0

Ecovacs Deebot D77 2 az 1-ben robotporszívó teszt

2014.08.11.
Ecovacs Deebot D77 2 az 1-ben robotporszívó teszt

A robot feladata, hogy önállóan dolgozzon, de ha naponta ki kell üríteni a tartályát, akkor az a munka azért nem teljesen önálló. Erre a problémára nyújtanak megoldást az automatikus tartályürítő funkcióval felszerelt porszívó robotok, melyek legújabb képviselője, az Ecovacs Deepoo D77, amely az előd modell számos hibáját is javította.

Részletek az eredeti cikkből. A teljes cikk itt olvasható: 

"A megkülönböztető szolgáltatás lényege, hogy a dokkolóra akkutöltés céljából visszatérő robot belső portartályát a dokkolóban lévő nagy teljesítményű porszívó minden alkalommal kiüríti, így azt nem kell 2-3 naponta manuális munkával tisztítani. A dokkoló tartálya jellemzően elég nagy ahhoz, hogy 2-3 hétig is gyűlhessen benne a kosz, így kisebb lakás vagy kevésbé poros környék esetén a robottal való foglalatosságot havi egy, néhány perces alkalomra is le lehet redukálni. A takarítások közti időben pedig a robotporszívó zavartalanul teheti a dolgát."

"Az Ecovacs Deepoo D77 nem sokat változott a D76-os modell óta, de a változások szinte mind előrelépést jelentenek. A dokkoló látszólag maradt a régi, de közelebbről megnézve vannak azért rajta változások."

"A Deepoo robotokban nincs távolságmérő, így minden akadályt ütközéssel érzékelnek, de egy oldalsó infra szenzorral követni tudják a falak és bútorok körvonalát, amikor épp erre van szükség. A szívómotor teljesítménye nem kiemelkedő, mint mondjuk a Neato robotoké, de elég jó hatásfokú, így a takarítás minősége általában megfelelő. A koszt az Ecovacs egy nagyon jó felépítésű portartályban gyűjti, amivel jó esetben a Deepoo D77 tulajdonosok csak minden szökőévben egyszer fognak találkozni."

"Az előd modellel, amellett, hogy szerettük leginkább két gondunk volt. Az egyik az időzíthetőség bénasága, amin a fejlesztők sajnos ennél a modellnél sem változtattak, így a porszívózás a megadott egy vagy két időpontban a hét minden napján elindul. Egy-egy nap kihagyására, vagy bizonyos napokon más időpont beállítására nincs lehetőség."

"A másik gond az előd modellnél a takarítás minősége volt, mert az egy feltöltéssel elérhető működési idő túl rövidnek bizonyult ahhoz, hogy 50 m2-en mindenhova eljusson. Bár az akkumulátor kapacitása ebben a modellben sem változott, a Deepoo D77 50%-kal többet, akár 90-100 percet is ment egy feltöltéssel. Ez, kombinálva a 3 cm-rel szélesebb kefés hengerrel látványosan jobb takarítási minőséget adott, mint amit a közvetlen elődjénél tapasztaltunk."

"Továbbra is nagyra tartjuk a Deepoo problémamegoldó képességét. A dokkolás stabil, a kütyü mindig visszatér a dokkolóra. Elakadni szinte soha nem akad el, egyedül csak a vékony, kicsi szőnyegek okozhatnak gondot neki, ha véletlen maga alá gyűri a sarkait. De legtöbbször ezt is észreveszi és letolat róla. Egyébként, ha nem emelkedik el nagyon a talajtól (tehát rendesen leérnek a kerekei), akkor nem is adja fel a harcot. Kábelekben elakadva például addig mozog előre és hátra, míg ki nem szabadítja magát. Ebben a tekintetben nagyon hasonlít az etalonnak számító Roomba modellekhez."

Értékelés

"A belső tartályt ürítő dokkoló egy olyan kiegészítő, amit még az etalonnak tartott iRobot sem kínál a termékeihez. Az Ecovacs viszont már a második modellt árulja ilyen dokkolóval, és ahogy a tavalyi IFA-n láttuk, úton vannak az újabb változatok is. A vetélytársak sora az elmúlt két évhez képest mit sem változott; továbbra is az Ecovacsnál jóval drágább Samsung és Kärcher porszívórobotok ellen kell versenyeznie. A véletlenszerűen mozgó Kärcher bármennyire is finom műszer, már elavult technika, így csak egy jelentős árcsökkentéssel lehetne versenyképes partner. A Samsung a magasabb árért egy szofisztikáltabb ürítő mechanizmust és szisztematikus takarítást ígér. Egyik vetélytárs sem ad viszont olyan külön is használható porszívót, mint ami az Ecovacs Deepoo D77 mellé jár."

 

Teljes cikk

Tovább a termékhez 

Készítette: NeoSoft Kft.
© 2010-2017 Robotguru Kereskedőház. Minden jog fenntartva.
youtube blog mail összehasonlít

Link megosztása e-mailben

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó
Vissza

Hírlevél feliratkozás

* A csillaggal jelölt mezők kitöltése szükséges! Az űrlapon szereplő adatok megadása önkéntes.