0

Ha tiltják a hangos munkát, a megoldás a fűnyíró robot

2016.05.17.
Ha tiltják a hangos munkát, a megoldás a fűnyíró robot Vasárnap tilos! Mármint füvet nyírni egyre több településen. Az állandó hétvégi gépzaj ellen a legjobb megoldás a fűnyíró robot lehet. De mikor dolgozzon a fűnyíró robot?

Az önkormányzatok egyre több településen korlátozzák a hétvégén, vagy éjjel végezhető tevékenységeket. Teljes joggal – tegyük hozzá. Mert miért pont akkor kell a szomszédnak falat fúrnia, amikor a gyerekek végre elaludtak ebéd után? Vagy miért pont vasárnap reggel kell bedörrenteni azt a rohadt kellemetlen hangú fűnyírót, amitől a fél utca kiugrik az ágyból?

Az önkormányzatok egyre több településen hajlandók elfogadni a panaszos lakók érveit, főleg az idegenforgalmi szempontból kiemelkedő helyeken. Hogyan várjunk vendéget, ha nem hagyjuk pihenni? Így előírják, hogy az olyan zajos munkákat, mint a fúrás, kalapálás, vagy akár a fűnyírás, reggel 6-ig és este 10 után már nem szabad csinálni. Az is lehet, hogy a vasárnapi munkavégzést teljes egészében megtiltják, hogy a szomszédok pihenni tudjanak.

A fű viszont olyan, hogy ha megnő, nyírni kell. A reggeli harmat után pedig sokkal jobb a füvet nyírni, mint délben, amikor 50 fok van a napon. Egyáltalán nem hibáztatható az a kerttulajdonos, aki felpattan vasárnap reggel hétkor és megy füvet nyírni. Mikor máskor végezze el a munkát? Hétköznap dolgozik, éjjel meg szintén nem lehet – hála az önkormányzat új rendeletének.

A fűnyíró robot bármelyik nap dolgozni tud

Ha viszont fűnyíró robot dolgozik a kertben, akkor mindegy, hogy melyik nap nő nagyra a fű. Pontosabban nem nő nagyra, mert a robotfűnyíró mellett nincsenek elvadult, elgazosodott kertek. A robot folyamatosan gondozza a pázsitot, akkor nyírja a füvet, amikor annak szüksége van rá. Akár minden nap igazít rajta néhány millimétert.

A fűnyíró robot használatával nincs arra szükség, hogy a fűnyírást vasárnap hajnalra időzítsd. A robot beprogramozható olyan időszakokra, amikor a legkevesebb gondot okozza. Amúgy is csendesebb a működése a hagyományos fűnyírónál, de a megfelelő időszakok kiválasztásával még kellemesebbé lehet tenni a működését.

Csak át kell gondolni, hogy melyik időpont kinek lehet problémás. Hagyjuk ki azokat az órákat, amikkor a gyerekek a kertben játszanak. A robotfűnyíró nem játékszer, ne kerülhessen kisgyerek közelébe. Ne dolgozzon a gép kora délután sem, amikor lehet, hogy ebéd után a szomszédok is szunyókálnak kicsit. És egyáltalán ne dolgozzon hétvégén. Helyette viszont induljon el minden hétköznap reggel fél 9-kor, s vágja délig a füvet a saját tempója szerint.

Ezzel az időzítéssel megszüntethetők a szomszédoktól érkező panaszok, nem kell az önkormányzati rendelet miatt sem bosszankodni – és ami a legfontosabb: nem kell vasárnap reggel azért kiugrani az ágyból, hogy le legyen nyírva a hirtelen nagyra nőtt fű a kertben.

Készítette: NeoSoft Kft.
© 2010-2017 Robotguru Kereskedőház. Minden jog fenntartva.
youtube blog mail összehasonlít

Link megosztása e-mailben

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó
Vissza

Hírlevél feliratkozás

* A csillaggal jelölt mezők kitöltése szükséges! Az űrlapon szereplő adatok megadása önkéntes.