0

Elektromos fűtőpanel kamatmentes hitelből

2017.04.28.
Elektromos fűtőpanel kamatmentes hitelből Elektromos fűtőpaneleket vásárolnál, de eddig soha nem volt rá elég pénzed? Lehet, hogy most nyílt meg számodra is a legjobb lehetőség: egy energiahatékonysági fejlesztéseket támogató pályázaton keresztül hosszú lejáratú kamatmentes hitel vehető fel fűtéskorszerűsítésre is. Cseréld le a teljes fűtési rendszeredet takarékos Adax fűtőpanelekre, a havi részleteket pedig fizesd ki a megspórolt energia árából!
A korábbi lakossági energiahatékonysági pályázatokhoz nem volt könnyű hozzáférni. A vissza nem térítendő támogatásokért elég sokan álltak be a sorba, az erre a célra félretett pénzek nagyon hamar elfogytak. A pályázáshoz sok saját pénz is kellett, a korszerűsítések felét önrészből kellett kifizetni. A beruházásokhoz szükséges milliós összegeket kevesen tudták előteremteni.

 

Könnyen elérhető támogatás

A mostani pályázati lehetőség teljesen más. Először is ez nem vissza nem térítendő ajándék pénz, hanemkamatmentes kölcsön, aminek a visszafizetésétakár 20 évreis el lehet húzni. A felújítás nem igényel hatalmas önrészt: akár10 százalékos saját erővelis bele lehet kezdeni. És nem is kellenek hozzá milliók, hiszen a kamatmentes kölcsöntmár 500 ezer forinttólis fel lehet venni, amihez alig 50 ezer forint önrészre van csak szükség. Mit jelent ez a számodra? Azt, hogy kisebb értékű beruházásokra, akár csak néhány fűtőtest cseréjére is pályázhatsz, nem fognak csak azért kizárni a pályázók köréből, mert túl kicsi a tervezett felújítás.

A pályázók magánszemélyek is lehetnekcsaládi házakra, lakásokra, vagy társasházak, lakásszövetkezetek egész épületekre. A pályázat összerakható a ház teljes energetikai rendszerének a korszerűsítésére, de kiemelhetők belőle egyes elemek is. Lehet pályázni ablakcserére, szigetelésre, teljes hő- és melegvíz-rendszer átalakítására, vagy – ami számunkra most a legfontosabb lehet – maguknak a fűtőtesteknek a cseréjére.

Ha a lakásodban most például régi, korszerűtlen, sokat fogyasztó gázkonvektorok működnek, akkor egy helyi központi fűtéses rendszer kiépítése milliókba kerülne. Eleve egy modern gázkazán beszerelése jóval félmillió fölött lenne. Az is lehet, hogy a kéményt is át kell hozzá alakítani, ami egymillió fölé tolja az induló költségeket. Másik egymillió kell a csőszereléshez, meg az összes helyiségbe a fűtőtestek megvásárlásához. Több hónap az építési munka, a munkások falakat fúrnak, rombolnak. És mi a végeredményTovábbra is gázhoz és a gáz mindenkori árához vagy kötve. Néhány kattintással megtalálhatod a világpiaci előrejelzéseket az interneten. Néhány év alatt akár 40 százalékos drágulással is számolhatsz. Gázt soha nem fogsz saját magad előállítani, mindig is a szolgáltatók ajánlatához leszel kötve.

A korszerű Adax elektromos fűtőpanelek pár óra alatt beszerelhetők

A korszerű Adax elektromos fűtőpanelek pár óra alatt beszerelhetők

És mi a helyzet az elektromos fűtéssel?


Az Adax elektromos fűtőpanelek beszerelése nagyjából egy nap lesz, amikor elindul a korszerűsítés.Nincs rombolás, falfúrás,nem kell új kéményt sem engedélyeztetniés felépíteni.  A kiválasztott fűtőpanelek pár tiplivel felerősíthetők a falra – nagyjából ennyi a rendszer összes szerelése. Így míg a gázfűtés átalakítása során engedélyeztetéssel, tervezéssel és magas kiépítési költséggel is számolnod kell, addig az elektromos fűtésre való áttérés során szintecsak az Adax elektromos fűtőpanelek beszerzési árávalkell számolnod.

Az Adax fűtőpanelek elektromos energiát használnak fel, azt pedig bármilyen forrásból biztosíthatod. Ha egy kicsit is figyeled a híreket, sokszor olvashatod, hogy szinte piaci robbanás előtt áll a megújuló energiaforrások piaca. Meredeken zuhan anapelemes rendszerekára. Ma már bármikor telepíthetsz egy olyan rendszert, ami képes fedezni egy családi ház teljes energiaszükségletét. Akár a mostani pályázat részeként is kiépítheted a saját áramtermelő berendezésedet.

megújuló energiaforrással kombinált takarékos elektromos fűtésma a legolcsóbb és a legkönnyebben fejleszthető lehetőséged.

Konkrétumok a pályázatról

A hitelprogram célja a lakóingatlanok hőszigetelése, fűtési vagy melegvíz-rendszerek korszerűsítése, napkollektoros, napelemes, hőszivattyús rendszerek telepítése. Magánszemély pályázó esetén a kölcsön össze 500 ezer és 10 millió forint közötti lehet. A beruházáshoz 10 százalék önrészt kell biztosítani. A törlesztés futamideje 20 év lehet.

A kölcsön kamatmentes és más díjakat sem kell kifizetni. Nincs kezelési költség, hitelbírálati díj vagy folyósítási költség, mint azt más banki hiteleknél megszokhattuk. Csak a felvett összeget kell visszafizetni, semmi mást.

