0
Értékelés:
Ár:
349 900 Ft
Kifutott Bosch Indego robotfűnyíró helyett ezt ajánljuk szíves figyelmedbe:


Bosch Indego robotfűnyíró

 RobotguruTIPP! Ha segítségre van szükséged a választáshoz vagy a telepítéshez, hívd fűnyírórobot szakértőnket a +36 70 70 340 7733 telefonszámon, küldj emailt az info@robotguru.hu-ra vagy keresd fel üzletünket a Récsei Centerben!

Bosch Indego most INGYENES telepítéssel!

A munkát hagyd a Bosch Indego robotfűnyíróra. Lenyírja a füvet, mindenhol utat talál magának, és mindig tökéletes vágási minőséget produkál. Hogyan éri el ezt? Egyszerűen – a „Logicut” segítségével. Az intelligens navigációs rendszer automatikusan felméri a kertjét, kiszámítja a lehető legrövidebb útvonalat, és szabályos, párhuzamos vonalakban halad.

Ha egy ág kerülne az útjába, az Indego automatikusan kikerüli azt. Annyira önálló, hogy képes saját maga feltölteni lítium-ion akkujait a töltőjéről. Egyben a gyepet is ápolja, mivel a levágott rövid fűszálak talajtakaróként is szolgálnak. Szinte bármilyen időjárás esetén használható, megbirkózik akár 35%-os lejtővel is, teljes körű biztonsági funkciókkal rendelkezik, lopás ellen pedig PIN-kódos védelemmel és riasztórendszerrel felszerelt.

Hagyd, hogy a Bosch Indego robotfűnyíró törődjön a gyeppel, amíg más feladatoknak szenteled az idődet.

Részletes termékleírásért kattints ide!
 • Jótállás a robotra: 2 év
 • Méret: 70 x 52 x 30 cm
 • Súly: 11,1 kg
 • Akkumulátor típusa: Lítium-ion 32,4 V / 3,1 Ah
 • Belépési pontok száma: nincs
 • Fűterület nagysága: 1000 m2
 • Dokkoló állomás
 • Nyírási magasság: 2-6 cm
 • Nyírási szélesség: 26 cm
 • Átlagos működési idő: 50 perc
 • Töltési idő: 50 perc
 • Programozható: igen
 • Lejtő: 20°
 • Vágási magasság állítása: manuális
 • Haladás logikája: szisztematikus
 • Kések száma: 1 tárcsa 3 pengével
 • GSM modul: nincs
 • Bosch Indego robotfűnyíró
 • töltőállomás
 • tranzformátor
 • 200 m határolóvezeték
 • 400 db rögzítőszeg
 • 2 db vezetékösszekötő
 • akkumulátorleválasztó kulcs
 • 4 db mérővonalzó
 • energiaellátó egység

Mindig visszatalál a töltőállomására a robotfűnyíró?

Ha a telepítés során betartottuk a töltőállomás elhelyezésére vonatkozó szabályokat, akkor a fűnyíró robot visszatalál a töltőállomására, és önállóan megkezdi a töltést.

Esőben tud nyírni a fűnyíró robot?

Van olyan robotfűnyíró, aminek az esőérzékelő szenzora megakadályozza a nyírást esőben  (Robomow)*. Más fűnyíró robotok gond nélkül dolgoznak esőben is. (Gardena, AL-KO, Husqvarna)
*Az esőérzékelő szenzor kikapcsolható igény esetén.

Mennyire hangosak a robotfűnyírók?

Általánosságban elmondható, hogy a hagyományos elektromos vagy benzines fűnyírókhoz képest a fűnyíró robotok sokkal halkabbak. De van néhány olyan márka, melynek robotfűnyíróit kimondottan halknak nevezhetünk, így akár az éjszakai fűnyírást is nyugodtan beállíthatjuk, mert nem zavarja sem a háziakat, sem a szomszédokat.

