0

Fáj a takarítástól a derekad? Robotporszívó a megoldás!

2016.10.11.
Fáj a takarítástól a derekad? Robotporszívó a megoldás! Egy robotporszívó beszerzése nemcsak arról szól, hogy hozzájutsz egy remek technikai újdonsághoz, hanem megkímél hosszú órák szenvedésétől, derék- és hátfájástól is.

Fáj a derekad, s ha mélyen előre kell hajolnod, alig tudsz felegyenesedni? Nem tudsz nagyot emelni, netán korábbi gerincpanaszaid miatt eleve tiltja az orvos, hogy 2-3 kilónál nagyobb súlyt cipelj? Megérkezett a megoldás az otthoni takarításra: a robotporszívó!

Amikor reggel felébredsz, még nem is sejted, hogy bármi baj lenne. Az első mozdulatnál már érzed a változást: valami furcsa, szúró fájdalom jelent meg a csípőd környékén. A hirtelen szúrástól egy pillanatig levegőt is alig kapsz. Felkelsz és elindulsz. Az első lépések csak botladozva mennek. Felegyenesedni nem tudsz, mintha valami lefelé feszítené a derekadat és nem engedi kiegyenesedni a hátad. Nem lepődsz meg, tudod jól, ilyen minden reggeled.

Derékfájással szenvedés a takarítás

A legnagyobb gondot az előrehajlás közbeni emelés és erőkifejtés okozza. Akinek gerincproblémái vannak, ismeri ezt az érzést.
Nem fáj, ha egyenes derékkal ül, áll vagy emel valamit, de csillagokat lát, ha félig előre hajolva kell ugyanezt megtennie. A gerincre, csípőizületekre sokkal nagyobb teher nehezedik ilyenkor.

Márpedig ezt a mozdulatot egy sima takarítás közben nem lehet megspórolni. Le kell hajolni és meg kell emelni a porszívót, amikor arrébb teszed. Elakad a saját zsinórjában, összegubancolódik alatta a szőnyeg, fel kell emelni, hogy ki tudd szabadítani.

A másik problémás mozdulat maga porszívózás. A porszívók többsége előbb-utóbb lassan eldugul és egyre gyengébben szív.
Rossz szokásunk, hogy a gyengén dolgozó porszívót megpróbáljuk erősebben rányomni a szőnyegre. Bennünk van a sikálás mozdulata: erős kézzel, erős mozdulatokkal nyomjuk, szorítjuk a porszívó csövét is a szőnyegre, hogy jobban szívjon. Pedig a szívóerőnek és az erős dörzsölésnek semmi köze nincs egymáshoz.

A robotporszívó megkímél a takarítás fájdalmas mozdulataitól

A robotporszívó olyan helyeken is takarít, ahová derékfájás, gerincprobléma esetén soha nem jut el a háziasszony

 A porszívót toló és leszorító mozdulatok éppen olyan hatással járnak a gerincfájással szenvedő emberre, mint a nehéz súly emelése. Egy kiadós szombat délelőtti porszívózás napokig tartó fájdalmat jelenthet. Csípőprotézis-műtéten átesett ismerősöm éveken át erős fájdalomcsillapítókkal készült a heti takarításra. Szombaton porszívózott, délután bevette a bogyókat, kedden már aludni is tudott, addigra elmúlt a fájdalom nagyja.

A robotporszívót akár orvos is felírhatná az ilyen esetekre. Teljes egészében mellőzni lehet vele az előre hajlás közbeni erőkifejtést. Emelni sem kell, csak annyit, míg a porszívó robotot a munka végeztével megfogja és kitakarítja. A fájós derekú embernek soha többé nem kell négykézlábra ereszkednie, hogy a szekrények alatt is feltörölje a port. Megteszi helyette a robotporszívó.

Aki egészségügyi okokból, derékfájás, gerincproblémák miatt vásárol robotporszívót, annak kifejezetten jó választás az iRobot Roomba 605 robotporszívója. Ez egy egyszerű, rendkívül tartós és megbízható készülék. Utódja a Roomba 616 robotporszívó, hasonlóan előnyös tulajdonságokkal.

Ez a robotporszívó nem az extrái miatt népszerű. Egyszerűen a „Clean” gomb megnyomásával indul, időzítés nélkül. Ez az egyetlen mozdulat, amit meg kell tenni a megbízható takarítás érdekében. Tökéletesen alkalmas közepes, 50-60 négyzetméter közötti lakások takarítására. Bármely burkolaton használható – így nem csak a porszívózás gondjait oldja meg, de az ebéd utáni konyhai felsöpréshez sem kell más eszközt bevetni.

Készítette: NeoSoft Kft.
© 2010-2017 Robotguru Kereskedőház. Minden jog fenntartva.
youtube blog mail összehasonlít

Link megosztása e-mailben

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó
Vissza

Hírlevél feliratkozás

* A csillaggal jelölt mezők kitöltése szükséges! Az űrlapon szereplő adatok megadása önkéntes.