0
Értékelés:
 
Ár:
419 900 Ft
Kifutott Gardena R80Li robotfűnyíró helyett ezt ajánljuk szíves figyelmedbe:


Gardena R80Li robotfűnyíró

 A szép gyep gondoskodást igényel. Mindenek előtt rendszeresen kell nyírni. Mindez sok munka, és rengeteg időt vesz igénybe. De biztos, hogy ennek így kell lennie? A Gardena válasza egyértelműen: Nem, köszi.

A Gardena R80Li robotfűnyíró használata mellett a kerttulajdonosoknak többé nem kell a fűnyírással bíbelődniük. Ez a remek kis robot mindent maga elvégez. És ez még nem minden.

A Gardena R80Li robotfűnyíróval karbantartott gyep mindig kifogástalan állapotban van. Nemcsak  frissen és precízen vágottnak tűnik a gyep, hanem valóan az is. A Gardena R80Li robotfűnyíró különleges, borotvaéles késekkel van felszerelve, amik kifogástalanul vágják a füvet.

A Gardena R80Li nem követ szigorú vonalakat működés közben, hanem véletlenszerű mozgásával, folyamatosan vágja a füvet különböző irányban. Ennek köszönhetően a gyep nem lesz csíkos. Az akadályokat ügyesen kikerüli, nem okoz kárt bennük.

A Gardena R80Li robotfűnyíró lítium-ion akkumulátorral működik, amely ha lemerülését érzi,magától visszamegy a dokkoló állomásra és még időben feltölti magát.

A Gardena R80Li olyan halkan dolgozik, hogy akár éjszaka is nyírhatsz füvet anélkül, hogy a szomszédokat zavarná.

Nem igényel különösebb előkészületet az első használat előtt, csupán a mellékelt határoló vezetéket kell lefektetni. A robotfűnyíró folyamatosan nyírja a gyepfelületet borotvaéles pengéivel; a visszahulló fűkaszálék természetes zöldtrágyaként újrahasznosul (mulcsozó funkció).

A vágási magasság egy forgógomb segítségével egyszerűen beállítható 2 – 5 cm között.

A Gardena robotfűnyíró közel nyolc kilogrammos súlyával akár 25%-os emelkedőkkel is megbirkózik.

Programozása hihetetlenül egyszerű és gyors. A nagy billentyűzet és kijelző segítségével különböző fűnyírási időtartamot és napot is be tudsz programozni. A menü követése egyértelmű. Programozás után az R80Li automatikusan elindul a beállított időpontban, akkor is, ha éppen esik az eső.

A nagy teljesítményű, egyszerűen kezelhető lítium-ion 18 V / 1,6 Ah akkumulátor megbízható, energiatakarékos üzemmódot garantál.

Az R80Li nagyon halkan, károsanyag kibocsátás nélkül dolgozik. Rendkívül érzékeny ütközésérzékelő és a határoló vezeték segíti az R80Li robotfűnyírót a kertben található akadályok kikerülésében.

Emelés- és borulásérzékelő, illetve a pengék és a ház közötti nagy távolság garantálja a még nagyobb biztonságot emberre és állatra egyaránt. Például, ha a fűnyírót felemelik, a pengék azonnal megállnak, megelőzve így a sérüléseket. A robotfűnyírót ezen túl a nagy, egyszerűen hozzáférhető STOP -gombbal is meg lehet bármikor állítani.

Az R80Li rugalmas, így szinte bármilyen kerttípushoz alkalmazható robotfűnyíró, de akár másodlagos gyepfelületek nyírásához is. A robotfűnyíró kompletten töltőállomással, elektromos vezetékkel, határoló vezetékkel, rögzítő tüskével, tartalékkésekkel, vízmentes csatlakozóval és csatlakozóval kapható.

Fáradtság nélküli fűnyírás - élvezd a szabadidőt
A GARDENA robotfűnyíró önállóan nyírja le a füvet, majd automatikusan visszatér a töltőállomásra töltődni. Nincs más dolgod mint élvezni a gyönyörű pázsitot, és szabadidőből is több marad.