Lesz valami baja a robotfűnyírónak, ha folyamatosan a tűző napon van?

A nyírási idő során a tűző nap nem zavarja a robotfűnyíró működését. Viszont célszerű a fűnyíró robot töltőállomását olyan helyre telepíteni, ahol nem éri a folyamatos tűző nap.

A locsolórendszer mennyiben gátolja fűnyíró robotokat a nyírásban?

Nem gátolja, viszont a robotfűnyíró működési idejét és a locsolórendszer programozását érdemes összehangolni. Arról nem beszélve, hogy egyes locsolófejek kiemelkednek a fű szintjéből ami nyírás közben a locsolófej tönkretételét okozhatja.

A robotfűnyíró véletlenszerű mozgása miatt lesznek látványos hiányosságok a fűterületen?

Nem, mert a random mozgás éppen azt teszi lehetővé, hogy a folyamatos nyírás következtében egyenletes lesz a fű magassága. Arról nem is beszélve, hogy a napi, kétnapi (modellfüggő) fűnyírás miatt folyamatosan vágja az éppen 2-5 mm-t növő füvet, így a különbség nem lesz érzékelhető.

Mennyire biztonságosak a fűnyíró robotok (pl. a gyerek játszik az udvaron)?

A robotfűnyíróknak különleges biztonsági előírásoknak kell megfelelniük. Felemelésgátló szenzoraik biztonságot nyújtanak. Fontos azonban itt is figyelembe venni, hogy abszolút biztonság nincs! Ezért kérjük, hogy gyereket, kisállatot ne hagyj felügyelet nélkül a kertben, ha mindeközben a fűnyíró robot dolgozik, vagy elindulhat füvet nyírni.

Igaz, hogy egyes fűnyíró robotok kábelkövető üzemmódja (pl. szegélynyírás, dokkolóra vissaztérés) miatt nyomvonal alakul ki?

Nem igaz, mert a kábel követés nem mindig ugyanazon az útvonalon valósul meg, hanem egy sávon belül, ami azt jelenti, hogy a kábeltől való távolság minden alkalommal más és más.

Az első nyírással hogyan birkózik meg a robotfűnyíró?

Vannak fűnyíró robotok, amelyek igazi buldózerként nagyon jól kezelik akár a magasabb füvet is. A többiek esetében ilyen esetben célszerű a hagyományos eszközökkel egy első kaszálást végezni, majd jöhet a rendszeres robotfűnyírás. 

A fűnyíró robot honnan tudja, hogy vághat és hol nem?

Egy határoló kábel segítségével jelöljük ki a robotfűnyíró számára tiltott részeket. Ez lehet akár kerti tó, gyerekjátszótér, medence, zöldséges- vagy gyümölcskert, virágágyás esetleg bokor. A fűnyíró robot nem hagyhatja el a neki kijelölt területet, ezért a kijelölt „objektumok” biztonságban lesznek.

Milyen gyakran vágja a fűnyíró robot a pázsitot?

A robotfűnyíró az emberi fűnyírásnál sokkal gyakrabban dolgozik akár naponta vagy 2 naponta nyírja a füvet. Emiatt is érhető el az a „szép ződ gyep”, melynek felülete egyenes és tömör. A kertészek is azt ajánlják, hogy a fű annál szebb, zöldebb és frissebb, minél gyakrabban nyírjuk – hát ez a robotfűnyíró feladata és értelme, amellett persze, hogy időt és energiát spórol meg nekünk.  

Mire való a fűnyíró robot határoló kábele?

A határoló kábel segítségével jelöljük ki a fűnyíró robot számára a levágandó területet. A robotfűnyíró a kijelölt területen belül maradva végzi feladatát a fű nyírását.

Hová kell tenni a robotfűnyíró határoló kábelét?

