0

Ecovacs Deebot DM 85 – sokkal több, mint robotporszívó

2016.12.30.
Ecovacs Deebot DM 85 – sokkal több, mint robotporszívó
Egy évvel ezelőtt, 2015 karácsonyára került a magyar boltokba az Ecovacs Deebot DM85 hibrid robotporszívó. Egy év elteltével ma is azt kell mondanunk, hogy ha nem elégszel meg a száraz portalanítással, akkor porszívózásra, száraz és nedves konyhai feltörlésre ennél jobb kombinált készüléket nem találsz.  

Megértem annak a háziasszonynak a gondját, aki hosszas gyűjtögetés után megveszi élete első robotporszívóját, de közben úgy érzi, valami még nagyon hiányzik a háztartásából. Bármilyen jó is a készülék, amit kiválasztott, könnyen lehet, hogy soha nem lesz vele elégedett. Nem azért, mert a robot kevesebbet tud annál, mint amit ígért, hanem azért, mert kevesebbet tud annál, mint amire a háziasszony valójában vágyott.

Így járt Szilvia is, aki egy szépen felújított társasházi lakásba vitte haza első robotporszívóját, egy Roomba 651-est. Egy év alatt gyűjtötte össze az árát. Elolvasott róla minden cikket, megnézett minden tesztet, ahol csak a Roomba robotporszívókkal foglalkoztak. Mikor végre megérkezett a futár a neten rendelt készülékkel, szinte már jó ismerősként csomagolta ki a dobozból.

Szilvia felhőtlen öröme hamar átalakult valami szomorkás mosolygássá. Örült a robotporszívónak, persze hogy örült, hiszen egy éve várt arra, hogy végre leül a kanapéra és csak nézi, hogy a robot hogyan takarít helyette. Így is tett, s ahány barátnője csak átjött egy kávéra, mindegyikük előtt elbüszkélkedett a legújabb szerzeménnyel. Igen ám, de amikor a barátnők elmentek, Szilvia fogta a seprűt, törlőruhát, s indult takarítani a robotporszívó után.

Soha, senkinek nem vallotta volna be, de állandó hiányérzete volt, s egyre többet zsörtölődött a robotporszívóval. A szobát ugyan szépen felporszívózta, de... de a konyhában ott, maradt a tűzhely előtti maszat, meg az asztal alatt is ott az a ragadós folt, ahol a két éves Patrik öntötte ki a kakaóját... s különben is, egyre feszültebben nézte, hogy nem csillog a padló, pedig korábban akár naponta kétszer is felmosott,  hiszen néha ott játszanak a földön a gyerekek, nem maradhat semmi piszok, sáros, vagy fertőző dolog előttük. És a robot ezt nem oldotta meg. Itt a százezres gép, és akkor...

Szilvia egyre keserűbb lett, s magának sem vallotta be igazán, de csalódott a robotporszívóban. Talán vissza is küldte volna még a 14 napos elállási időn belül, ha nem futott volna ki az időből. Kitalált volna valamit, hogy hibás volt, átverte a forgalmazó, mert soha nem azt küldik igazán, amit az ember rendel, vagy ilyesmi. Annyi helyen próbálják átverni az embert, senki nem kételkedett volna egy ilyen sztori igazában.

Szegény Roomba közben tette, amit tennie kellett: porszívózott lelkiismeretesen, minden nap, maximális hatékonysággal. Ő nem tehetett arról, hogy Szilvia olyan dolgot várt volna el tőle, amit ő soha nem ígért, nem is ígérhetett, mert nem erre találták ki. Egy Roomba robot az egy porszívó, igazi robotporszívó, de nem felmosó, nem fényező, nem fertőtlenítő, vagy más, ki tudja mire képes háztartási eszköz.

Miért meséltük el ezt a történetet? Azért, hogy lásd, mennyire fontos, hogy a valós igényeid alapján válassz robotporszívót. Nem biztos, hogy neked éppen a maximálisan automatizált, programozható, okostelefonról vezérelhető csúcsmodellre van szükséged. Lehet, hogy megveszed a Samsung csúcsmodelljét, aztán csalódottan nézel majd rá, hogy „tényleg csak ennyit tud ennyi pénzért”? Nem biztos, hogy a Powerbot lesz a hibás, ha a mindig zárt szobaajtók miatt meg sem tudja próbálni a képességei javát nyújtó szisztematikus takarítást.

A lényeg: mindig alaposan gondold át, milyen célra kell neked a robotporszívó, milyen feladatokat szeretnél rábízni, s milyen eredményt vársz el tőle!

Ha nem csak porszívózásra akarod használni, hanem fontos az is, hogy az étkező padlójáról a ragacsos foltokat is felszedje, s csillogjon mögötte a konyha köve, akkor jó választás a Deebot DM85 hibrid. Hibrid, mert nedves és száraz feltörlésre is képes. Akkor a legjobb választás, ha kevesebb a szőnyeg a lakásban, s inkább a padlók tisztaságára helyeznéd a hangsúlyt. A száraz feltörlés tökéletes a szoba laminált padlóján, parkettáján, a nedves feltörlésnek pedig a konyhában, étkezőben veszed hasznát. Ezzel el tudod tüntetni a sáros cipőfoltokat és rendet tehetsz a konyhában is ebéd után. Sokkal többet kapsz vele, mintha csak egy porszívót vennél.      

A te otthonodba vajon melyik robotporszívó illik igazán? Töltsd ki a robotválasztó tesztet és találd meg a számodra legjobban megfelelő robotporszívót!


A robotporszívó legyen Veled!

Készítette: NeoSoft Kft.
© 2010-2017 Robotguru Kereskedőház. Minden jog fenntartva.
youtube blog mail összehasonlít

Link megosztása e-mailben

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó
Vissza

Hírlevél feliratkozás

* A csillaggal jelölt mezők kitöltése szükséges! Az űrlapon szereplő adatok megadása önkéntes.