Halk, nincs károsanyag-kibocsátása és energiatakarékos
Az R80Li robotfűnyíró szignifikánsan halkabb a hagyományos elektromos, akkumulátoros, vagy benzines fűnyíróknál. Energiafogyasztása alacsony, 800 m2-es gyepfelület esetén csak 15 kWh/hónap.

Ideális összetettebb, közepes kertek nyírásához
A GARDENA R80Li típusú robotfűnyíró tökéletes közepes méretű kertekhez. Nagyobb vágási kapacitásának köszönhetően összetettebb területek nyírására is alkalmas, max. 800 m2 alapterületig. A késtartó lemezen található védőlemez csökkenti az energiafogyasztást, illetve védi és tisztán tartja a késtartó lemezt.

Tökéletes vágási eredmény - nem szükséges a fűkaszálékot összegyűjteni
A mindennapi fűnyírás dús, zöld pázsitot eredményez. Az apró kaszálék visszahull a talajra és természetes zöldtrágyaként funkcionál (mulcsozás), megoldva így a kaszálék elhelyezésének gondját is.

Esőben is dolgozik
Nincs olyan időjárá sa fűnyíró szezonban, ami ártana a GARDENA robotfűnyírónak. Úgy tervezték, hogy folyamatosan tudjon dolgozni felügyelet nélkül, az időjárástól függetlenül.

 

Lopás elleni védelem
Az olyan biztonsági funkciók mint a telepítő zár és PIN-kód, megbízható lopás elleni védelmet biztosítanak.

Részletes termékleírásért kattints ide!
 • Jótállás az akkumulátorra: 24 hónap
 • Méret: 58 x 46 x 25,5 cm
 • Súly: 7,5 kg
 • Zajszint: 60 dB
 • Haladási sebesség: kb. 35 cm/sec
 • Kábelhossz: 200 m
 • Akkumulátor típusa: Lítium-ion 18 V / 1,6 Ah
 • Belépési pontok száma: 2
 • Fűterület nagysága: 800 m2
 • Dokkoló állomás
 • Nyírási magasság: 2-5 cm
 • Nyírási szélesség: 17 cm
 • Töltési idő: 70 perc
 • Átlagos működési idő: 60 perc
 • Programozható: igen
 • Kijelző: LCD kijelző menürendszerrel
 • Lejtő: 14° (25%)
 • Esőérzékelő
 • Mellékelt hurokvezeték: 200 m
 • Vágási magasság állítása: manuális
 • Felhasználási terület: Háztartási
 • Fogantyú típusa: integrált
 • Haladás logikája: random
 • Kések száma: kés tárcsa 3 db késsel
 • GSM modul: nincs
 • tripla késes technológia
 • esőben is üzemképes
 • egyszerű telepítés
 • rendkívül érzékeny ütközés-, emelés-, és borulásérzékelők
 • ütésálló műanyag ház
 • időzár

 

 • Gardena R80Li robotfűnyíró
 • töltőállomás
 • hálózati tápkábel
 • 200 m határoló vezeték
 • 400 rögzítő tüske
 • 3 db tartalék kés
 • 7 db vízmentes csatlakozó
 • 5 db csatlakozó

Közeps nagyságú, kissé bonyolultabb gyepfelületek robotporszívója

Nagyon halk

Alacsony fogyasztás

Könnyű kezelhetőség

Mindig visszatalál a töltőállomására a robotfűnyíró?

Ha a telepítés során betartottuk a töltőállomás elhelyezésére vonatkozó szabályokat, akkor a fűnyíró robot visszatalál a töltőállomására, és önállóan megkezdi a töltést.

Esőben tud nyírni a fűnyíró robot?

Van olyan robotfűnyíró, aminek az esőérzékelő szenzora megakadályozza a nyírást esőben  (Robomow)*. Más fűnyíró robotok gond nélkül dolgoznak esőben is. (Gardena, AL-KO, Husqvarna)
*Az esőérzékelő szenzor kikapcsolható igény esetén.

Mennyire hangosak a robotfűnyírók?

