biztosan találkoztak a csak direkt értékesítéssel terjesztett, prémium kategóriás takarítógépek valamelyikével. Mi a jobb választás? Egy Lux, Kirby, Vorwerk, Filter Queen takarítógép vagy egy robotporszívó?

 • Munkahelyeket fenyeget a robotporszívó?

  2016.05.23.

  A robotporszívó, a fűnyíró robot és a többi okos készülék megadja azt a lehetőséget, hogy a rendszeresen elvégzendő, monoton, néhány alapmozdulat ismételgetéséből álló feladatokat át tudd adni egy gépnek, s helyette a fontosabb és érdekesebb munkákkal tudj foglalkozni. De vajon ez azt jelenti, hogy a robotporszívó munkahelyeket fenyeget?

 • Miért bonyolultabb a felmosó robot a robotporszívónál?

  2016.05.18.

  Egy lekövezett konya-étkező felmosása nem tűnik bonyolult feladatnak, semmiképpen sem nehezebbnek, mint felporszívózni ugyanezt a területet. A felmosó robot mégis sokkal bonyolultabb munkát végez, mint a robotporszívó, ha azt akarja, hogy lelkes tulajdonosként maradéktalanul elégedett legyél a munkájával.

 • Ha tiltják a hangos munkát, a megoldás a fűnyíró robot

  2016.05.17.

  Vasárnap tilos! Mármint füvet nyírni egyre több településen. Az állandó hétvégi gépzaj ellen a legjobb megoldás a fűnyíró robot lehet. De mikor dolgozzon a fűnyíró robot?

 • Segít-e az allergiásoknak a robotporszívó?

  2016.05.12.

  Ugye milyen jó is volna, ha a friss tavaszi levegő illatát érezhetnéd egész nap a hálószobában? Ha nem lenne poros, áporodott levegő, ha a reggeli szellőztetés friss érzése egész napra megmaradhatna? Milyen kár igaz, hogy hiába a tavaszi nagytakarítás, hiába a délelőtti több órás szellőztetés, ha a bútorokból áradó por nehéz levegőjét nem sikerül eltávolítani a lakásból. Pedig van megoldás: a robotporszívó segít tartósan üdévé varázsolnod a lakás levegőjét.

 • Kegyetlen házimunkától szabadít meg az ablaktisztító robot

  2016.05.11.


  Hatalmas ablakok, tágas nappali, ahová csak úgy árad be a fény.... vonzó, igaz? De milyen lehangoló, amikor egy kiadós eső után a vég nélküli üvegfelületek annyira elkoszosodnak, hogy alig lehet kilátni a kertbe néző ablakokon. Ki fogja ezt a rengeteg ablakot minden héten megtisztítani, hogy ne a lakás csúfja legyen a sok-sok üveg? Van megoldás: az ablaktörlő robot akár minden nap elvégzi a munkát.

 • A robotporszívó és a takarító robot

  2016.05.09.

  A robotporszívó olyan eszközként jelent meg az elmúlt években, melyet még csak el sem képzeltek az elmúlt évtizedek hivatásos jövőbe látói. A fantasztikus történetek kiagyalói valamiért inkább házi rabszolgának, nem pedig okos eszközöknek képzelték el a jövő háztartási gépeit.

 • A robotporszívó használatának három durva mellékhatása

  2016.05.10.

  Ha vásárolsz egy korszerű robotporszívót, számolnod kell azzal, hogy pár héten belül egészen durva mellékhatások jelentkeznek rajtad. Olvasd el ezt a cikket, jobb ha tudod, mire számíthatsz!

 • A robotporszívó csak a kezdet

  2016.05.03.

  A robotporszívó csak a kezdet

  Az automatizálás egyre erősebben jelenik meg a mindennapi életben. A robotporszívó csak a kezdet, hiszen a sarkon már itt várnak az önvezérelt autók. Vajon milyen gépeket fogunk használni 5-10 év múlva, s melyek lesznek azok a területek, melyeket már teljes egészében a robotok kezelnek helyettünk?

 • Lépjünk kapcsolatba! - Neato Botvac D95 Connected

  2016.04.28.

  Neato Botvac 95 connected – hálózatra hangolva

  A Botvac széria legújabb tagja - mely a Neato Botvac 95 connected nevet kapta - már nem az első robotporszívó ebben a márkában, amit nagyító alá vehetünk. Pár teszttel ezelőtt már alaposan megdolgoztattuk az akkori csúcsmodellnek számító Botvac 85-öt.

 • Okosporszívó vagy robotporszívó?

  2016.04.26.

  Okostelefon van a kezünkben, okostévét nézünk, okosórával mérjük az időt. Miért pont az otthonunk maradna ki ebből a világméretű okosőrületből?
  Vajon a mi a helyzet etekintetben a porszívóval?

 • Asimov és a robotporszívók

  2016.04.27.

  Ismered a robotika három törvényét?

  Az ötvenes évek elején írta a közismert amerikai sci-fi író, Isaac Asimov első robottörténeteit. Főhőse első novelláiban még az emberhez hasonló, ám esetlenül mozgó, órmótlan szerkezet volt, melyet az emberek szórakoztatására fejlesztettek ki. Az egymásra épülő történetek szerint aztán az emberek előbb egyre nagyobb mértékben használni kezdik a robotokat, majd, amikor már túl sok lett belőlük, félni kezdtek tőlük. Később olyan robotokat építettek, melyek már kevésbé emlékeztettek az emberekre. Nem volt emberi formájuk, s a társalgás, na meg az emberi szolgálat helyett egy-egy gyakorlati funkcióra fejlesztették ki őket.

 • 5+1 érv, amiért imádni fogod a fűnyíró robotot

  2016.04.22.

  Amikor egy egészen új eszközt vásárolsz, még csak reménykedhetsz abban, hogy mindazt teljesíteni fogja, amit a kereskedő elmondott róla. Néhány hét használat után viszont rájössz, hogy a fűnyíró robot beszerzése valóban sokkal jobb döntés volt, mint bármikor gondoltad volna. S ha a kerted beszélni tudna, ő sem adná vissza semmi pénzért. Tudod miért? Íme 5+1 érv, ami miatt imádni fogod.

 • A robotfűnyírók előnyei, avagy miért is jó ha van?

  2016.04.15.

  Pénteken végre hazaérsz, és az az első gondolatod, hogy hétvégén már megint füvet kell nyírni? Tetszik az ötlet, hogy a robotfűnyíró elvégezné helyetted a munkát?

  Ha ige, akkor ez a cikk tetszeni fog! Összeszedtünk 11 +1 nem hétköznapi érdekességet a robotfűnyírókról. Ezekről nem sokan beszélnek ezért érdekes lehet számodra is. 

 • Mikor térül meg a robotporszívó vásárlása?

  2016.04.14.

  Egy új háztartási eszköz vásárlása előtt sokak számára fontos kérdés, hogy mennyi idő alatt fog megtérülni a beruházás. Vajon van-e értelme ilyen megtérülést számolgatni a robotporszívó esetében?

 • Kiválthatja-e a robotporszívó a hagyományos takarítást?

  2016.04.13.

  Ne is gondolj arra, hogy a robotporszívó vásárlásával egyszer és mindenkorra megszabadulhatsz a hagyományos takarítástól. Biztos, hogy ritkábban és kevesebbet fogsz majd takarítani, de valószínű, hogy még nem száműzheted teljesen a korábbi porszívódat sem. Viszont jóval kevesebbszer kell elővenned a sufniból! Számolj azonban azzal, hogy lesz 5 eset, amikor mindenképpen elő kell venned a régi takarítóeszközeidet is!

