0

Black Friday minden nap - na, azért azt ne

2016.11.25.
Black Friday minden nap - na, azért azt ne Black Friday, azaz fekete péntek – ezen a napon indul a roham a karácsonyi ajándékokért, melyet a kereskedők extra kedvezményekkel igyekeznek még feljebb tornázni. Mit kínál a Robotguru Black Friday kedvezménnyel és lesz-e holnap is folytatása a mai akciónak?

Tudod, honnan ered a Black Friday elnevezés? Amerikában az egyik legfontosabb családi ünnep a hálaadás napja, november negyedik csütörtökén. Ilyenkor igazi népvándorlás indul az országban: mindenki igyekszik meglátogatni a családtagjait, s mivel a mobilitás az Egyesült Államokban sokkal nagyobb, mint Európában, ilyenkor gyakorlatilag a kontinens fele felkerekedik és elutazik a másik feléhez. A munkaadók egyre többször kiadták a pénteket is szabadnapnak, úgysem értek vissza a dolgozók a péntek reggeli munkakezdésre.

Így alakult, hogy lett az amerikaiaknak egy négynapos hétvégéjük karácsony előtt egy hónappal. Na, ezt használta ki a kereskedelem, s egyre többen erre, a hálaadás utáni péntekre időzítették a karácsonyi nagy akciók kezdetét. Ez lett a Black Friday, amikor véget ér az egyik ünnep (hálaadás), s az emberek őrült módon elkezdenek vásárolni a másik ünnepre (karácsony). Később, már a nap marketingerejét kihasználva, elkezdtek eszeveszett akciókat időzíteni erre az egy napra. Nem 10-20 százalékos leárazásokat, hanem valódik, 50-70 százalékos akciókat találhatnak az emberek az üzletekben.

Black Friday

Milyen lett a magyar Black Friday?

A magyar kereskedők is rákaptak a Black Friday-ra
Jöttek először is az „akár” akciók: „akár 60 százalékos árengedménnyel!” Tudod, mit jelent ez? Van egy termék 60 százalékkal leárazva és másik 15 termék 5-10 százalékos engedménnyel.

A másik trükk a készlet - szakállas trükk. Ilyenkor tapasztalja a vásárló, hogy az a típus már nincs, de helyette van más.

Eredeti árcédula a Black Friday akciós címke alattA harmadik trükk a felárazás. Felárazom, hogy leárazhassam. A ma extrán akciós termékeket három nappal ezelőtt még talán a mai árnál is olcsóbban lehetett megvenni. Ez nem csak nálunk van így: itt egy kép egy írországi műszaki áruházból, ahol a 229 fontos Black Friday ár alatt ott hagyták a 219 fontos normál árcédulát is. Paff.

A negyedik trükk a fekete péntek mellett a piros péntek, az előcsütörtök, az után hétfő, a "csakció" - ezt most találtam ki, de nem rossz ;-)

Milyen a Black Friday a Robotgurunál?


A Robotgurunál nincsenek trükkök. Van akciós robotporszívó? Van. Nem csak fekete pénteken, de szombaton is, és volt már csütörtökön is. Érdemes többször is visszanézned, átböngészni az akciós robotok listáját, mert találhatsz kedvező áron robotporszívót, fűnyíró robotot vagy akár ablaktisztító robotot is.

Nem szeretnék ünneprontó lenni, de valljuk be, hogy ha csak akciózunk folyamatosan, akkor nehéz fenntartani a szolgáltatás színvonalát. Ha nincs árrés, akkor nem lehet minőségi szolgáltatást nyújtani. Kellenek és jók az akciók! De a pék sem él meg, ha állandóan akciózza a kiflit, s a szoftverfejlesztő sem tudja megvenni a legjobb hardvert, ha leveri a saját árait.

Akciós robotporszívó-árukészlet

Akár azt is kiírhatnánk, hogy robotporszívó akciósan 10 ezer forintért – de már elfogyott, bocs. Volna értelme? Nem nagyon ;-(

Mi a Robotgurunál arra törekszünk, hogy ne hibázzunk, a vásárló kárára végképp ne. Azért becsúszik néha tévedés, de igyekszünk korrigálni, minden esetben a vásárló javára - és nem a fogyasztóvédelemtől való félelem miatt ...

Akciós árak

Akció előtt két nappal jól megemelni az árakat, hogy legyen miből csökkenteni, nem csak aljas dolog tisztességtelen a vevővel szemben, de tilos is.

Amit akciós áraink fölött, eredeti árként találsz, abban biztos lehetsz, hogy az akció kezdete előtt azon az áron értékesítettük a robotot.

Nyugodtan megvásárolhatod az akciós termékeket. Nem fogsz abba a csapdába beleesni, hogy megveszed ma mondjuk a Roomba 774 robotporszívót akciós áron 129.900 forintért, majd holnapután meglátod, hogy „normál” áron 119 ezerért érhető el a webáruházban. A Roomba 774 normál ára 149.900, úgyhogy nagyon is jól jársz a valós 20 ezer forintos kedvezménnyel.

Black Friday érdekel? Találd meg a számodra legjobban megfelelő akciós robotporszívót!


A robotporszívó legyen Veled!

Készítette: NeoSoft Kft.
© 2010-2017 Robotguru Kereskedőház. Minden jog fenntartva.
youtube blog mail összehasonlít

Link megosztása e-mailben

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó
Vissza

Hírlevél feliratkozás

* A csillaggal jelölt mezők kitöltése szükséges! Az űrlapon szereplő adatok megadása önkéntes.