Általánosságban elmondható, hogy a hagyományos elektromos vagy benzines fűnyírókhoz képest a fűnyíró robotok sokkal halkabbak. De van néhány olyan márka, melynek robotfűnyíróit kimondottan halknak nevezhetünk, így akár az éjszakai fűnyírást is nyugodtan beállíthatjuk, mert nem zavarja sem a háziakat, sem a szomszédokat.

Lesz valami baja a robotfűnyírónak, ha folyamatosan a tűző napon van?

A nyírási idő során a tűző nap nem zavarja a robotfűnyíró működését. Viszont célszerű a fűnyíró robot töltőállomását olyan helyre telepíteni, ahol nem éri a folyamatos tűző nap.

A locsolórendszer mennyiben gátolja fűnyíró robotokat a nyírásban?

Nem gátolja, viszont a robotfűnyíró működési idejét és a locsolórendszer programozását érdemes összehangolni. Arról nem beszélve, hogy egyes locsolófejek kiemelkednek a fű szintjéből ami nyírás közben a locsolófej tönkretételét okozhatja.

A robotfűnyíró véletlenszerű mozgása miatt lesznek látványos hiányosságok a fűterületen?

Nem, mert a random mozgás éppen azt teszi lehetővé, hogy a folyamatos nyírás következtében egyenletes lesz a fű magassága. Arról nem is beszélve, hogy a napi, kétnapi (modellfüggő) fűnyírás miatt folyamatosan vágja az éppen 2-5 mm-t növő füvet, így a különbség nem lesz érzékelhető.

Mennyire biztonságosak a fűnyíró robotok (pl. a gyerek játszik az udvaron)?

A robotfűnyíróknak különleges biztonsági előírásoknak kell megfelelniük. Felemelésgátló szenzoraik biztonságot nyújtanak. Fontos azonban itt is figyelembe venni, hogy abszolút biztonság nincs! Ezért kérjük, hogy gyereket, kisállatot ne hagyj felügyelet nélkül a kertben, ha mindeközben a fűnyíró robot dolgozik, vagy elindulhat füvet nyírni.

Igaz, hogy egyes fűnyíró robotok kábelkövető üzemmódja (pl. szegélynyírás, dokkolóra vissaztérés) miatt nyomvonal alakul ki?

Nem igaz, mert a kábel követés nem mindig ugyanazon az útvonalon valósul meg, hanem egy sávon belül, ami azt jelenti, hogy a kábeltől való távolság minden alkalommal más és más.

Az első nyírással hogyan birkózik meg a robotfűnyíró?

Vannak fűnyíró robotok, amelyek igazi buldózerként nagyon jól kezelik akár a magasabb füvet is. A többiek esetében ilyen esetben célszerű a hagyományos eszközökkel egy első kaszálást végezni, majd jöhet a rendszeres robotfűnyírás. 

A fűnyíró robot honnan tudja, hogy vághat és hol nem?

Egy határoló kábel segítségével jelöljük ki a robotfűnyíró számára tiltott részeket. Ez lehet akár kerti tó, gyerekjátszótér, medence, zöldséges- vagy gyümölcskert, virágágyás esetleg bokor. A fűnyíró robot nem hagyhatja el a neki kijelölt területet, ezért a kijelölt „objektumok” biztonságban lesznek.

Milyen gyakran vágja a fűnyíró robot a pázsitot?

A robotfűnyíró az emberi fűnyírásnál sokkal gyakrabban dolgozik akár naponta vagy 2 naponta nyírja a füvet. Emiatt is érhető el az a „szép ződ gyep”, melynek felülete egyenes és tömör. A kertészek is azt ajánlják, hogy a fű annál szebb, zöldebb és frissebb, minél gyakrabban nyírjuk – hát ez a robotfűnyíró feladata és értelme, amellett persze, hogy időt és energiát spórol meg nekünk.  

Mire való a fűnyíró robot határoló kábele?

A határoló kábel segítségével jelöljük ki a fűnyíró robot számára a levágandó területet. A robotfűnyíró a kijelölt területen belül maradva végzi feladatát a fű nyírását.