 • Csíkos lesz-e a kerted a robotfűnyíróval?

  2016.04.12.

  Szeretnéd, ha csíkos lenne a kerted? Vagy inkább éppen hogy elkerülnéd, hogy a fűnyíró nyomait kelljen minden alkalommal a kertben nézegetned? A robotfűnyíró ennél sokkal többet ad: egységes kinézetű, dús gyep nő a kertedben, ha a fű rövidre vágásáról a robotfűnyíró gondoskodik.

 • Másfajta tisztaságot tanít meg a robotporszívó

  2016.04.12.

  A robotporszívóval végzett takarítás hatékonyságát legtöbbször rögtön az első kipróbálás után igyekeznek felmérni. Így sikerült a munka a hagyományos géppel és így a robotporszívóval. Pedig a valódi különbség nem az egyszeri kipróbálás, hanem a folyamatos használat során mutatkozik meg igazán. A robotporszívó valóban a tisztaságnak egy új minőségét teremti meg a lakásban.

 • A robotfűnyíró telepítése

  2016.04.11.

  Ha robotfűnyírót szeretnél használni a kertedben, szükséged lesz egy előzetes telepítésre is. Akkor hagyhatod igazán önállóan működni a robotod, ha pontosan kijelölöd a számára, hogy merre dolgozhat és merre nem mehet munka közben. Ehhez kell a telepítés.

 • Ki mondta, hogy a házimunkának fárasztónak kell lennie?

  2016.04.09.

  A robotporszívó megjelenéséig semmilyen lehetőséged nem volt arra, hogy fárasztó és unalmas takarítás nélkül is gondoskodni tudj otthonod tökéletes tisztaságáról és egészségéről.

 • Robotfűnyíró – hálás lesz érte a kerted

  2016.04.08.

  Szeretnél egységes, szépen zöldellő gyepet, de nincs időd a kert napi karbantartására? A fűnyírás egy kötelező, szombati program, amitől jó lenne inkább megszabadulni? A robotfűnyíró úgy ment fel a munkavégzés alól, hogy a kerted közben szebb lesz mint valaha.

 • Mire elég a robotporszívó teljesítménye?

  2016.04.07.

  Egy csúcsmodellnek számító robotporszívó – például a Neato Botvac Connected D95 – motorja mindössze 36 W teljesítményű. Mire elegendő ez a motorerő a hagyományos porszívók ezer wattos teljesítményével összehasonlítva?

  Ha csak a tévében futó reklámokat nézzük, akkor jogosan hihetjük, hogy a porszívók erejének a fő mutatója a motor teljesítménye. Csak úgy röpködnek a magas számok: ezer wattos, kétezer wattos készülékek is kaphatók a boltokban. Ehhez képest szinte eltörpül a robotporszívók néhány tíz wattos teljesítménye. De vajon ez mire elegendő? A gyengébb erejű motor arányosan kisebb takarítóerőt is jelent? Mert ha így van, akkor nem sok eredménye lehet az ilyen eszközökkel való takarításnak.

 • Hogyan tesz boldogtalanná a robotporszívó?

  2016.04.06.

  Egy korszerű robotporszívóval a használók döntő többsége maximálisan elégedett. Mindig akadnak azonban olyan vásárlók is, akiknek inkább csak bosszúságot okoz a megvásárolt berendezés. Vajon miért?

  Összegyűjtöttünk 5 tipikus hibát – ha ezeket elköveted, garantáltan hamar boldogtalanná tesz a robotporszívód!

 • Tavaszi nagytakarítás porfelhőben avagy anélkül?

  2016.04.04.

  Mérgező porral telíthetik a lakás levegőjét a porszívók, ezt mutatta ki a Levegő Munkacsoport vizsgálata.

 • aTIrobot blogjában arról elmélkedett, mi köze a kuplerájnak a kereskedelemhez

  2016.04.02.

  Nem meglepő módon kissé szabadszájú stílusban arra keresi a választ, hogy mit engedhetnek meg maguknak a kereskedelem különböző szereplői, s mit nem.

 • Utánajártunk. Lássuk, mit tud a Roomba 605!

  2016.04.02.

  Az iRobot új belépőmodellel jelentkezik 2016-ban. Arra voltunk kiváncsiak, milyen funkciókra, tartozékokra számíthatunk egy "fapados" robotporszívó esetében. Kell-e kompromisszumot kötnünk, ha a Roomba 605-öt választjuk?

 • Szereptévesztés a kupiban, ha Madám is vihető, vagyis az importőr, gyártó, forgalmazó feladatai a kereskedelemben

  2016.04.01.

  Április 1-jén jelenik meg a cikk, de nem áprilisi tréfának szánjuk, s a tartalma sem vicces, inkább szomorú ;-(

 • Ciao Robot! - Ariete 2712 Evolution 2.0 teszt

  2016.03.07.

  Tóth Laci a tőle megszokott alapossággal ezúttal az Ariete robotporszívóját vette górcső alá.

 • Vörös és fekete - Sencor Cleeno robotporszívó teszt 2016

  2016.02.02.

  2016 első robotporszívó tesztje a Vörös és Fekete jegyében született. A Sencor Cleeno SVC9031 markáns megjelenése és a mögötte rejlő tudás tapasztalt tesztelőnket is meglepte. Kellemesen.

 • HOOVER ROBO.COM3 robotporszívó teszt

  2015.12.29.

  Elkészült az első alapos teszt a Hoover új generációs robotporszívójáról, a Robo.Com3-ról. Képek és videók, Tóth Laci ezúttal sem kímélte az új robotot.

 • Hoover Robo.com3 - pozitivumok vs. negatívumok

  2015.12.20.

  Legújabb robotporszívónk, a Hoover Robo.com3 tesztelésére egy  gyakorló háziaasszonyt, Juditot kértük fel, akinek már van tapasztalata más takarító robotokkal kapcsolatban. Nézzük, hogyan mutatkozott be náluk legalacsonyabb robotunk:

 • iRobot Roomba 600-as sorozat - összehasonlítás

  2015.11.30.

  Az iRobot 2015-ben teljesen megújította a Roomba robotporszívó család 600-as sorozatának modelljeit

 • 2015 - Karácsonyi nyitva tartás a Robotguru üzletben

  2015.11.19.

  Karácsonyi nyitva tartás a Robotgurunál

 • Újabb iRobot robotporszívó és feltörlő robot termékek jelentek

  2015.11.18.

  Újabb iRobot robotporszívó és feltörlő robot termékek jelentek.

  Ennek kapcsán eszembe jutott, hogy összeszedjem, hogy amióta iRobot termékek forgalmazásával foglalkozunk - pedig annak immár 7- éve, milyen robotokat forgalmaztunk.

 • Megérkezett az iRobot Roomba 621 robotporszívó

  2015.11.18.

  Megérkezett a magyar piacra az iRobot Roomba 621 robotporszívó. Stop.

 • Megérkezett az iRobot Braava 390T feltörlő robot

  2015.11.17.

  Megérkezett Magyarországra az iRobot Braava 390T feltörlő robot

 • Összehasonlítás: iRobot Roomba 785 PET és iRobot Roomba 786 PET robotporszívó

  2015.11.16.

  Összegyűjtöttük, miben hasonlít és miben különbözik az iRobot Roomba két kutya-macskatartóknak ajánlott robotporszívója.

  Lássuk, mit tud az iRobot Roomba 785 PET és az iRobot Roomba 786 PET robotporszívó!