A felújítások célja, hogy csökkenjen az épületek energiafogyasztása, vele az energiaköltségek. Ezt a pályázatban számításokkal igazolni is kell. Korábban, a vissza nem térítendő támogatásoknál az is elvárás volt, hogy az épület energetikai besorolása javuljon egy kategóriát. Ezt ennél a pályázatnál nem várják el, ami nagyon nagy könnyebbség a pályázóknak. Igazából ez teszi lehetővé, hogy ne csak átfogó, nagy tervekkel, de kisebb megcélzott fejlesztésekkel is be lehessen nyújtani a pályázatot.

Ha az igényelt kölcsön összege nem éri el a 2 millió forintot, akkor nem kell fedezetet sem felmutatni a hitelkérelemhez. Kétmillió forintos hitel felett már fedezetre is szükség van, elsősorban a fejlesztéssel érintett lakásra kell jelzálogot bejegyeztetni.

Fontos szempont még, hogy a felvehető hitel összegét a pályázó jövedelméhez kell igazítani. Néhány éve törvény szabályozza, hogy mekkora lehet a jövedelemhez képest egy hitel havi törlesztőrészlete. Ha az ügyfél (több igénylő esetén az adóstársak együtt) jövedelme 400 ezer forint alatti, akkor maximum ennek a fele, ha 400 ezer forintnál magasabb, akkor maximum a jövedelem 60 százaléka lehet a havi törlesztés összege. Ez nem túl merev korlát: egy 5 millió forintos, 5 évre felvett kamatmentes hitel havi törlesztése 85 ezer forint körüli összeg. Ehhez tehát havi 160 ezer forint igazolható nettó jövedelem szükséges az adóstól vagy adóstársaktól.

Mire adnak támogatást?


A támogatható tevékenységek két körbe tartozhatnak:

- Energiahatékonyság javítását célzó tevékenységek
- Megújuló energiaforrást alkalmazó tevékenységek.

Az első csoportba, az energiahatékonyság javítását célzó tevékenységek közé tartoznak a szigetelések, a nyílászáró szerkezetek cseréje, különböző árnyékolók beépítése, melegvíz-előállító rendszerek cseréje, korszerűsítése, kéménytechnikai fejlesztések, tovább ide tartozik a fűtési rendszerek korszerűsítése is (ennek lehet a része az elektromos fűtőpanelek beszerzése). Lehet költeni világítási rendszerek felújítására is, például arra, hogy energiatakarékosra cserélik a világítótesteket.

A megújuló energiaforrással kapcsolatos fejlesztések közé kerülhet a napkollektorok telepítése, brikett-, pellet-, vagy faelgázosító kazán kiépítése, napelem telepítése vagy hőszivattyús rendszerek beépítése.

Rendkívül ritka, hogy a pályázaton a már megkezdett beruházásokra is kapható támogatás! Tehát a beszerzéssel, a korszerűsítés elindításával nem kell megvárni a kérelem elbírálását sem. Akár a kérelem benyújtása előtt 180 nappal született számlák is elszámolhatóak.

Mikortól és meddig lehet igényelni?

A program kiírói úgy számolnak, hogy az erre félretett 115 milliárd forint több mint 21 ezer lakás korszerűsítéséhez járul majd hozzá. Mindezt 5 év alatt tervezik teljesíteni – a ma ismert határidő szerint a hitelt egészen 2022 végéig lehet a hitelt igényelni.

A pályázatokat már április 24-től be lehet nyújtani. Az mfbpont.hu honlapon megtalálható azoknak a bankoknak a listája, melyek a pályázatot befogadják és közvetítik. A tényleges lebonyolító a Magyar Fejlesztési Bank. A pályázatokat 2022-ig fogadják be, vagy addig, míg a keret ki nem merül. Ha ez meg is történik, később akkor is feltelik újra a keret, hiszen elkezdődik a folyósított hitelek törlesztése, s az így befolyó pénzt újra megpályáztatják.

A pályázati kiírás, a szükséges űrlapok és a mellékletek itt tölthetők le.

Mire van szükség a pályázat benyújtásához?

A legfontosabb, hogy a pályázathoz mindenképpen szükség van energetikai szakember közreműködésére. El kell készíteni egy energetikai tanúsítványt az épület jelenlegi állapotáról, s egy számításokon alapuló előzetes tanúsítványt a fejlesztés utáni állapotról is. Ezek mutatják meg, hogy mekkora energia-megtakarítás várható a fejlesztés megvalósításával. Ez alapján döntik el a bírálók, hogy indokolt-e a tervezett beruházás.

ÖSSZEFOGLALVA

Lakások, családi házak energetikai fejlesztésére 500 ezer forinttól 10 millióig vehető fel kamatmentes, akár 20 éves törlesztésű hitel, melyhez csak 10 százalékos önrészt kell biztosítani. A kamatmentes kölcsön segítségével a ház fűtési rendszere teljes egészében korszerűsíthető. Az elavult, korszerűtlen gázkonvektorok helyett Adax elektromos fűtőpanelek beszerelése gazdaságosabb, tisztább fűtést tesz lehetővé. Az elektromos fűtési rendszer akár napelemről is működtethető, melyet szintén meg lehet valósítani a kamatmentes kölcsön segítségével.


Készítette: NeoSoft Kft.
© 2010-2017 Robotguru Kereskedőház. Minden jog fenntartva.
youtube blog mail összehasonlít

Link megosztása e-mailben

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó
Vissza

Hírlevél feliratkozás

* A csillaggal jelölt mezők kitöltése szükséges! Az űrlapon szereplő adatok megadása önkéntes.