Hová kell tenni a robotfűnyíró határoló kábelét?

A határoló kábelt elhelyezhetjük a mellé biztosított rögzítő cölöpökkel, szegekkel közvetlenül a fűre. Az így elhelyezett kábelt a fű körülbelül 1,5-3 héten belül behálózza, így az nem látható. Helyét érdemes megjegyezni, mert gyepszellőztetéskor sok bosszúságot és kárt okozhatunk magunknak, ha elvágjuk a kábelt. A határoló kábelt elhelyezhetjük a talajba is. Ebben az esetben a maximálisan mélység 6 cm lehet amiatt, hogy a jelet még érzékelni tudj a robotfűnyíró.

Hogyan fektethető le robotfűnyíró határoló kábele?

A fűnyíró robot kábelének fű felszínén történő elhelyezés esetén kézzel, a föld alá való elhelyezés esetén történhet kézzel (ez kicsit fáradtságos és lassú), de történhet egy direkt erre a célra kifejlesztett célszerszámmal, úgynevezett kábelfektető géppel is.

Saját kezűleg is telepíthető kertembe a robotfűnyíró?

Természetesen igen, egyénileg is telepíthető a fűnyíró robot az adott kertben. Ebbe az esetben azonban kiemelten javasoljuk a használati útmutató alapos elolvasását, valamint a weben megtalálható robotfűnyíró telepítési útmutatók megtekintését. 

Mit történik a robotfűnyíró által levágott fűvel?

A fűnyíró robotot lényege, hogy naponta, kétnaponta dolgozik. Ez alatt a rövid idő alatt a gyep csak nagyon picit nő (2-5 mm), ezért a robotfűnyíró kése(i) apró miszlikre vágják a lavágott füvet, mely emiatt képes egyik napról a másikra komposztálódni. A nedvességtartalma is visszahull a földre, ezért természetes tápanyagként szolgál a gyepünk számára. Ennek következtében a nedvesség folyamatos pótlása mellett a trágyázás és tápananyagutánpótlás költsége is kevesebb lesz.

Mindig gereblyézni kell a fűnyíró robot után?

Egyáltalán nem, a gereblyézés elfelejthető. Nincs rá szükség a sűrű vágás és a levágott nyesedék komposztálódása miatt. A fűnyíró robot után nincs szükség gereblyézésre! Emiatt az összegyűjtött fű tárolásáról sem kell gondoskodni.

Mekkora füvet vág a fűnyíró robot?

A vágás magassága általában 20 - 75 mm között állítható be. A fűnyíró robot nem alkalmas arra, hogy 8, 10 vagy akár ennél nagyobb hosszúságot vágjon le a fűből. Ez egyébként sem tesz jót a fűnek. A fűnyíró robot nagyon gyakran nyírja a füvet, így mindig csak egy kicsit, néhány millimétert vág le belőle, ezáltal lesz nagyon szép, tömör, egyenletes a gyepfelület.

Honnan tudja a robot, hogy hol kell vágnia?

Egy határoló kábel jelöli ki azt a területet, ahol dolgozhat. Ez a kábel lehet közvetlenül a talaj felszínén, vagy a talajba maximum 5 cm mélységig elhelyezve. Ez a kábel biztosítja, hogy csak ott dolgozzon, ahol mi akarjuk, ne menjen be például a virágoskertbe vagy a kerti tóba. Ennek a kábelnek a segítségével találja meg a töltőállomását is.

Kérhetem a robot telepítését?

Természetesen!  Kifejezetten ajánljuk a telepítési szolgáltatásunkat.  Bár a telepítés nem bonyolult dolog, és egy egyszerű, teljesen szabályos kertben a leírás alapján megoldható. A telepítést végző szakemberünk azonban az idők során különböző bonyolultságú kertekben végzett telepítés t, ahol jelentős tapasztalatokra tett szert. Különösen bonyolultabb, tagolt kertekben javasoljuk a telepítő szakember igénybevételét.  A telepítést követően az  Ön kívánságának megfelelően beprogramozzuk a robotot és használatra készen veheti át új házi kedvencét. Ezt azonban csak térítés ellenében tudjuk megoldani. A telepítés költsége függ a kert méretétől és bonyolultságától. Kérésére szívesen adunk árajánlatot a kert pontos ismeretében.