 • Tudtad-e a Red Dot Design avagy Piros Pont díjról?

  2015.11.16.

  Tudtad-e a Red Dot Design avagy Piros Pont díjról?

 • Most az akciós iRobot Scooba 450 felmosó robot mellé ajándék is jár

  2015.11.13.

  Ha most vásárolsz iRobot Scooba 450 felmosó robotot ajándékot is kapsz melléje.

 • Multifunkcionális robotporszívó az ECOVACS-tól az Ecovacs Deboot DM 85

  2015.11.09.

  Az ECOVACS robotporszívók lendületét nem lehet megtörni. A folyamatos fejlesztések és a szigorú minőségellenőrzés legújabb eredménye egy multifunkcionális, vagy más néven hibrid robotporszívó: az Ecovacs Deboot DM 85.

 • Repül a nehéz kő, ki tudja hol áll meg?

  2015.11.08.

  Toljuk az árakat lefelé Fekete Pénteken, meg péntek 13-án, meg Dotcommerce Day napján, meg születésnapon, meg névnapon, meg lassan az év minden napján ...

 • Hogyan is vásároltam évekkel ezelőtt?

  2015.11.02.

  A robotkínálatunk egyre bűvül, egyre több termékről rendelkezünk egyre több információval, melyet nyilván szeretnénk megosztani, hogy ki-ki megtalálja a számára legmegfelelőbbet, legyen szó akár fűnyíró robotról, vagy porszívó robotról, netalán játékrobotról.

  Épp ezen elmélkedtem, amikor eszembe jutott, hogy is vásároltam én több mint 15 évvel ezelőtt például mosógépet, hűtőt vagy mosogatógépet. A robotok még nem voltak a látókörömben.

 • Tudtad-e, hogy az iRobot Roomba robotporszívó előre programozható?

  2015.11.02.

  Tudtad-e, hogy az iRobot Roomba robotporszívó előre programozható?

 • Tudtad-e, mely padlófelületeken használható az iRobot Roomba robotporszívó?

  2015.11.01.

  Tudtad-e, mely padlófelületeken használható az iRobot Roomba robotporszívó?

 • Tudtad-e, hogy miért nem takarítanak a robotporszívók a fekete szőnyegeken?

  2015.10.28.

  Nemcsak a szőnyegen, de semmilyen fekete, illetve nagyon sötét színű matt padlóburkolaton sem működnek a robotporszívók.

 • Tapasztalatok egy iRobot Roomba 620 robotporszívó használata során

  2015.10.20.

  Sziasztok!

  Új vagyok a porszívó robotok használói között, így gondoltam beszámolok az első tapasztalataimról a porszívó robotokkal kapcsolatban.
  Nálunk otthon az iRobot Roomba 620-as modellje takarít.

 • Tudtad-e a Codie-ról?

  2015.10.22.

  Tudtad-e, hogy egy fiatal magyar start up fejleszti a Codie robotnak keresztelt kis oktató tankot.

 • Elindult a levegővétel.hu oldalunk is

  2015.10.22.

  Háztartási robotjaink felszedik, feltörlik a port és szemetet és szabadidőt biztosítanak. Nem mindegy, hogy az otthon töltött szabadidőben milyen levegőt lélegzünk be.
  Ezért a tisztaság egyéb forrásait is keressük.

 • Sárváron is nyílt Robotguru Pont

  2015.10.21.

  2015. október 21-én a Vissza a jövőbe című film 30. évfordulójára megnyílt Sárváron egy újabb Robotguru Pont.

 • Tudtad-e, hogy melyik gyártók készítenek takarító robotokat?

  2015.10.20.

  Tudtad-e, hogy a folyamatosan növekvő piacon - mert takarítani annyira nem szeretünk - de a tisztaságot imádjuk, s azzal a szabad idővel is tudunk mit kezdeni, amit nem otthoni robotolással töltünk, eddig milyen gyártók szálltak be a háztartási robotok piacára?

 • Elindult Robotguru robot szervize a robotservice.hu is

  2015.10.19.

  Eljött az ideje ennek is.
  Önálló weboldallal is elindult a Robotszervizünk a Récsei Centerben.

 • Tudtad-e a Dysonról?

  2015.10.20.

  Hogy James Dyson a cége cyclone technológiával rendelkező porszívóit a felkelő nap országában tudta először értékesíteni. Ezzel mentette meg vállalatát a csődtől.

 • Tudtad-e Bejczy Antal fizikusról?

  2015.10.19.

  Hogy Bejczy Antal fizikus, az Amerikai Űrkutatási Hivatal, a NASA Jet Propulsion Laboratory magyar származású vezető kutatója,

 • Tudtad-e a Samsung robotporszívó szűrőjéről?

  2015.10.18.

  Hogy a Samsung egys robotporszívói a Dysonhoz hasonló technológiával dolgoznak.

 • Tudtad-e az AL-KO-ról?

  2015.10.17.

  Tudtad-e, hogy a robotfűnyírókat is gyártó AL-KO az FC Augsburg hivatalos szponzora.

 • Jelentkezik Tudtad-e? rovatunk

  2015.10.16.

  A mind teljesebb tájékoztatásotok érdekében új rovatot indítottunk.

 • Már önálló webcímen is elérhető a roboZOOM, ahol Robotguru adja a tanácsot

  2015.10.15.

  Immár ez is elkövetkezett.
  Önálló weboldallal jelentkezik Robotguru Élménytárban található roboZOOM tanácsadó rendszere.

 • Szabadulós játékunk a roboROOM önálló weboldalt kapott

  2015.10.09.

  Eljött az ideje ennek is.
  Kisgyermekkorából kilépve önálló oldalt kapott a robotguru Élménytárban található szabadulós játék, avagy exit games is.

 • Tudtad-e az AL-KO milyen termékeket gyárt?

  2015.10.13.

  Tudtad-e az AL-KO-ról?

 • Tudtad-e a fűnyíró robotokról?

  2015.10.12.

  Tudtad-e, hogy füvet nyírni zéró munkával is lehet? Nyírják a füvet a fűnyíró robotok!

 • Tudtad-e az AL-KO-ról?

  2015.10.08.

  1931-ben Alois Kober 23 éves korában  a bajorországi Kötzben alapította meg vállalkozását, mely egy lakatos üzemként indult.

 • Tudtad-e honnan kapta nevét a Husqvarna?

  2015.10.08.

  A Husqvarna „Jönköping Rifle Factory” néven alakult a svéd király rendelete alapján és az első években a manufaktúra évente körülbelül 1500 muskétát készített.

 • Tudtad-e az iRobot Scooba 450 felmosó robotról?

  2015.10.07.

  Hogy az iRobot Scooba 450 felmosó robot a baktériumok 99,3%-át képes felszámolni.

 • Tudtad-e, hogy az AL-KO népszerű termékeit októbertől a robotguruban is megvásárolhatod?

  2015.10.01.

  2015.10.01-től a méltán népszerű AL-KO robotfűnyírók mellett a többi AL-KO termék is kapható a Récsei Centerben található szervizünkben.

  Kertápolástól a víztechnikai berendezésekig mindent megtalálsz nálunk. Nyitva tartásunk H-P 10-18h ig.

   

 • Hálózati eszköz lett a Roomba

  2015.09.20.

