0

Egy jobb világot teremt a robotporszívó

2017.03.28.
Egy jobb világot teremt a robotporszívó

Amikor a Robotgurunál háztartási robotokat kezdtünk árusítani, talán még mi magunk sem láttuk, hogy milyen irányba vezet bennünket ez a munka. Alapítottunk egy vállalkozást, mert ez jónak tűnt, mert azt láttuk, hogy az emberek kedvelik a robotporszívót, a robotfűnyírót és a többi automata háztartási eszközt. Aztán szép lassan megértettük, hogy ennél sokkal, de sokkal többről van szó!

Képzelj el egy olyan világot, melyben azért dolgozol, hogy valakinek jobbá tedd az életét. Képzelj el egy olyan világot, melyben nincsenek kényszerből végzett feladatok, melyben nem azzal töltesz naponta tucatnyi órát, hogy fenntarthasd magad és újra tudd termelni a munkavégző képességedet. A robotporszívó egy kicsit jobbá teszi az életedet – mi ebben hiszünk, ezért mutatjuk meg neked ezeket az eszközöket.

Azért eszünk, hogy éljünk, és nem azért élünk, hogy együnk – próbálták már gyermekkoromban elültetni bennem a közmondások régimódi bölcsességét. Ennek a mondásnak az igazát kivételesen el is tudtam fogadni. Az élet annyival, de annyival több annál, mint hogy pusztán fizikai létünk puszta fenntartása adja létezésünk értelmét! De hát nézzünk csak körül, nem így van? Az emberek szinte semmi mással nem foglalkoznak, mint fizikai életük egyszerű fenntartásával, a túléléssel.

Neked mivel telik a napod?

Gondolj csak bele: mivel foglalkozol időd legnagyobb részében? Először is dolgozol, reggeltől-estig, talán egy olyan munkahelyen, melyet soha nem kívántál, nem akartál, nem is nagyon érdekel, de elvégzed, mert kell, mert csak ez van és ebből keresed a pénzed. Sok ember számára a munka sem más, mint kötelező robot, kényszerű pénzkereset, hogy meg tudja vásárolni a létfenntartáshoz szükséges egyéb eszközöket.

És munka után mit teszel? Bevásárolsz, ebédet készítesz, takarítasz, szerelsz valamit, füvet nyírsz. Olyan feladatokkal foglalkozol, melyek nem nyújtanak élvezetet, nem gazdagítják az életedet, de meg kell tenned, mert nélkülözhetetlenek az életed fenntartása szempontjából.

Hol van ebből kiút?

Hol vannak a magadra fordítható, a szellemi-fizikai töltekezést segítő, vagy pusztán jó élményeket nyújtó pillanatok? Amikor olvasol, kertészkedsz, játszol a gyerekeddel, sportolsz, hangversenyt hallgatsz, kirándulni mész. Amikor csupa olyan dologgal foglalkozol, melyek feltöltenek. Melyek fizikai aktivitás közben valami szellemi táplálékot is nyújtanak: együtt vagy azokkal, akik fontosak neked, melyek segítik a koncentrációdat, vagy egyszerűen csak segítenek ellazítani zilált gondolataidat. Ezek a jó időtöltések.


Ez a teszt megmutatja, hogy melyik robotporszívó illik hozzád...

A háztartási robotok téged segítenek!

A háztartási robotok egyszerűen jobbá teszik az idődet. Egy kis részt visszaadnak neked az életedből. Használatukkal felszabadítasz néhány órát, melyet nem időrabló házi munkával kell eltöltened, hanem bármi másra fordíthatod.

Úgy gondoljuk, hogy a legtöbb, amit az új technológiára alapozott háztartási eszközöktől kaphatsz, az a saját időd visszafoglalása. Talán nehezek, fárasztóak ezek a feladatok? Az emberek többségének nem. Ugyan már, egy porszívózás, egy fűnyírás, ablaktisztás nem olyan nehéz munka, hogy ne lehetne vele  fél óra alatt elvégezni, igaz?

Tudod, néhány tízezer évvel ezelőtt az ősember ébren töltött idejének talán 90 százalékát fordította arra, hogy élelmet keressen magának. Aztán rájött arra, hogy egy edényben tárolhatja is a gyűjtött magokat, így kevesebb időben kell az élelmiszer után kutatnia. Mi történt a felszabaduló időben? Eszközöket készített, megismerte a tüzet, s elindult az emberré válás útján. Ennyit jelentett a felszabaduló idő!

A férfi maga aprítja a tüzelőt?

Ma azt mondod, talán néhány percet, egy-egy fél órát spórolsz azzal, ha egy kötelező, napi háztartási munkát nem magad végzel el, hanem egy automatára bízod. Harminc éve még lustának mondtak volna, ha nem magad vágod a fát a kályhába, hanem másra bízod ezt a munkát. A férfi maga aprítja a tüzelőt, igaz? Ma egyszerűbben fűtesz, egyszerűbben főzöl, egyszerűbben közlekedsz, nem lovakat fogsz be a rakott szekered elé. Olyan nagy baj lenne, ha egyszerűbben oldanál meg még néhány ház körüli napi teendőt?

A missziónk, amiért elkezdtük és működtetjük a Robotgurut, hogy időt adjunk a kezedbe. Még több időt, szabad időt, amit magadra fordíthatsz, hogy menj, töltsd el értelmesen, menj, találd fel a tüzet újra, hogy háztartási munkák végzése helyett indulj el egy új úton, tedd gazdagabbá te is a magad eszközeivel a világodat.


Ez a teszt megmutatja, hogy melyik robotporszívó illik hozzád...

Készítette: NeoSoft Kft.
© 2010-2017 Robotguru Kereskedőház. Minden jog fenntartva.
youtube blog mail összehasonlít

Link megosztása e-mailben

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó
Vissza

Hírlevél feliratkozás

* A csillaggal jelölt mezők kitöltése szükséges! Az űrlapon szereplő adatok megadása önkéntes.