Én le tudom telepíteni?

A fűnyíró robothoz adott telepítési útmutató pontosan leír mindent, hogy mit, hogyan kell csinálni, hol kell a robot töltőállomását elhelyezni. A határoló kábel lefektetéséhez is pontos tájékoztatást ad. Vagyis, ha Önnek van egy kis műszaki érzéke, akkor könnyedén megoldja ezt a feladatot is. Természetesen nagyon pontosan be kell tartani minden előírást ahhoz, hogy a robot hibátlanul és megbízhatóan dolgozzon.

Mivel működik?

Valamennyi fűnyíró robot akkumulátorral üzemel.  Az Amrogio fűnyíró robotok lítium akkumulátorral üzemelnek. A lítium akkumulátor nagyon könnyű és eléggé tartós áramforrás és jelenleg a legmodernebb műszaki megoldást képviselik. Az akkumulátor élettartama kb. 5 év. A tapasztalatok szerint ezt követően szükséges a cseréje. A Husqvarna robotok egyes típusait a kevésbé korszerű NIMH akkumulátorral látták el. 

Mi történik ha esik az eső?

A fűnyíró robot legtöbb típusát esőérzékelő szenzorral látták el, így ha elered az eső, akkor megkeresi a töltőállomását és beáll oda. Megvárja, amíg eláll az eső és csak ezt követően kezd el újra dolgozni. Az esővíz egyébként nem árt a robotnak. Ellenben vigyázzunk, hogy az automata öntözőrendszer vízsugara ne érje a robotot.

Gyerek a kertben?

A fűnyíró robot, ugyan úgy, mint a hagyományos fűnyíró veszélyes üzem. Egy hagyományos fűnyíróval dolgozva sem engedjük kicsi gyermekeinket a közelünkbe. A robot akár éjjel, akár nappal dolgozhat a kertben, így programozzuk arra az időre a fűnyírást, amikor kizárt, hogy kisgyermek felügyelet nélkül tartózkodhat a kertben. A fűnyíró robotra számos biztonsági előírás vonatkozik, melyet a gyártók maradéktalanul be is tartanak. Ettől függetlenül oda kell figyelni a gyerekekre!
Gardena R80Li robotfűnyíró
Szakértőnk válaszol
A termékkel kapcsolatos kérdéseidet itt teheted fel.
felhasználó: astroglia2018.10.10. 11:15:00
Érdeklődöm, hogy így fűnyírási szezon végén van-e akció a robotfűnyírókra? Tagolt kertem van (4 rész) a telek mérete kb 1400 nm, de a fűnyírási terület kb 800 nm, milyen robotfűnyírot javasoltok, helyszíni felmérést végeztek-e? Köszi és üdv. Péter Komáromból

Kedves astroglia,

Kérlek, küldj pár fotót és egy alaprajzot az info_kukac_robotguru.hu emailcímre, hogy a legmegfelelőbb robotfűnyírót tudjuk javasolni.

A tagoltság miatt mindenképp legalább 1000 négyzetméterre javasolt robotfűnyíróban gondolkodj, hogy biztosan le tudja fedni a tagolt 800 négyzetméteres felületet.

Helyszíni felmérést vállalunk, de erre csak extrém nagy vagy bonyolult kertekben szokott szükség lenni. Foptók és alaprajz alapján már tudunk segíteni.

Üdv: Robotguru

felhasználó: Péter2018.10.01. 10:46:00
Kedves Szakértő! Mi a tapasztalat a kutyaürülék terén a fűnyírórobotok tekintetében. Attól nem tartok, hogy a kutyám bántaná a robotot, de, hogy amikor én elmegyek otthonról, s ami előtt a robot nekiállna dolgozni nyom egyet, az esélyes! Nagyon direkt leszek: van, hogy kemény, de van, hogy híg. Ez a legnagyobb félelmem a robottal. Mit tapasztalnak Önök ezen a téren? Köszönettel, Péter

Üdvözlöm Péter

A robotfűnyírónak nem lesz baja, viszont a robot alját, többek közt a késeket, kerékjáratokat, kerekekeket nem árt letakarítani.