  "A Samsunghoz és a Neatohoz hasonlóan idén az iRobot is Wi-Fi modullal bővítette robotjainak tudását. A hálózatra kapcsolódott iRobot Roomba 980 robotporszívó időzítése így mobiltelefonról beállítható, de az iOS és Android eszközökre elérhető HOME alkalmazásból extra paraméterek is beállíthatók. Megadható, hogy egyszer vagy kétszer menjen végig a padló minden pontján, hogy szőnyegre érve növelje-e meg a szívóerőt, vagy hogy takarítson-e külön a fal mellett. Az alkalmazást használva a robot bárhonnan elindítható és a takarítás alakulása is ellenőrizhető."

 • iRobot Roomba 980 robotporszívó már kapható Amerikában és Kanadában

  2015.09.18.

  Az iRobot felfedte a titkot és új porszívó robotja az iRobot Roomba 980 robotporszívó már kapható (2015. szeptember 17.) az USA-ban és Kanadában.

   

 • Colin Angle bejelenti az iRobot Roomba 980 robotporszívó bevezetését

  2015.09.16.

  iRobot Roomba 980 robotporszívó

  Az iRobot belép az intelligens otthonba (SMART HOME) a Roomba ®980 porszívó robottal

 • Tóth László tesztelő ezúttal egy Samsung robotporszívót vett nagyító alá

  2015.09.15.

  Tóth Lászlót, aki szabadidejében - melyhez többek között a robotok segítik, újabb és újabb robotokat tesztel.

 • Samsung VR10J5051 robotporszívó teszt - VR5000-es sorozat

  2015.09.15.

  A Dél-Koreában található fogyasztói elektronikákat gyártó óriásvállalat legújabb sorozatú robotporszívóját teszteltük, a Samsung VR5000-et. A Cég ebben a szegmensben már régóta fejleszt, hiszen az elsőgenerációs robotporszívójukat már 11 évvel ezelőtt piacra dobták.

  A korábbi SR sorozat sok mindenben hasonlít a legújabb VR típusú készülékekhez, mégis azt kell mondjuk, hogy főként azokra a dolgokra fektettek fő hangsúlyt, illetve azokon változtattak, amik nem voltak egészen tökéletesek az előző szériákban.

 • Nagyobb teljesítményre képesek az új Robomowk

  2015.09.11.

  "Néhány apró módosítással nagyobb terület lenyírására lettek képesek idénre a Robomow fűnyírók."

 • A Samsung mellett a Neato is a Wi-Fi kapcsolatban látta meg idén a nagy lehetőséget

  2015.09.09.

  "A nemrég frissített Neato Botvac D sorozat azonban a Wi-Fi funkció mellett néhány hasznos, értelmes újítást is kapott. A hasznos és értelmes szavak itt most nem elcsépelt, figyelemfelkeltő jelzők. A Neato néhány olyan problémára ad megoldást, ami valóban bosszanthatja a mostani Botvac tulajdonosokat.

 • Valami készül a robotkonyhában ...

  2015.08.12.

  Robotguru konyhájában valami készül ;-)
  Egy biztos, bár Robotguru szereti a nyári zöldsalátákat, most nem vacsorára főz.

 • Újra a miénk a Robotguru Facebook oldala ...

  2015.08.11.

  Most már bátran állíthatom, hogy sikerült!

 • Nyílt nap a győri Robotguru Pontban 2015. augusztus 7-8-án

  2015.08.07.

  A Robotguru Pontban Győrben a 2015 augusztus 7-8.-án (péntektől szombat délig) nyílt napot tartanak az új üzletben.

  Ha arra jársz, ne maradj le!

  Partnereink nyitási kedvezményekkel is várnak.

  A Robot legyen Veled Győrben is!

   

 • Robotguru szerviz a Récsei Centerben, a robotok központjában

  2015.08.04.

  A korábban is működő "szent hármas" (bemutatóterem, üzlet, szerviz) egysége a továbbiakban is vár Benneteket!

 • iRobot Scooba 450 akcióban 40.000,- Ft kedvezménnyel

  2015.08.03.

  Az iRobot Scooba 450 felmosórobot az akció időtartama alatt, illetve a készlet erejéig 40.000,- Ft kedvezménnyel 159.900,- Ft-ért a Tied lehet.

 • iRobot Braava 380 otthoni tesztelés: szinte tökéletes

  2015.06.29.

  Robot Braava 380 szinte tökéletes

  A mostani cikkünkben az iRobot Braava termékcsalád nagyobbik sorozatszámú söprögető, és felmosó robotját teszteljük, az iRobot Braava 380-at.
  Ezt a modellt valójában az Evolution Robotics fejlesztette, és ezt a típust Mint Plus 5200 néven már 2011. szeptember 14. napjától lehetett kapni.

 • Philips FC8810 robotporszívó teszt

  2015.06.29.

  "A Philips egy jól csengő márkanév, amit a konyhai gépektől a szórakoztatóelektronikai eszközökön keresztül a kórházi műszerekig nagyon sok helyen látunk felbukkanni. Az ismert logóval ellátott termékek szinte mindig mutatósak, a minőséget és az odafigyelést sugallják. Mostani tesztünk alanya vajon beleillik-e ebbe a sorba?"

  forrás: geeks.hu

 • ÚJ robotporszívók a Neato műhelyéből: Botvac D- sorozat

  2015.07.07.

  2015 májusában jelentették be, hogy a kaliforniai székhelyű robotgyártó cég a Neato Corporation,Inc. az új Botvac D- sorozattal lepi meg a jellegzetes D- alakú robotporszívók rajongóit. A nyár folyamán már Magyarországon is kaphatóak lesznek az új modellek, amelyek a modern fekete-fehér design mellett számos újdonsággal jelentkeznek.

 • Neato Botvac 85 robotporszívó otthoni tesztelés

  2015.06.25.

  Neato Botvac 85 robotporszívó teszt

  A közel tíz éve alakult Kaliforniai cég legújabb, egészen pontosan 2014 márciusától kapható Botvac sorozat legnagyobb tagját a Neato Botvac 85-öt teszteltük.

 • A robotfunyirok.hu oldalunk elindult

  2015.06.21.

  Szakmai igények keltették életre a robotfűnyírók vagy fűnyíró robotok után érdeklődők kiszolgálásának növelése érdekében a www.robotfunyirok.hu oldalunkat.

 • LG Hom-Bot Square robotporszívó teszt újabb szempontok szerint

  2015.06.11.

  Tóth László ezúttal az LG robotporszívóját tesztelte, nyúzta, s tapasztalatait megosztja velünk.

 • Tóth László tesztelő

  2015.06.10.

  Engedjétek meg, hogy bemutassuk Nektek Tóth Lászlót, aki szabadidejében - melyhez többek között a robotok segítik, újabb és újabb robotokat tesztel.

 • Szakkereskedés vagy márkakereskedés?

  2015.04.25.

  Mindenki a saját tehenét dícséri!

  Sokadjára szaladunk bele ebbe a problémába.
  Szakkereskedés vagy márkakereskedés?

 • Tudtad a fűnyíró robotokról?

  2015.04.26.

  Érdemes odafigyelni arra, hogy a robotgyártók által megadott névleges maximális teljesítmény többnyire optimális esetekben érvényes.

 • Mindenki a saját tehenét dícséri!

  2015.04.25.

  Szakkereskedés vagy márkakereskedés?
  aTiRobot blogjában arra keresi a választ, hogy válunk vásárlóvá és hogyan hozunk meg vásárlói döntéseket.

 • LG Hom-Bot Square VR34408LV robotporszívó teszt

  2015.04.17.

  És még időben megérkezett a szürke barátunk, az egyszemű robot tesztje a geeks.hu-ra. Nézzük a szakember mit látott a tesztelés közben és mit gondol az LG Küklopszáról.