A határoló kábelt elhelyezhetjük a mellé biztosított rögzítő cölöpökkel, szegekkel közvetlenül a fűre. Az így elhelyezett kábelt a fű körülbelül 1,5-3 héten belül behálózza, így az nem látható. Helyét érdemes megjegyezni, mert gyepszellőztetéskor sok bosszúságot és kárt okozhatunk magunknak, ha elvágjuk a kábelt. A határoló kábelt elhelyezhetjük a talajba is. Ebben az esetben a maximálisan mélység 6 cm lehet amiatt, hogy a jelet még érzékelni tudj a robotfűnyíró.

Hogyan fektethető le robotfűnyíró határoló kábele?

A fűnyíró robot kábelének fű felszínén történő elhelyezés esetén kézzel, a föld alá való elhelyezés esetén történhet kézzel (ez kicsit fáradtságos és lassú), de történhet egy direkt erre a célra kifejlesztett célszerszámmal, úgynevezett kábelfektető géppel is.

Saját kezűleg is telepíthető kertembe a robotfűnyíró?

Természetesen igen, egyénileg is telepíthető a fűnyíró robot az adott kertben. Ebbe az esetben azonban kiemelten javasoljuk a használati útmutató alapos elolvasását, valamint a weben megtalálható robotfűnyíró telepítési útmutatók megtekintését. 

Mit történik a robotfűnyíró által levágott fűvel?

A fűnyíró robotot lényege, hogy naponta, kétnaponta dolgozik. Ez alatt a rövid idő alatt a gyep csak nagyon picit nő (2-5 mm), ezért a robotfűnyíró kése(i) apró miszlikre vágják a lavágott füvet, mely emiatt képes egyik napról a másikra komposztálódni. A nedvességtartalma is visszahull a földre, ezért természetes tápanyagként szolgál a gyepünk számára. Ennek következtében a nedvesség folyamatos pótlása mellett a trágyázás és tápananyagutánpótlás költsége is kevesebb lesz.

Mindig gereblyézni kell a fűnyíró robot után?

Egyáltalán nem, a gereblyézés elfelejthető. Nincs rá szükség a sűrű vágás és a levágott nyesedék komposztálódása miatt. A fűnyíró robot után nincs szükség gereblyézésre! Emiatt az összegyűjtött fű tárolásáról sem kell gondoskodni.

Mekkora füvet vág a fűnyíró robot?

A vágás magassága általában 20 - 75 mm között állítható be. A fűnyíró robot nem alkalmas arra, hogy 8, 10 vagy akár ennél nagyobb hosszúságot vágjon le a fűből. Ez egyébként sem tesz jót a fűnek. A fűnyíró robot nagyon gyakran nyírja a füvet, így mindig csak egy kicsit, néhány millimétert vág le belőle, ezáltal lesz nagyon szép, tömör, egyenletes a gyepfelület.

Honnan tudja a robot, hogy hol kell vágnia?

Egy határoló kábel jelöli ki azt a területet, ahol dolgozhat. Ez a kábel lehet közvetlenül a talaj felszínén, vagy a talajba maximum 5 cm mélységig elhelyezve. Ez a kábel biztosítja, hogy csak ott dolgozzon, ahol mi akarjuk, ne menjen be például a virágoskertbe vagy a kerti tóba. Ennek a kábelnek a segítségével találja meg a töltőállomását is.

Kérhetem a robot telepítését?

Természetesen!  Kifejezetten ajánljuk a telepítési szolgáltatásunkat.  Bár a telepítés nem bonyolult dolog, és egy egyszerű, teljesen szabályos kertben a leírás alapján megoldható. A telepítést végző szakemberünk azonban az idők során különböző bonyolultságú kertekben végzett telepítés t, ahol jelentős tapasztalatokra tett szert. Különösen bonyolultabb, tagolt kertekben javasoljuk a telepítő szakember igénybevételét.  A telepítést követően az  Ön kívánságának megfelelően beprogramozzuk a robotot és használatra készen veheti át új házi kedvencét. Ezt azonban csak térítés ellenében tudjuk megoldani. A telepítés költsége függ a kert méretétől és bonyolultságától. Kérésére szívesen adunk árajánlatot a kert pontos ismeretében.

