0

Be kellene fektetned egy robotporszívóba? I. rész

2018.08.28.

Az első generációs Electrolux Trilobite és korai versenytársai a mai robotporszívókhoz képest nagyon ügyetleneknek számítottak. A mai robotizált porszívók már hatékonyak, és rengeteg időt takarítanak meg nekünk.

Nem tudod eldönteni, hogy vegyél-e robotporszívót, vagy hogy melyik modell lesz a legnagyobb segítségedre? Ha elolvasod a cikkünket, megtalálod a választ.

A robotporszívó olyan intelligens programozású porszívó, amely csodák csodájára önállóan takarít. A robotporszívók úttörője 1959-ben készült az RCA és a Whirpool jóvoltából, mégpedig a Moszkvában megrendezett American National Exhibition rendezvényre.

Harmincegy évvel később Isaac M. Dizon feltalálta az első igazi robotporszívót. 1996-ban eladta az Electrolux-nak, és az 2001-ben forgalomba hozta a terméket.

Az otthonod mérete és elrendezése

A robotporszívó tökéletesen alkalmas a kicsi házak takarításához. Ez persze nem azt jelenti, hogy egy nagyobb terület tisztán tartásával nem boldogul.

Az Ariete 2711 Briciola robotporszívóhoz ajánlott maximális takarítási terület 70m2. Ha ettől sokkal nagyobb a lakásod, akkor nézd át a robotporszívó kínálatunkat. Például a Makita DRC200Z robotporszívóakár 500m2-el is elboldogul. Ha ettől sokkal nagyobb területet szeretnél takarítani, érdemes egyszerre több porszívóval dolgoznod.

Padlófelületek

Néhány robotporszívót elsősorban keményfa és csempe padlókhozterveztek. Akadnak olyanok is, amelyeket kifejezetten szőnyegek tisztítására használnak.

Ha pedig a lakásban padlóból, és szőnyegből is bőven kijut, olyan modellt vásárolj, amely mindkettőt vígan tisztítja.

Mondd, mit takarítasz?

Mielőtt döntenél egy modell mellett, gondold át, hogy milyen típusú kosszal kell elbánnia a készüléknek. Az is fontos szempont, hogy van-e háziállatod, vagy sem. A legolcsóbb robotporszívók nem feltétlenül fognak elbánni a macskaszőrrel.
A DIRT DEVIL M611 Fusion robotporszívónem csak kedvező árú, de az állatszőröket is feltakarítja.

Tipp: ha vannak kisgyermekek a családban, akkor jól néz meg a padlót, mielőtt beindítod a robotporszívót, hiszen képes felszippantani a kis méretű játékokat.

Cikkünket hamarosan folytatjuk!

Készítette: NeoSoft Kft.
© 2010-2017 Robotguru Kereskedőház. Minden jog fenntartva.
youtube blog mail összehasonlít

Link megosztása e-mailben

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó
Vissza

Hírlevél feliratkozás

* A csillaggal jelölt mezők kitöltése szükséges! Az űrlapon szereplő adatok megadása önkéntes.