 • Egy új versenyző jelent meg a robotporszívó piacon

  2015.04.15.

  Az LG HOM-BOT SQUARE VR34408LV robotporszívó megérkezett

 • Vártuk, megérkezett az LG új robotja, a szürke barát

  2015.04.02.

  Örömmel jelentjük be, hogy megérkezett az LG HOM-BOT SQUARE VR34408LV robotporszívója Magyarországra is.

 • Nem áprilisi tréfa - egy elhanyagolt porszívó robot sokkoló képei

  2015.04.01.

  A porszívó robotoknak is van lelke. Lelked rajta, de kérlek, tartsd tisztán a hiszen kiporszívózza a lakásod és időt spórol Neked. Ne feledd, mindig rendelkezésre áll, hiszen feltölti magát a dokkolóján.

 • Nem áprilisi tréfa - egy elhanyagolt felmosó robot sokkoló képei

  2015.04.01.

  A robotoknak is van lelkük. Kérlek, tartsd tisztán a robotodat, hiszen időt takarít meg Neked, és feltakarítja a koszt helyetted. Mindig rendelkezésre áll, csak legyen feltöltve.

 • Közhírré tétetik ...

  2015.03.28.

  Robotguru kitalálta, hogy azok a vásárlók, akik 2015. március 28. és április 30. között vásárolnak a kínálatból, az alábbi kedvezményekben részesülnek:

 • Bosch Indego fűnyíró robot használatáról

  2015.03.27.

  Kedves vásárlónk megosztotta velünk tapasztalatait, s ugyan nem kimondottan a teszt rovatba tartozik az írás, mégis ide helyeztük el, hiszen a termékről és nem a kiszolgálásról, az értékesítésről szól.

  A Bosch Indego fűnyíró robotot használják 2014. nyara óta, s ilyen tekintetben a véleménye egy hosszas teszt leírásának is tűnhet. A levelet 2014. október 27-én küldte el, s egyben hozzájárult, hogy megjelentethetjük.

 • Ha csalódott leszek, hogy kapom vissza a pénzt?

  2015.03.27.

  A pohár félig üres, vagy félig tele van?

  Nem mindegy honnan nézzük, s az sem, hogyan cselekszünk.
  atiRobot egy vásárlói érdeklődő e-mail és az arra adott válasz közben azon elmélkedik, vajon miért nem a megoldást keressük?

  Miért nem előzzük meg a problémát, ha még számítunk is rá?

 • Csalódott vagyok, nem azt kaptam, amit vártam!

  2015.03.26.

  atiRobot blogbejegyzésében egy vásárlói levelet osztott meg.
  Egy elégedetlen vásárló levelét megírta.

 • Ha csalódott leszek, hogy kapom vissza a pénzt?

  2015.03.25.

  Az alábbi levelezést komment nélkül posztolom, mert egy későbbi blogbejegyzésben szeretnék az internetes vásárlással kapcsolatosan megosztani néhány gondolatot.

 • Csalódott vagyok, nem azt kaptam, amit vártam!

  2015.03.25.

  Csalódott vagyok, nem azt kaptam, amit vártam!
  Vajon hányszor találkozunk ezzel a visszajelzéssel az életünk során.
  Most egy konkrét eset következik.

 • Nyereményjáték LG robottal a megújult ÉpítkezemFelújítok oldalon

  2015.03.24.

  Vajon hogy függ össze a Robotguru az ÉpítkezemFelújítok oldallal?

  Felújítasz, netán építkezel?

 • Már az AL-KO by solo robotfűnyírók is kaphatóak a Robotgurunál

  2015.03.12.

  Az osztrák AL-KO kiváló termékei, minőségű fűnyíró robotjai is elérhetőek a Robotguru kínálatában.
  A fűnyíró robotoknál is arra törekszünk - mint ahogy a porszívórobotoknál már megszokhattátok tőlünk - hogy egy helyen tájékozódva kaphassatok meg szélesebb információt egy adott termékcsoportról, s Veled közösen keressük meg meg a Te életsítusodnak, elvárásaidnak legjobban megfelelő terméket.

 • The show must go on!

  2015.03.21.

  atiRobot blogjában egy a weben megjelent cikk kapcsán elmélkedett az írástudók felelősségéről.

 • Hogyan adunk tanácsot mi?

  2015.03.23.

  Az alábbi történet az elejétől a végéig igaz történéseken alapul.
  Szándékosan nem is merhetőek fel a szereplők, hiszen nem az a cél.

 • Hogy is tanácsadunk mi?

  2015.03.23.

  atiRobot blogjában egy a karácsonyi vásárlói kérdés kapcsán töprengett el az értékesítésről és/vagy a tanácsadásról.

 • The show must go on!

  2015.03.21.

  The show must go on!
  A műsornak folytatódnia kell!

  Tegnap megjelent egy cikk az Indexen, melynek megállapításai nem felelnek meg a valóságnak.

 • Már a Husqvarna robotfűnyírók is elérhetőek a Robotgurunál

  2015.03.12.

  A svéd Husqvarna kiváló minőségű robotfűnyírói is megvásárolhatóak a Robotguru kínálatában.
  A fűnyíró robotoknál is arra törekszünk - mint a porszívórobotoknál már megszokhattátok tőlünk - hogy egy helyen tájékozódva kaphassatok meg minél több információt egy adott termékcsoportról, s találjuk meg a Te kertednek, életstílusodnak és igényeidnek leginkább megfelelő terméket.

 • Moneual ME685 hibrid robotporszívó teszt

  2014.12.29.

  "A Moneual ME685 a már nálunk is bemutatott Moneual MR6800M ikertestvére."

 • Neato Botvac 85 robotporszívó teszt

  2014.12.15.

  Négy évvel az eredeti Neato robotporszívó bejelentése után idén megújította portfólióját a gyártó. Az új sorozat tagjai Neato Botvac néven jelentek meg; a sorozat legnagyobb számmal jelzett tagját a Neato Botvac 85-öt próbáltuk ki.

 • Miért jobb a több?

  2015.02.06.

  A sokszínűség gyönyörködtet, avagy miért jobb, ha nagyobb a választék?

 • Miért jobb a több?

  2015.02.06.

  És akkor most melyiket vegyem meg?

 • Otthon ne te robotolj!

  2014.12.12.

  Egy kis játékra hívjuk fel a figyelmeteket! Na jó, némi közünk nekünk is van hozzá...

 • iRobot Scooba 450 felmosó robot teszt

  2014.12.08.

  iRobot Scooba felmosó robot reloaded.

  A látszattal ellentétben, nem olyan nagy a változás.

 • És igen, ez a csúcs! A Samsung POWERbot megérkezett

  2014.12.05.

  Nagyot néztünk, de a versenytársak is hasonló helyzetbe kerülhettek, amikor meglátták a Samsung új csodarobotját.

 • Samsung POWERbot VR9000H robotporszívó teszt

  2014.12.05.

  Nagyot néztünk, de a versenytársak is hasonló helyzetbe kerülhettek, amikor meglátták a Samsung új csodarobotját.

 • 2014 - Ünnepi nyitva tartás

  2014.12.05.

  A Robotguru Üzlet és Élménytár 2014. december 23-ig meghosszabbított nyitva tartással vár, és hétvégén is nyitva vagyunk az alábbiak szerint:

 • A Robotguru Élménytárban robotikus élmény vár

  2014.12.02.

  Robotguru Élménytár – itt robotikus élmény vár

 • Robotok tes(z)t közelben

  2014.11.26.