Én le tudom telepíteni?

A fűnyíró robothoz adott telepítési útmutató pontosan leír mindent, hogy mit, hogyan kell csinálni, hol kell a robot töltőállomását elhelyezni. A határoló kábel lefektetéséhez is pontos tájékoztatást ad. Vagyis, ha Önnek van egy kis műszaki érzéke, akkor könnyedén megoldja ezt a feladatot is. Természetesen nagyon pontosan be kell tartani minden előírást ahhoz, hogy a robot hibátlanul és megbízhatóan dolgozzon.

Mivel működik?

Valamennyi fűnyíró robot akkumulátorral üzemel.  Az Amrogio fűnyíró robotok lítium akkumulátorral üzemelnek. A lítium akkumulátor nagyon könnyű és eléggé tartós áramforrás és jelenleg a legmodernebb műszaki megoldást képviselik. Az akkumulátor élettartama kb. 5 év. A tapasztalatok szerint ezt követően szükséges a cseréje. A Husqvarna robotok egyes típusait a kevésbé korszerű NIMH akkumulátorral látták el. 

Mi történik ha esik az eső?

A fűnyíró robot legtöbb típusát esőérzékelő szenzorral látták el, így ha elered az eső, akkor megkeresi a töltőállomását és beáll oda. Megvárja, amíg eláll az eső és csak ezt követően kezd el újra dolgozni. Az esővíz egyébként nem árt a robotnak. Ellenben vigyázzunk, hogy az automata öntözőrendszer vízsugara ne érje a robotot.

Gyerek a kertben?

A fűnyíró robot, ugyan úgy, mint a hagyományos fűnyíró veszélyes üzem. Egy hagyományos fűnyíróval dolgozva sem engedjük kicsi gyermekeinket a közelünkbe. A robot akár éjjel, akár nappal dolgozhat a kertben, így programozzuk arra az időre a fűnyírást, amikor kizárt, hogy kisgyermek felügyelet nélkül tartózkodhat a kertben. A fűnyíró robotra számos biztonsági előírás vonatkozik, melyet a gyártók maradéktalanul be is tartanak. Ettől függetlenül oda kell figyelni a gyerekekre!
Bosch Indego robotfűnyíró
Szakértőnk válaszol
A termékkel kapcsolatos kérdéseidet itt teheted fel.
felhasználó: hidvegiagi2016.11.26. 18:10:00
Üdvözlöm! Az a kérdésem,hogy mit csinál a robotfűnyíró a levágott fűvel?

Kedves Ági!

Apróra múlcsozza és hasznosul a víztartalma és a "szárazanyagtartalma" is tápanyagként.

Gyönyörű a fű, és mindig egyenletes ;-)

Működik!

A Robot legyen Veled!

felhasználó: lmolnar2016.10.17. 13:04:00
Üdvözlöm! Van egy kb.350m2-es füvesített kertem,melyet középen elválaszt egy járda,aminek a szegélye kimagaslik a síkból.Itt az átjárást kis munkával tudnám biztosítani,DE:van egy tó, egy kerti sütöde, egy pergola,egy föld feletti medence és néhány fa amit ki kellene kerülnie a robotfűnyírónak. Ez azt jelenti,hogy sok lesz így a szegély, amit továbbra is kézi erővel kellene nyírni.Tudnánk-e ez ügyben értekezni? Telefonszámom:Molnár László 20/943 7847

Kedves Imolnár Az egyeztetéshez jó lenne, ha az info_kukac_robotguru_hu - ra küldenél egy vázlatos rajzot és esetleg fotókat a kertről. A telefonszámodat is küldd át, légy szíves, hogy fel tudjuk hívni egyeztetés céljából. Köszönöm! Üdv: Robotguru 
felhasználó: Zoli2016.09.13. 06:39:00
Ennek mennyi lenne a telepítése? És ezt vagy a Bosh Indegót ajánlanák egy kb 120-150 nm-es fűre? Melyik a megbízhatóbb?

