0

Gondozott gyep jövőre is robotfűnyíróval

2016.10.06.
Gondozott gyep jövőre is robotfűnyíróval Ahhoz, hogy jövő nyárra a szemnek is kellemes, egészséges pázsiton rendezhess kerti partikat, érdemes már most gondoskodnod a pázsit minőségéről. Itt az ideje a robotfűnyíró telepítésének!

Észrevetted, hogy a tavaszi munkák egy részét az emberek csak nyár elején szokták elvégezni? Mostanában hosszúra nyúlik a tél, márciusban sokszor még a hóeltakarítással kell foglalkoznunk. Az utcák szürkék, piszkosak, rosszabb esetben valóban még hólatyakosak, sárosak. Ez a kellemetlen szürkeség nyomja rá a bélyegét az otthoni hangulatra is.

Mire eszedbe jut, hogy a tavasz bizony itt van a nyakunkon és kezdeni kell valamit a kerttel, addigra már itt az április. A legtöbben az első áprilisi napsütéses hétbégén kapnak észbe, hogy hoppá, valamit tenni kellene a kerttel. Itt az ideje az első kertrendezésnek, lassan le kel majd nyírni a füvet. Jó, de mivel?

Az idő közben szalad.... mire eljutsz oda, hogy kellene egy új fűnyíró, már nincs elég időd kiválasztani, hogy pontosan mire, milyen eszközre lenne szükséged. Ha áprilisban foglalkozol a kérdéssel, akkor már csak az marad, hogy bemész egy mezőgazdasági szakboltba és megveszed az első fűnyírót, ami eléd kerül. Vagy használod a meglévőt, még akkor is, ha évek óta bosszankodsz vele. Tudod, hogy nem jól vágja a füvet, hogy hangos, folyik belőle az olaj, de ez van, már megint nem volt idő alaposan átgondolni ezt a kérdést.

Na, szóval, mikor van itt az ideje, hogy átgondold a fűnyíróval kapcsolatos szándékaidat? Hát most, októberben!

Ahhoz, hogy jövő nyárra szép, gondozott pázsitod legyen, s hogy a fűnyírás közben ne vegye el feleslegesen sok idődet, most érdemes foglalkoznod a kérdéssel.

Most az lesz a legfontosabb, hogy átgondoltan meghozz egy döntést. Hogyan szeretnél füvet nyírni jövőre? Van három lehetőséged.

Az első lehetőség az, hogy ugyanúgy, mint eddig. Te nyírod a füvet, kapkodva, mindig az események után haladva. Lopott időkben, hétvégén, munka után, hetente-kéthetente, amikor a túl magas fű miatt már nem lehet halogatni a kertrendezést. A fűnyírás mindig is egy muszájból végzett munka marad, amit el kell végezni, amit nem tudsz másra hárítani. Pedig nem szereted, mert annak soha nem látod sok értelmét, hogy a jelenlegi helyzet fenntartása miatt dolgozz órákon keresztül. De tudomásul veszed, hogy az igényes lakókörnyezet megköveteli a vele való foglalkozást is.

A másik lehetőséged, hogy kiszervezed a munkát. Felveszel egy állandó kertészt, vagy megbízod a szomszédod, hogy egy kis aprópénzért néha nyírja le nálad is a pázsitot. Vajon ezzel megoldódik a probléma? Cseppet sem. A kertész munkáját neked kell felügyelni. Rosszabb esetben majdhogynem ott kell állni mellette, mert csak akkor lesz számodra is megfelelő minőségű az a fűnyírás, ha mozdulatról-mozdulatra irányítod, hogy mit csináljon. Különben itt levágja a feleséged kedvenc kis virágait is, ott meg meghagyja a dzsungelt a barackfa körül, pedig százszor is elmondtad neki, hogyan nyírja körbe a fákat is a hátsó kertben.

Különben is: hol találsz ma megfelelő kertészt? A „liter borért lenyírom” kategóriát inkább hagyjuk, az nem a te műfajod. Egy profi kertrendező cég pedig a napi dátumot is hozzáírja a számlához, s nagyjából egy egyetemi végzettségű programozó óradíját számolják fel neked a fűnyírásért. Mi van a kettő között? Semmi. Munkaerőhiány. Az „ismerek valakit, aki ajánl majd valakit, de nem jött el a megbeszélt időpontra” esetek sokasága. Az „ennyiért be se rántom a fűnyírót” lenéző pillantása. Nesze neked – magad helyett szerettél volna egy munkaerőt a kertrendezésre, de úgy tűnik, hogy a megfelelő munkaerő kiválasztásával és irányításával több időd megy majd el, mintha megfognád magad a fűnyírót.

Eljutottunk a harmadik lehetőséghez, ez jelenti majd a megoldást neked.

Vegyél egy robotfűnyírót.

A robotfűnyíróval nem lesznek munkaerő-gondjaid. Nem kér sem pénzt, sem liter bort. Nem tartja többre magát annál, mint amit elvégez a kertedben. Elérhető lesz mindig, fáradhatatlan és precíz. Olyanra vágja a füvet, amilyenre csak szeretnéd. Kedveled a szabályos, a kert szélével párhuzamos, pontos csíkokra vágott pázsitot? A robotfűnyírót így is beállíthatod. Vagy inkább az egyenletes, csíkmentes kert a kedvenced? Akkor nem egyenes vonalakban vágja majd a füvet, hanem véletlenszerű mozgással halad a kertedben, míg sor nem kerül minden egyes négyzetcentiméterre.

A lényeg, hogy a kertben a fűnyíró robot lesz a tökéletes partner. Úgy adod át másnak a munkát, hogy nem kell folyton felügyelni, utasítani és ellenőrizni, amit csinál. Egyszer kell megfelelően telepíteni, beállítani és attól kezdve nem kell vele nap mint nap foglalkoznod.

Mi a teendőd a fűnyíró vásárlásával most, októberben?

Ha szép kertet szeretnél jövőre, akkor válaszd ki most az ideális fűnyíródat. Most van rá időd. Nézd át a katalógusokat, a fűnyíró robotok termékoldalait. Hasonlítsd össze a tulajdonságokat, keresd meg, ami a kerted számára a leginkább megfelelő. (Tipp: a fűnyíró robotokat leginkább a kertméret alapján kategorizálják, így keresd a megfelelő modellt).

Ha most kiválasztod és telepíted a fűnyíró robotot, akkor tavasszal gond nélkül várhatod az első napsütéses reggeleket. És tudod mit fogsz tenni majd azon az első április reggelen, amikor mindenki lohol megvenni az új fűnyírót a be nem induló régi helyére? Kisétálsz a kertbe, megnyomod a robotfűnyíró indítógombját és amíg dolgozik, addig iszol egy forró kávét a tavaszi napfényben.

Belevágsz? Itt keresd a megfelelő fűnyíró robotot!

Készítette: NeoSoft Kft.
© 2010-2017 Robotguru Kereskedőház. Minden jog fenntartva.
youtube blog mail összehasonlít

Link megosztása e-mailben

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó
Vissza

Hírlevél feliratkozás

* A csillaggal jelölt mezők kitöltése szükséges! Az űrlapon szereplő adatok megadása önkéntes.