  Eljött az idő, hogy megmutassuk a robotokat Nektek.

 • iRobot Roomba 880 robotporszívó teszt

  2014.10.16.

  Az iRobot aktuális csúcsmodellje megint fejlődött egy kicsit. Nem született újjá, nem alakult át, csak egy kicsit jobb lett. Az új Aeroforce portartály és a gumihengerek komoly előrelépést jelentenek a gondtalanabb robothasználat irányába.

 • Robotguru boszorkánykonyhájában valami készül

  2014.11.09.

  Valami készül Dániában ...
  Valami készül a Récsei Centerben levő Robotguru központban.

 • Miért is folytatom a blogírást, hiszen igazán még el sem kezdtem ;-)

  2014.11.08.

  Hónapok óta érlelődik bennem, hogy megosszam azokat a gondolatokat, amik foglalkoztatnak a robotokkal, a kereskedelemmel és a robotértékesítéssel kapcsolatban.

   

 • Ecovacs Deebot D77 2 az 1-ben robotporszívó teszt

  2014.08.11.

  A robot feladata, hogy önállóan dolgozzon, de ha naponta ki kell üríteni a tartályát, akkor az a munka azért nem teljesen önálló. Erre a problémára nyújtanak megoldást az automatikus tartályürítő funkcióval felszerelt porszívó robotok, melyek legújabb képviselője, az Ecovacs Deepoo D77, amely az előd modell számos hibáját is javította.

 • Friendly Robotics Robomow RC306 robotfűnyíró teszt

  2014.08.01.

  A 2013-as IFA szakkiállításon leleplezett új Robomow szériák újszerű külsejükkel és trendi, Bluetooth-os irányíthatóságukkal hívták fel magukra a kockák figyelmét. A 600 négyzetméteres kertekbe szánt robotról írtak hideget meleget, de azért a fejlesztők csak nem dolgoztak hiába.

 • Moneual MR6800M M3MG

  2014.07.14.

  Manapság a hibrid eszközök korát éljük. A telefon fényképez, a tableten tévét nézünk, miért ne intézhetné el a porszívó a felmosást is egyben. Teljesen logikus, hiszen ez a két művelet kemény padlón a hagyományos takarítási folyamatban is egymást követik. 

 • iRobot Mirra™ 530 - csúcstechnológia a víz alatt

  2014.07.09.

  A Mirra 530 a medencék kaméleonja. Alkalmazkodik a medencéhez, ráadásul jelentős energia- és költségmegtakarítást eredményez.

 • Ecovacs Winbot W710 ablaktisztító robot teszt

  2014.06.03.

  Jó lenne, ha nem csak a tavaszi nagytakarítás részeként, hanem akár kéthetente lemosnánk az ablakot, de ez lehet, hogy még robottal sem lenne könnyű feladat. Vagy mégis?

 • Végre megérkezett a Moneual takarító robot!

  2014.05.23.

  Örömmel jelentjük be, hogy megérkezett az első Moneual takarító robot termék Magyarországra! Az már csak hab a tortán, hogy a Robotguru kereskedőház a Moneual takarító robot hivatalos magyarországi forgalmazója, így jelen pillanatban csak nálunk lehet megvásárolni.

 • Robotguru új hobbija az autóversenyzés

  2014.05.17.

  Robotgurunak van egy új hobbija, mostantól a Rally Túra Bajnokság minden futamán részt vesz, és van egy kedvenc versenyzője is, akit elkísér minden versenyre.

 • Gerzson, a biorobot

  2014.05.16.

  Elindult az új fűnyíró kampányunk! 

 • Neato XV Signature Pro robotporszívó teszt

  2014.04.22.

  Első ránézésre is látszik, hogy a Neato XV Signature Pro nem az a szokásos porszívó robot, amiből tizenkettő egy tucat, és aminek tervezésénél az iRobot Roomba jelentette az inspirációt.

 • LG Hombot Square, az LG új generációs robotporszívói

  2014.04.18.

  LG Hombot Square, az LG új generációs robotporszívói

 • LG Hom-Bot Square robotporszívó teszt

  2014.04.15.

  Ha csendes és kifinomult készülékre vágyunk, akkor a Hom-Bot lehet a befutó.

 • Ecovacs Deepoo D62 robotporszívó teszt

  2014.03.03.

  Az Ecovacs az ismeretlenség homályából néhány év alatt az egyik legstabilabb és legtöbb fejlődést felmutató cégévé nőtte ki magát. Legújabb belépő szintű porszívó robotjuk nem csak szebb és olcsóbb lett, mint közvetlen elődje, de jelentősen javult a takarítási képessége is.

 • Samsung Navibot S SR8980 porszívó robot teszt

  2014.02.14.

  Valljuk be férfiasan: büdös a munka. Főleg a háztartási munka. Részben ezért is szerezzük be a robotporszívót, hiszen akkor megúszhatjuk a szombat délelőtti porszívózásokat is. De aztán az első hét után rá kell jönnünk, hogy a robot apró portartályát 3-4 naponta üríteni kell, mert különben nem szív semmit az a kis vacak. Pedig régen kitalálták már a saját portartályát ürítő robotot, amivel akár heteken keresztül nem kell foglalkozni. Ezúttal ismét egy ilyen modellt mutatunk be.

 • Vártuk, megérkezett! - Samsung SR 8980 robotporszívó

  2014.02.24.

  Végre megérkezett Magyarországra a Samsung intelligens háztartási készülékeinek egyik csúcsmodellje: a Samsung SR 8980 robotporszívó,  amit más európai országok vásárlói már régóta ismernek és használnak.

   

 • iRobot changes

  2014.02.14.

  Dear iRobot Customers,

  There has been a change in the  distribution of iRobot products in Hungary.

 • iRobot változások

  2014.02.14.

  Tisztelt iRobot Vásárlónk, Érdeklődőnk!

  Az iRobot termékek forgalmazása tekintetében változás történt a magyarországi piacon.

 • A TE VILÁGOD, AHOGY ÉN LÁTOM, avagy egy robot földközeli vallomása

  2013.03.07.

  Mi, emberek hajlamosak vagyunk arra, hogy a világot csak a saját látószögünkből figyeljük meg. Legtöbb embert az érdekli, hogy mi hogyan látjuk és magyarázzuk egy robot viselkedését. Most fordítsuk meg a dolgot! Sokkal izgalmasabbnak tűnik az a kérdés, hogy milyennek látja egy robot a mi világunkat kb. 9,2 cm magasságából. Nem kellett mást tennem, csak figyelni és lejegyezni a Roombám vallomását. Íme:

   

 • Nyerj robotporszívót!

  2013.12.13.

  A porszívózás nem sport! Menj inkább a szabadba, és most még robotporszívót is nyerhetsz!

 • iRobot Braava 380 felmosó robot teszt

  2013.11.18.

  ...a Braava 380 a mindennapjaink részévé vált, ami jól bizonyítja, hogy hasznos, ügyes szerkezet. Csendes, szépen feltakarít és nagyon ritkán szorul külső segítségre.

 • Mit rakott a Mikulás Robotguru csizmájába?

  2013.12.06.

  Válassz Mikulás-ajándékot, de csak két napod van rá! 

 • Játék!

  2013.11.30.

  Segíts megkeresni, hová bújt Robotguru! November utolsó napján elindult Robotguru nyereményjátéka a Facebookon.

 • Málna találkozása a robotokkal

  2013.11.12.