Kedves Zoli!

Kérlek, adj egy telfonos elérhetőséget a mail (kukac) robotguru (pont) hu mailcímre, s visszahívunk, s igyekszünk választ adni a kérdéseidre.

A Robot legyen Veled!

felhasználó: Zoli2016.09.13. 06:35:00
kb 150 nm a kertem amit nyírni kellene. van ennél egyszerűbb kisebb olcsóbb modell erre? ez a 349 000 ft bruttó ez áll még telepítve Budapesten?

Kedves Zoli!

Jelenleg nincs.
Kérlek, küldj egy telefonszámot az info (kukac) robotguru (pont) hu mailcímre s visszahívunk, igyekszünk minden felmerülő kérdésedre választ adni.

A Robot legyen Veled!

felhasználó: Petyus2016.07.10. 14:36:00
Ha már a teszt fülön vagyok, gondoltam megosztok a Bosch-sal kapcsolatban néhány tapasztalatot: 4. hónapja használom, és alapvetően szerethető a vas, mindenkinek ajánlom 1000 m2-ig. Nagy előnye, hogy tudomásom szerint jelenleg az egyetlen készülék, amelyik random nem összevissza, hanem szekvenciálisan, szép helyes, párhuzamos csíkokban nyír. Kábé 150-200 m2-t tud lenyírni egy töltéssel, ezért nálam az egész 700 m2-es kert lenyírása úgy 10-12 óráig tart töltéssel együtt. Negatívumként, sokszor rámegy újra arra a területre, amit már lenyírt, enélkül sztem úgy 8 óra alatt végezne. Ezt azért nem értem, mert elvileg ismeri a kert körvonalait. Van benne egy SD kártya foglalat, egyszer bedugok egy kártyát, és kíváncsi vagyok, milyen adatokat ad ki magából. Ami szintén negatív, az a 8db nyomógomb, amivel kezelni lehet. Na az horror. Nem csak az a baj, hogy egy egyszerű fólia tasztatúra, hanem az, hogy 2-3x meg kell nyomni, hogy valami történjen is. Ezt a Bosch helyében, akár egy szoftver frissítéssel mindenképpen javítanám. És itt jönn a frissítés. Sajna én nem találtam ilyet a neten, pedig nem lenne rossz, és az adatbeviteli eszköz is adott. Esőben, locsolás közben simán nyír, bár az aljára ilyenkor több kiló fű tapad, amit elég nehéz letakarítani a zegzugos vájatokból. Szintén tetszik a két fokozatú vágási sebesség, bár mire rájön, hogy belerongyolt egy magasabbra nőtt területbe, már elhagy 2-3 métert. Nekem hiányzik a Connect verzió, amit itthon sajnos nem lehet kapni. Gondolom a Bosch nem tudott megegyezni a helyi mobil szolgáltatókkal. A hardver ugyanaz, csak van benne egy beépített GSM modul SIM kártyával, és GPS-szel ha jól tudom, illetve Android iphone appok. Ez pedig nagyon okos találmány lenne, hogy lehet követni, hol jár a nyírással, illetve ha netalán valaki elviszi a kertből. Vissza a valóságba, a nálunk kapható modellt PIN kóddal lehet zárolni, és 3x lehet próbálkozni. A riasztó hangja viszont semmit sem ér, akár el is hagyhatták volna. Összegezve, a hibái ellenére egy jó kis gép, én ajánlom.