Üdvözlettel:Robotguru

felhasználó: hidvegiagi2016.11.26. 18:10:00
Üdvözlöm! Az a kérdésem,hogy mit csinál a robotfűnyíró a levágott fűvel?

Kedves Ági!

Apróra múlcsozza és hasznosul a víztartalma és a "szárazanyagtartalma" is tápanyagként.

Gyönyörű a fű, és mindig egyenletes ;-)

Működik!

A Robot legyen Veled!

felhasználó: László2016.08.30. 11:08:00
Kedves Szakértő! A fákról lehullott levelek(főleg ősszel) akadályozzák-e a robotfűnyíró munkáját? Vagy a szép eredmény miatt érdemes összeszedni a leveleket?

Kedves László! A lehullott falevelek nem akadályozzák működését, de  a robotfűnyíró nem fogja mulcsozni a lehullott falevelet. Ilyen értelemben igen, érdemes összeszedni a faleveleket. Üdv: Robotguru
felhasználó: Széles Lívi2016.06.04. 22:23:00
A kérdésem a következő: mekkora területet hagy el a fűnyíró pl.ház mellett? Vagy körbe kell térkövezni a házat,(ami nem kicsit növeli meg a telepítés költségét)hogy egyik kerekèvel azon menjen és így nem hagy el sehol utólagos nyírásra füvet? Köszönöm a választ😊

Kedves Lívi! A robotfűnyíró akkor hagy el a a legkevesebb területet, ha a szegélyek a fűterület szintjével azonos magasságban vannak, mert akkor a robot szépen ki tud futni és a szegélynírást is tökéletesen megoldja. Ha kerttervezés előtt állnak és robotfűnyírót szeretnének használni, érdemes a kivitelezés előtt egyeztetni szakértőnkkel a fűterület optimális kialakításáról. Szívesen segítünk akár telefonon, akár személyesen is. +36 70 340 7733 vagy info_kukac_robotguru.hu Üdv: Robotguru
felhasználó: szeverenyi tibor2016.05.21. 13:56:00
A fűnyíróhoz ingyenes a telepítés? Van magyar nyelvű gépkönyv?

Kedves Tibor!

A telepítés nem ingyenes.
Kerttől függően a fűnyíró robot telepítése 3 órától akár 6-8 óráig is tarthat, pedig hidd el, az elmúlt években száz fölötti telepítést végeztünk el.
Amennyiben ajánlatunkat kéred, kérlek, küldj egy elérhetőséget mailben az info (kukac) robotguru (pont) hu címre.
Magyar nyelvű használati útmutató természetesen van minden általunk forgalmazott robotfűnyíróhoz.

A Robot legyen Veled!

felhasználó: Bozáné Kövesdi Mária2015.12.12. 09:24:37
A kertünk két részből áll, melyet négy lapos lépcső választ el egymástól.A robotfűnyiró beprogramozható arra hogy ezen a lépcsőn is átmenjen h ott is levágja a füvet?

Kedves Mária!

Ahhoz, hogy biztonsággal megmondjuk, hogy oldható meg a robotfűnyíró átvezetése egyik területről a másikra, ahhoz látnunk kellene a területet, vagy legalább fotót róla.

Kérlek, jelezz vissza az info (kukac) robotguru (pont) hu mailcímre, s pontosítunk.

Köszönöm!

A Robot legyen Veled!

Ablak bezárása
A termék a kosárba került!
Készítette: NeoSoft Kft.
© 2010-2017 Robotguru Kereskedőház. Minden jog fenntartva.
youtube blog mail összehasonlít

Link megosztása e-mailben

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó
Vissza

Hírlevél feliratkozás

* A csillaggal jelölt mezők kitöltése szükséges! Az űrlapon szereplő adatok megadása önkéntes.