  Ma egy gyönyörű 8 hónapos kislány látogatott hozzánk az irodába (persze nem egyedül ;-) Tágra nyílt szemekkel bámulta a napokban beérkezett táncoló robotot és húzta-vonta az új robot tankot, melyet nem tudtam neki bemutatni, mert nem tekertem rá az antennát és a telefonom nem kapcsolódott hozzá (bezzeg a fiam 2 órával később egyből tudta, hogy nem az elem merült le, csak "bénáztam").

   

 • A Robot legyen Veled!

  2013.11.11.

  Hibáztunk. Egy beérkező megrendelésnél nem tudtuk elérni a kedves vásárlót - többszöri hívás ellenére sem - a megadott telefonszámon és megvártuk, hogy jelentkezzen, ahelyett, hogy mailben kértük volna a helyes telefonszámot.
  Sajnos mi sem vagyunk "robotok", tévedünk ...

   

 • iRobot Roomba robotporszívó használat közben

  2013.09.16.

  Tartozom egy vallomással: szeretem a rendet és a tisztaságot. :B Viszont utálok takarítani... :)

   

 • Házirobot, gyilkos pengékkel, extended

  2013.08.04.

  Megölt egy virágot. Eztán jött a fűírtás. A Robomow azt ígéri, hogy a 400 ezres robot rendben tartja a kertet. Megnéztük, mire képek egy 25 ezres fűnyíró ellen. Attraktor, rendezői változat.

 • Robotguru megérkezett, azaz A Robot legyen veled!

  2013.10.18.

  Hivatalos közlemény :)

  Az irobot.hu Kereskedőház 2013 októberétől új névvel, megújult külsővel és a háztartási robottermékek egyre bővülő kínálatával áll a magyarországi robottulajdonosok és a leendő felhasználók szolgálatában.

 • Robotguru elindult és folytatja a megkezdett utat ...

  2013.10.12.

  Hosszas előkészületek után örömmel jelenthetem, hogy a www.robotguru.hu oldalunkat élesítettük.
  Folyamatosan kerülnek fel újabb és újabb robottermékek az oldalunkra és a kínálatunkba.

   

 • Bevezetésféle a múltból a jövőbe

  2013.10.01.

  Sokáig nem írtam semmit. Sokáig és sokan dolgoztunk azon, hogy írhassak újra valami újat.
  Íme: a Robotguru hamarosan színre lép ;-)
  Megújult honlap, egyre szélesedő termékpaletta, folyamatosan növekedő robotpenetráció ...

   

 • Már kapható az ÚJ iRobot Braava feltörlő robot

  2013.09.26.

  Idén ősszel az iRobot Corp.  egy vadonatúj robottal, új szemlélettel és új termékkategóriával lepte meg európai vásárlóit.

 • Teljesen lecserélte portfólióját a Robomow

  2013.09.09.

  Idén év végén az összes eddig piacon lévő robotját nyugdíjazza az izraeli Friendly Robotics, hogy helyüket két teljesen új termékcsalád vegye át.

  A Friendly Robotics nevet teljesen elhagyva, egyszerűen csak Robomow néven kiállító cég standja egyszerre volt áttekinthető és felfoghatatlan. Sőt még e sorok írásakor is csak elméletben tudom, hogy melyik termék hova tartozik, de felsorolni nem tudnám őket... A teljes cikk a geeks.hu oldalán.

 • iRobot: Colin Angle

  2013.09.07.

  Az idei keynote előadások egyikét nem más, mint az iRobot egyik társalapítója és vezérigazgatója, Colin Angle tartotta. Természetesen ott voltunk.

 • Maytronics Dolphin Galaxy medencetisztító robot

  2013.07.13.

  A kristálytiszta vizű otthoni úszómedence nem véletlenül lett a jómód és a gazdagság jelképe; egy ilyet nemcsak megépíteni drága, hanem folyamatosan fenntartani is.

 • A Nemek Bíróságán iRobot Roomba a főnyeremény

  2013.08.08.

  A Pécsi Sörfőzde, az isteni finom Radler sörök gyártója, nyereményjátékot indított a Facebookon Nemek Bírósága címmel. Mi más lehetne az értékes főnyeremény, mint a “gyengébbik nem” álma egy iRobot Roomba porszívó robot.
  Küldj be egy panaszos ügyet a másik nem ellen, szavazz, szólj hozzá, és nyerj sok értékes véleményt meg egy bírói ítéletet, valamint ha szerencsés vagy, nyerj.

 • Beérett a Ribiszke az iRobotnál

  2013.08.02.

  Egy különleges nyári akcióval lepi meg az iRobot azokat a vásárlókat, akik 2013. augusztus 20-ig iRobot háztartási robotot vásárolnak.

 • Ültess fát az irobot.hu-val!

  2013.07.10.

   Az irobot.hu Kereskedőház a PayU-val közösen nagyszerű lehetőséget kínál az iRobot.hu követőinek és az iRobot rajongóknak: részesei lehetnek egy jövőbe tekintő, igazán környezettudatos projektnek.

 • iRobot Looj már a raktárban van

  2013.06.18.

  A háztulajdonosok  a tengerentúlon már régóta ismerik és kedvelik. 2013-ban végre megérkezett Európába.

 • Braava™ – az új padlótakarító robot az iRobot kínálatában

  2013.04.22.

  Az iRobot Corp. nemzetközi sajtóközleményben jelentette be, hogy háztartási robot kínálata 2013-ban újabb padlótakarító robottal bővül.

 • “A legjobb otthon”, amiből az iRobot sem hiányzik

  2013.03.21.

  A korábbi években Lakáskultúra kiállítás néven futó kiállítás idén A legjobb otthon Lakberendezési kiállítás és vásárként várja a lakáskultúra és lakberendezés újdonságaira kíváncsi látogatókat, a legújabb trendek szerelmeseit.

 • Tanulságos! Egy online Roomba-vásárlás története

  2013.03.18.

  Az utóbbi évek statisztikái azt mutatják, hogy az internetes vásárlás terjedése 5. sebességbe kapcsolt Magyarországon is. Korábbi bejegyzéseinkben már foglalkoztunk ezzel a kérdéskörrel, felhívtuk figyelmeteket az online vásárlás előnyei mellett a valós veszélyekre is.

 • iRobot az Innováció kiállításon

  2013.03.01.

  Innováció – Tudomány – Kreativitás … a fejlődés nem áll meg. Ezzel a  címmel nyílik interaktív kiállítás Nyíregyházán március első felében.  Gondolom, egyetértünk abban, ha a robotokat korunk leginnovatívabb termékei közé sorolhatjuk.

 • 2013: új év – új iRobot modellek

  2013.01.10.

  Alighogy befejeződtek az ünnepek, Los Angelesben már kezdődik is a CES, a világ legnagyobb elektronikai kiállítása.

 • Az ősporszívótól a robotokig – kis porszívózás történet

  2012.10.31.

  Tudtad azt, hogy a mai porszívók őse egy igazi kolosszus volt?

 • 10 éves Roomba, a világ legnépszerűbb porszívó robotja

  2012.09.26.

  2002. szeptember 17-én új fejezet kezdődött a robotika történetében.

 • A 700-as sorozat új belépője: iRobot Roomba 760

  2012.06.25.

  2012 június végétől immár Magyarországon is kapható a 700-as sorozat új alapmodellje, az iRobot Roomba 760 porszívó robot.

 • Az új iRobot Scooba felmosó robotok megérkeztek!

  2012.05.19.

  Régóta vártuk ezt a napot! Teljesen friss a hír, hogy tegnap délután megérkeztek központi raktárunkba az iRobot család legújabb tagjai: a Scooba 230 és Scooba 390 felmosó robotok.