Kedves Petyus! Köszönjük, hogy megosztottad velünk tapasztalataidat a Bosch Indego robotfűnyíró használatáról. Üdv: Robotguru
felhasználó: gulyasim2016.06.23. 12:57:00
Két program beállítása normálisan sikerült, de utána nem enged új programidőpontot beállítani, vagy a korábbit módosítani csak max 2x20 percre, ami níílván kevés az adott napon Hiába törlöm ki, vagy próbálok új programot bevinni, csak ilyen rövid etapokat engedélyez. Mi a teendő? Van valami gyári reset-je?

Kedves gulyasim! Kérem, forduljon a Bosch ügyfélszolgálatához vagy a kereskedőhöz, ahol a robotot  vásárolta. Üdv: Robotguru
felhasználó: ferencszasz2016.04.10. 21:06:00
Kedves Robotguru, szeretnék vásárolni egy robotfűnyírót a kertembe. A kert kb. 150 nm, mindvégig ágyásszegély határolja, nem a kerítés (60 cm van leválasztva a kerítéstől ágyásszegéllyel U alakban). A terasznál átvált a gyep térkőre. Az ágyásszegély 10 cm magas max. Ezen kívül van még 2 db. 5 m átmérőjú kör alakú virágágyás kétoldalt melyeket 8 cm vastag cölöpök határolják amelyek 20 cm-re állnak ki a talajból. Kérdésem, hogy melyik fűnyírót ajánlanák ebbe a kertbe (Gardena, Robomower, Bosch)? Szükséges-e a cölöpokkel határolt virágágyásokat is határoló vezetékkel körbetűzni? Hát a csak 10 cm magas ágyásszegélynél? Amúgy ezek mellett mennyire tudja levágni a fűvet a robot? Fontos lenne a legegyszerűbb telepíthetőség, és amelyik a legnagyobb mértékben lenyírja a fűvet és nekem már csak minimális amit utána kell vágnom. Fotót is csatolok ha szükséges a kertről felülnézetből. Válaszukat előre is köszönöm. Üdvözlettel: Szász Ferenc

Kedves Ferenc!

Telepíthetőség szempontjából viszonylag hasonlóak a robotfűnyírók.
Mindenképpen mindenhova kell vezeték, tehár nem lehet kihagyni azért, mert egy-egy helyen úgysem tud "kitérni" a területről.

Az elmondásod alapján lesznek részek, ahol nem tud - fizikai akadályozottság miatt - a robotfűnyíró szegélyig nyírni ;-( de ezeket a heyleket távolról és képek nélkül nem tudjuk megmondani.

Fontos lenne, hogy kapjunk képeket a kertől, így könnyebben tudunk segíteni. Akár az is szóba jöhet, hogy megnézzük a területet.
A leírás alapján a Bosch Indego robotfűnyíró valószínűleg nem lesz ebbe a kertbe jó választás, de akár még az is kiderülhet, hogy igen ;-)
A szisztematikus fűnyírásnak vannak előnyei, de sajnos hátrányai is.

Akár a Robomow 304 robotfűnyíró, akár az AL-KO 100-as vagy 1000-es fűnyíró robot, akár a Gardena R40Li robotfűnyíró, akár a Husqvarna Robomower 105 fűnyírórobotok szóba jöhetnek.
Kérlek, küldj elérhetőséget és fotókat a kertről - ha lehet, ne csak felülnézetből - az info (kukac) robotguru (pont) hu mailcímre, s akár holnap keresünk, hogy pontosítsuk a lehetőségeket.

Vállalunk telepítést is, de akár magad is megcsinálhatod a telepítést.

A Robot legyen Veled!

 

 

Ablak bezárása
A termék a kosárba került!
Készítette: NeoSoft Kft.
© 2010-2017 Robotguru Kereskedőház. Minden jog fenntartva.
youtube blog mail összehasonlít

Link megosztása e-mailben

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó
Vissza

Hírlevél feliratkozás

* A csillaggal jelölt mezők kitöltése szükséges! Az űrlapon szereplő adatok megadása önkéntes.