0

Ecovacs Winbot W710 ablaktisztító robot teszt

2014.06.03.
Ecovacs Winbot W710 ablaktisztító robot teszt

Jó lenne, ha nem csak a tavaszi nagytakarítás részeként, hanem akár kéthetente lemosnánk az ablakot, de ez lehet, hogy még robottal sem lenne könnyű feladat. Vagy mégis?

Feladatokat általában azért robotizálunk, hogy a gépek nálunk jóval gyakrabban is elvégezhessék a feladatot. Persze jó lenne, ha nem csak a tavaszi nagytakarítás részeként, hanem akár kéthetente lemosnánk az ablakot. Az Ecovacs Winbot W710  ablaktisztító robotja vákuumos technikájának és folyamatos kábeles áramellátásának köszönhetően meglepően jól használható darab. Persze egyik ablakról a másikra még nem jut át, de ha már az üvegen van, akkor végzi a dolgát.

Részletek az eredeti cikkből. A teljes cikk itt olvasható: 

"Ha már az akkumulátornál járunk, akkor essék szó a biztonságról. A mágneses ellendarabbal ellentétben a vákuumos megoldás hátránya, hogy aktív áramellátás nélkül valóban nem marad fent az ablakon. Az egyik első próbánk az volt, hogy megnézzük mennyi időnk van észrevenni az áramkimaradást, illetve meddig képes a robot 220V nélkül az üvegen maradni. A konnektorból való kihúzás után a robot mozgott még egy kicsit (nálunk az üvegfelület aljának közelébe ment), majd megállt és elkezdett csipogni. Ezután nagyjából három percenként újra csipogással jelezte, hogy bajban van. Ezt a csipogást bő másfél órán keresztül hallgattuk, mire elfogyott a szufla és a robot leesett az ablak alá odakészített vastag párnára."

"A függőlegesen vagy vízszintesen nagyon keskeny ablakok természetesen nem takaríthatók robottal, de ennek nem is nagyon lenne értelme. Nálunk például a 33 cm széles bevilágító csíkokról indítás után azonnal kiderítette, hogy túl kicsik az ilyen szórakozáshoz. Ha az ablak mérete rendben lévőnek tűnik, akkor elindul felfelé, ahonnan széles ablakok esetén szépen sorokban haladva jut le az üvegtábla aljára. Onnan még megy egy kört a szegélyek mentén, majd beáll valahova középre (nem feltétlen a kiindulási pontra) és csipog."

"A 215 cm magas felület takarítása az előbbi esetben 7 perc 20 mp-ig, míg függőlegesen haladva mindössze 4 perc 22 mp-ig tartott. Egy 135×74 cm-es, vízszintes téglalap formájú bevilágító ablak esetén a művelet kb. 5 és fél percet vett igénybe. A robot sebessége és a sávok közti átfedés mértéke nem állítható."

"Az Ecovacs Winbot W710 különösebb karbantartást nem igényel. Egyedül a törlőkendőket kel cserélni, nedvesíteni és kimosni. A robothoz három szettet mellékelnek, ami nagyjából elég egy átlagos családi ház ablakainak egyszeri takarításához. A törlőkendők ezután nedvesen, kefével takaríthatók."

Értékelés

"Nincs még öldöklő verseny az ablakmosó robotok piacán, ez a kategória jelenleg az elfogadottságért küzd. Nincs könnyű dolga, hiszen az automatikus működés ellenére viszonylag sok odafigyelést igényel. 5-10 percenként át kell tenni a következő üvegfelületre, tehát nem lehet magára hagyni, mint a porszívó vagy fűnyíró robotokat. Ettől függetlenül több helyen is lehet létjogosultsága. A konkurens Windorot elsősorban bevásárlóközpontok üzleteinek kirakatába javasoltuk, mivel garantáltan megállítja az embereket. Mindaddig igaz ez a Winbotra is, amíg el nem terjednek szélesebb körben is. Átlagos családi házakban talán nem biztosít akkora előnyt, ami kompenzálja a vételárat, de semmiképp sem neveznénk haszontalannak. Amíg például a robot takarít, a gazdája törölheti az ablakok kereteit, így a takarítás fele annyi idő alatt elvégezhető. Idősebbek esetén is előny, hogy nem kell magasra mászni a takarításhoz, hiszen ha az ablak alján feltesszük a robotot, akkor az az üveg felső, csak székről vagy létráról elérhető részeit is letakarítja. Minél nagyobbak az egybefüggő ablakfelületek, annál hasznosabb a robot."

Teljes cikk

Tovább az Ecovacs Winbot W710 ablaktisztító robot termékhez 

Készítette: NeoSoft Kft.
© 2010-2017 Robotguru Kereskedőház. Minden jog fenntartva.
youtube blog mail összehasonlít

Link megosztása e-mailben

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó
Vissza

Hírlevél feliratkozás

* A csillaggal jelölt mezők kitöltése szükséges! Az űrlapon szereplő adatok megadása önkéntes.