 • Piros pontot kapott az iRobot Scooba 230 és Roomba 780

  2012.05.11.

  Idén az iRobot két terméke is elnyerte a világ legnagyobb design elismerését, amit termék, forma vagy innováció kaphat,  a Red Dot Design Awardot.

 • Az iRobot gratulál Jankának és a lovasberényi óvodának!

  2012.05.02.

  A Legyen saját robotod! rajzpályázatra több mint 1400 pályázat érkezett be az ovisoktól.

 • 7 tévhit a robotporszívókról

  2013.07.11.

  Amióta robotokkal foglalkozom, rengeteg robotszkeptikussal, szkeptikusként induló későbbi vásárlóval és alapból lelkes robotrajongóval találkoztam. Talán vásárlói típusoknak is nevezhetném őket. A különböző típusoknak mások a kérdéseik és más a hozzáállásuk a robotokhoz.

   

 • Alkalmazkodjunk vagy legyünk inkább rendszeresek? 2.rész

  2013.04.22.

  Az Evolution Mintből 2012-ben rövid idő alatt iRobot Braava lett, és számos fejlesztés integrálása után már a tavalyi karácsonykor piacra került az USA-ban.
  Most már azt is tudjuk, hogy 2013-ban az európai piacokon is megjelenik.

   

 • Kalandok a weben, azaz egy iRobot Roomba online vásárlásának története

  2013.03.01.

  Az alábbi történetet kaptam egy kedves Roomba tulajdonostól. Ezúton is köszönöm neki, hogy megosztotta velem online vásárlási kalandjait, melyet most a szerző engedélyével és változtatás nélkül teszek közzé.

   

 • iRobot Service Conference in Budapest

  2013.02.28.

  Meg kell hogy osszam Veletek a határtalan örömömet, mert immár publikus és végleges, hogy az iRobot 2013 áprilisában Magyarországon rendezi meg a nemzetközi szervizkonferenciáját.

   

 • Robotpenetráció? Az meg micsoda?

  2013.02.26.

  Vannak tárgyak, amelyek alapjaiban változtatják meg (meg)szokásainkat. Ma már nehezen tudjuk elképzelni háztartásunkat automata mosógép, mikrohullámú sütő vagy mosogatógép nélkül. Talán még átütőbb az a változás, ami a háztartási robotok megjelenésével és széleskörű elterjedésével egyidejűleg zajlik az otthonokban.

   

 • “Fejlesztettem” takarítási szokásaimon — iRobot Scooba 230 felmosó robot

  2012.07.06.

  Egy Roomba 531-el kezdődött Dyra blogger és a háztartási robotok közös története. Úgy tűnik, ő is azok közé tartozik, akik nemcsak használják a robotokat, de szívesen meg is osztják tapasztalataikat az interneten. Dyra-blogján már a legújabb felmosó robotról is szerepel bejegyzés, hiszen  Magyarországon elsők között robotizálta  a felmosást is lakásában egy iRobot Scooba 230-al.

 • Bemutatkozás előtt

  2012.03.15.

  Sziasztok!

  Már régóta gondolkodtam blogíráson, hát most belevágtam ...
  Mielőtt a blog céljáról, a terveimről és magamról írnék, hadd osszak meg veletek egy fontos infót.

   

 • iRobot Roomba 770 robotporszívó teszt

  2012.03.14.

  A geeks.hu-tól megszokott alapossággal készült a teszt, ami azzal segíti a robotrajongók választásait, hogy rávilágít az iRobot Roomba 770- es és 780-as porszívó robot modell különbségeire. Érdemes elolvasni a részletes elemzést és értékelést vásárlás előtt.  A vásárlók visszajelzései és tapasztalataink az elmúlt félévben egyértelműen megerősítik a 700-as sorozat sikerességét.

 • iRobot Roomba 521 porszívó robot – Kezdjük az alapoknál!

  2012.02.25.

  A technet.hu munkatársai beengedték a lakásukba, megfigyelték, tesztelték, majd véleményezték, hogyan viselkedik az iRobot Roomba sorozat alapmodellje, az 521-es egy teljesen normális 55 m2-es lakásban. Valódi lakás, valódi bútorokkal, akadályokkal és egy gyönyörű cicával.  Véleményüket összegezték és megosztották az internetes lap olvasóival.

 • Négy porszívó robot összehasonlító tesztvideója

  2012.02.24.

  Ez a nagyon látványos és független tesztvideó kiválóan szemléltetei 4 robot teljesítménye közötti különbségeket.

 • The Best Robot Floor Cleaners

  2011.10.31.

  It seems impossible, but we live in age when robots can clean our floors for us. You don't have to be Donald Trump or Emperor of Mars—this is science fact.

 • iRobot Roomba 780 robotporszívó teszt

  2011.10.28.

  Új generáció, új dizájn, új portartály, 50%-kal megnövelt akkumulátor élettartam. Ezek jellemzik az iRobot legújabb Roomba robotjait, amelyek végre Magyarországra is megérkeztek. A kínálat csúcsán álló Roomba 780-as modellt nyüstöltük.

   

 • iRobot Roomba 780 Review

  2011.10.25.

  The first Roomba I've had was the Roomba 560. We've used it every single day for approximately two years before it was replaced by another vacuum cleaner robot. After using several other brands and models to clean our house, it was time to return to the Roomba lineup, and to try the new flagship model, the Roomba 780.

 • Porfogót fogtam:-) — iRobot Roomba 531 porszívó robot

  2011.01.18.

  Egy Roomba 531-el kezdődött Dyra blogger és a háztartási robotok közös története. Úgy tűnik, ő is azok közé tartozik, akik nemcsak használják a robotokat, de szívesen meg is osztják tapasztalataikat az interneten. Dyra-blogján már a legújabb felmosó robotról is szerepel bejegyzés, hiszen  Magyarországon elsők között robotizálta  a felmosást is lakásában egy iRobot Scooba 230-al.

 • Az elektronikus bejárónő az iRobot Roomba 564 PET porszívó robot

  2011.01.22.

  Egy éve már, hogy beköltözött hozzánk egy kistestű "takarítómunkás". Igaz, hogy nem törölgeti le a port a polcokról, és nem viszi le a szemetet, de rendkívül önállóan és lelkiismeretesen porszívóz. Nem is lehetne hanyag, mert nem erre programozták.

 • Leleplezték a robotporszívó útját

  2009.05.11.

  Tényleg minden pontját bejárja a szobának a robotporszívó, legalábbis ez derült ki egy hosszú expozíciós idővel készült fotóból.

   

 • Végezze robot a mocskos munkát!

  2009.04.26.

  Ropi, liszt, kávé, szőnyeg, tej és egy kis dijoni mustár próbálta legyőzni a robotokat, de azok meg egymással szemben forgó kefékkel és koszdetektorral vágtak vissza. Videónkból kiderül, hogy végül melyik sereg nyert.

 • Porszívózás az atomháború előtt

  2006.07.19.

  A CleanMate 365 elsőre szimpatikus robotporszívó, kár, hogy nem különösebben hatékony. De a nem takarítást is kedvesen végzi, ezért alkalmasabb ölebnek, mint takarítógépnek.

Készítette: NeoSoft Kft.
© 2010-2017 Robotguru Kereskedőház. Minden jog fenntartva.
youtube blog mail összehasonlít

Link megosztása e-mailben

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó
Vissza

Hírlevél feliratkozás

* A csillaggal jelölt mezők kitöltése szükséges! Az űrlapon szereplő adatok megadása önkéntes.