0

ÁSZF

Általános Szerződési Feltételek

A szerződés tárgya

A Robotguru webáruházban eladásra kínált termékek képezik a Szállító (Robotguru Kereskedőház Kft.) és a Vevő (Megrendelő) közötti szerződés tárgyát. A vásárolni kívánt termékek tulajdonságai és jellemzői a termék leírásban találhatóak meg részletesen. A termék vételára mindig a kiválasztott áru mellett feltüntetett bruttó ár, az árak magyar forintban értendők és az áfát tartalmazzák.

Jótállás, szavatosság

Az 2013. évi V. törvény A Polgári Törvénykönyvről Magyarországon minden újonnan vásárolt termék esetében 2 éves szavatossági időt biztosít (tartós fogyasztási cikk esetében 3 év), amennyiben fogyasztói szerződés jön létre, amely a gazdasági vagy szakmai tevékenység körén kívül eső célból szerződést kötő személy – fogyasztó – és olyan személy között jön létre, aki (amely) a szerződést gazdasági vagy szakmai tevékenysége körében köti.

A szavatosság feltételeit a Polgári Törvénykönyv és a 49/2003. GKM rendelet tartalmazza. A Robotguru Kereskedőház Kft. szavatossági kötelezettséggel tartozik, amennyiben az eladott termék a teljesítés időpontjában nem felel meg a jogszabályban vagy a szerződésben meghatározott tulajdonságoknak.
A szavatosság érvényesítésének feltétele, hogy amennyiben a felek a hiba eredetét illetően nem értenek egyet, a fogyasztó kötelezettsége a hiba eredetének bizonyítása (szakvélemény). A teljesítést követő hat hónapon belül vélelmezni kell, hogy a felismert hiba már a teljesítés időpontjában megvolt. Ebben az időszakban a bizonyítás a Robotguru Kereskedőház Kft. kötelezettsége.

Ha a fogyasztó a hibát a szerződéskötés időpontjában ismerte, vagy azt ismernie kellett, a Robotguru Kereskedőház Kft. mentesül a szavatossági felelősség alól.

A jótállás feltételeit a már említett 151/2003. Korm. rendelet, a Polgári Törvényköny illetve a szavatossági igényérvényesítéskor is fontos 49/2003. GKM rendelet tartalmazza. Érvényesítésének feltétele a jótállási jegy. Fontos, hogy jótállás esetén a jótállásra kötelezett mindaddig nem mentesül kötelezettségei alól, amíg nem bizonyítja, hogy a hiba nem rendeltetésszerű használat következménye.

A jótállás időtartama a vásárlástól számított 24 hónap, az akkumulátorra 6 hónap.
Hibás teljesítés esetén a fogyasztó elsősorban — választása szerint — kijavítást vagy kicserélést követelhet, kivéve, ha a választott szavatossági igény teljesítése lehetetlen, vagy ha a Robotguru Kereskedőház Kft. számára a másik szavatossági igény teljesítésével összehasonlítva aránytalan többletköltséget eredményezne, figyelembe véve a szolgáltatott dolog hibátlan állapotban képviselt értékét, a szerződésszegés súlyát, és a szavatossági jog teljesítésével a jogosultnak okozott kényelmetlenséget.

Ha sem kijavításra, sem kicserélésre nincs joga, vagy ha a Robotguru Kereskedőház Kft. a kijavítást, illetve a kicserélést nem vállalta, vagy e kötelezettségének megfelelő határidőn belül, a fogyasztónak okozott jelentős kényelmetlenség nélkül nem tud eleget tenni — választása szerint — megfelelő árleszállítást igényelhet vagy elállhat a szerződéstől. Jelentéktelen hiba miatt elállásnak nincs helye.
Fogyasztói szerződésben semmis az a kikötés, amely e rendelkezésektől a fogyasztó hátrányára tér el.

Jogérvényesítés

Kérjük vásárlóinkat, hogy amennyiben a megrendelt termék megérkezik, az átvétel igazolása előtt ellenőrizze, hogy a terméket hiánytalanul megkapta-e. Kiszállítás esetén máskülönben nehéz bizonyítani az esetleges hiányokat.

Amennyiben termékeinkkel kapcsolatosan minőségi kifogás merülne fel, úgy a jogszabályoknak megfelelően a 49/2003. GKM rendelet által meghatározottak szerint járunk el.

A szavatossági igényeket a vásárlást igazoló bizonylattal tudják érvényesíteni. A Robotguru Kereskedőház Kft. a jogszabály értelmében jegyzőkönyvet köteles felvenni a minőségi kifogásról. A Robotguru Kereskedőház Kft. a jogszabály értelmében törekszik arra, hogy a minőségi hibás termék kijavítását vagy kicserélését 15 napon belül elvégezze.

