0

Boldogul-e az ággyal is a robotporszívó?

2016.08.06.
Boldogul-e az ággyal is a robotporszívó? Nagyon jó, hogy a nappali szőnyegét meg a szoba padlóját feltakarítja a robotporszívó, de a hálószobában azért csak elő kell venni a hagyományos gépeket is. Vagy van arra is megoldás, hogy a robotporszívó az ágyat is kitakarítsa?
Sajnos, a robotporszívó képességeit a bútorokon nem nagyon tudjuk kihasználni. Gondolhatnánk, hogy a robot védve van a leesés ellen: ha felteszed az ágyra, az ágy széléhez közeledve ugyanúgy fog működni, mint amikor a lépcsőhöz érkezik. Megáll, észleli a magasságot és nem megy tovább. Szépen körbejárja a rendelkezésére álló területet – az ágy felületét. Ugyanúgy viselkedik majd, mintha egy nagyobb területen, egy szobában, a szőnyegen dolgozna.

Sajnos, a valóságban nem így van. Ha felteszed az ágyra a robotot, valószínű, hogy simán leesik róla. Ennek az az oka, hogy a matrac széle teljesen más, mint egy lépcsőfok. Többnyire nincs olyan tartása. Mire a robot az ágy széléhez érve érzékeli, hogy mélység van alatta, addig már olyan süppedős, bizonytalan talajon találja magát, hogy valószínűleg leesik. Elképzelhető, hogy kemény, határozott szélű matracon nem így történik, de ezt csak a próba tudja igazolni. Ha kipróbálod, mindenképpen ott kell állni mellette készenlétben, mert a gép bármikor lepotyoghat!

Az ágyakat ezért továbbra is érdemes inkább hagyományos módszerrel takarítani. Az viszont biztos, hogy ha a hálószoba padlóján rendszeresen robotporszívó dolgozik, akkor kevesebb lesz a bútorokra rakódó por is. Tisztább lesz a helyiség, mert a padlóra hulló por nem fog újra és újra visszakerülni a helyiség légterébe.
Készítette: NeoSoft Kft.
© 2010-2017 Robotguru Kereskedőház. Minden jog fenntartva.
youtube blog mail összehasonlít

Link megosztása e-mailben

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó
Vissza

Hírlevél feliratkozás

* A csillaggal jelölt mezők kitöltése szükséges! Az űrlapon szereplő adatok megadása önkéntes.