0

Garancia a medence tisztaságára

2016.09.09.
Garancia a medence tisztaságára Egy érdeklődő nemrég azt kérdezte tőlünk, hogy ha az általunk javasolt medencetisztító robotot vásárolja meg, akkor garanciát vállalunk a medence tisztaságára? Konkrétan azt szerette volna elérni, hogy a gép használata után is algásodni kezd a medencéje, akkor fizessük vissza a medencetisztító robot árát.

Az algásodás minden álló, pangó víz állandó problémája. Nem csak a természetes vizekben, hanem az otthoni medencékben is napok alatt megjelennek a vizet zöldre festő algák, amikor kisüt a nap és melegedni kezd a víz. Kezdetben csak fekete, sárga pöttyök jelennek meg a víz felszínén. Később a felületek – lépcsők, medence alja – csúszóssá válnak, a víz opálossá válik, végül bezöldül. Az algás víz nem csak kellemetlen, sokszor undort keltő, a fürdést akadályozó, hanem az egészségre is veszélyes lehet. A vízbe adagolt fertőtlenítőszert az algák elfogyasztják, így az egészségre veszélyes baktériumok jobban el tudnak szaporodni.

A medencetisztító robot képes arra, hogy a medence aljáról, egyes típusok az oldalfaláról is eltávolítsák a megtapadt algás lerakódásokat. A víz rendszeres átszűrésével csökkenti az újra-algásodás esélyét is. Lehet, hogy teljesen meg is fogja akadályozni, de ahhoz arra is szükség van, hogy az algásodást előidéző egyéb körülmények is kedvezően alakuljanak.

Nem mindegy például, hogy milyen a víz ph-értéke? Milyen szennyeződések kerülhetnek a vízbe? Hullik-e bele szerves anyag például fáról, a kertből? Nem mindegy, hogy milyen gyakran cserélődik a víz? Csapvíz vagy fúrt kútból származó víz kerül a medencébe?

Látható, hogy nagyon sok körülmény befolyásolja a víz minőségét. Nem választhatunk ki ezek közül egyet – a medencetisztító robot működését – és tesszük a robotot forgalmazó vállára a medence tisztaságának, algamentességének teljes felelősségét.

Mi az, amiben akkor segíteni fog a medencetisztító robot?

Segíteni fog tisztán tartani a medencét. Mit lehetett eddig tenni egy algásodott medencével? Felkavartad a vizet és vártál, hogy a vízforgató szűrője néhány nap alatt kiszűrje a vízben lebegő szerves anyagot. A medence aljának tisztítására pedig bevetettél minden elképzelhető házi praktikát, hogy valami értékelhető eredményre juthass. Agyon vegyszerezted a vizet, öntöttél bele hypót, sót, algaölőt, hogy kevesebb problémád legyen az algásodással. Mindezeket valóban félreteheted, mert egy jobb, hatékonyabb eszközt kapsz a probléma megoldására. A medencetisztító robot nem szünteti meg magát a problémát, csak jobb eszközt ad a kezedbe, hogy sokkal kevesebb munkával és sokkal hatékonyabban elvégezhesd a dolgod.

Készítette: NeoSoft Kft.
© 2010-2017 Robotguru Kereskedőház. Minden jog fenntartva.
youtube blog mail összehasonlít

Link megosztása e-mailben

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó
Vissza

Hírlevél feliratkozás

* A csillaggal jelölt mezők kitöltése szükséges! Az űrlapon szereplő adatok megadása önkéntes.