Az elállás joga

A Megrendelő az 17/1999 Korm. rendelet 4. §-a alapján jogosult az áru átvételét követő tizennégy napon belül indokolás nélkül elállni a vásárlástól. Ebben az esetben a Robotguru Kereskedőház Kft. köteles a Megrendelő által kifizetett összeget haladéktalanul, de legkésőbb az elállást és az áru visszaszolgáltatását követő harminc napon belül visszatéríteni. Az áru visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségek a Vevőt terhelik.

A Robotguru Kereskedőház Kft. követelheti az áru nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését. Egyéb költségek a vásárlót nem terhelik.

Amennyiben a 14 napon belüli elállás jogával szeretnél élni, kérjük, hogy a termék határidőn belüli visszajuttatása mellett írásban közöld, hogy el szeretnél állni a szerződéstől a fenti jogszabály felhatalmazása alapján. 

365 napos visszavásárlási garancia

Az általunk forgalmazott termékekre (Minden háztartási készülékre ) 365 napos visszavásárlási garanciát biztosítunk.
A 365 napos visszavásárlási garancia az átvétel napján kezdődik.
A 365 napos visszavásárlási garanciával csak és kizárólag fogasztó, végfelhasználó (természetes személy) élhet.

A visszavásárlási garancia használata esetén a Fogyasztó Vásárló a 365. nap lejárta előtt írásban köteles elállási jelezni szándékát postai (cím) és/vagy elektronikus úton (info@robotguru.hu) címen.

A 365 napos visszavásárlási garanciával a korábban kifejtett természetes személyek élhetnek, és kizárólag bontatlan, nem használt, eredeti gyári csomagolású és ép termék(ek)re / készülék(ek)re vonatkozik.

A termék visszavásárlása előtt a Robotguru Kereskedőház Kft. fenntartja a jogot, hogy a termék(ek) / készülék(ek) eredetiségét, épségét megvizsgálja. Használt, bontott termék(ek) / készülék(ek) visszavásárlását megtagadhatjuk.

Amennyiben jogosult vagy a 365 napos visszavásárlási garanciára, a készülék teljes vételárát banki átutalással fogjuk kiegyenlíteni számodra. A visszatérítés kapcsán - az adatvédelmi szabályok betartásával -, szükségünk van a számlaszámodra, melyet a visszavásárlást igazoló számla mellett lefűzünk és a könyvelésünkön megőrzünk.

Az érvényes 365 napos visszavásárlási garanciával rendelkező termék(ek)et / készülék(ek)et a mi költségünkön elszállítjuk díjmentesen, vagy a Vásárlóként / Fogyasztóként Te személyesen juttatod el terméket / készüléket a székhelyünkre (Robotguru Kereskedőház Kft. {Récsei Center}) 1146 Budapest, Istvánmezei út 6.)

Az törvény által biztosított, és az interneten történt vásárlásokra érvényes 14 – azaz tizennégy - napos elállási jogot a 365 napos visszavásárlási garancia nem érinti, hiszen attól teljesen független. A 365 napos visszavásárlási garanciát a Robotguru Kereskedőház Kft. saját akaratából biztosítja.

A 365 napos visszavásárlási garancia 2017. január 23. napjától beérkező megrendelésekre és termékekre érvényes visszavonásig.

Szerzői jogok és hivatkozások

A Robotguru Kereskedőház Kft. weblapján (www.robotguru.hu) található összes grafikai és egyéb tartalom, valamint a termékekre, cégünkre vonatkozó összes adat, leírás, illetve kép az ezen oldalakon látható formában a Robotguru Kereskedőház Kft. tulajdonát képezi.

A jogtulajdonos hozzájárulása nélkül ezek felhasználása a szerzői jogok megsértését jelenti, és jogi következményeket von maga után.

A www.robotguru.hu-ra való hivatkozás során tilos úgy linket elhelyezni, hogy az valamely más oldal részeként jelenítse azt meg. Minden más esetben az oldalunkra mutató link elhelyezéséhez hozzájárulunk.

Egyéb rendelkezések

A Robotguru Kereskedőház Kft. nem vállal semmilyen felelősséget/kötelezettséget az internet jellegéből adódó technikai hibákért, elírásokért, pontatlan árakért. A weboldalon található árak, információk tájékoztató jellegűek és nem tekinthetőek ajánlatnak. 

A Robotguru Kft. által kibocsátott akciók és kuponok kedvezményei nem összevonhatók, több kedvezmény együttesen nem vehető igénybe.

Készítette: NeoSoft Kft.
© 2010-2017 Robotguru Kereskedőház. Minden jog fenntartva.
youtube blog mail összehasonlít

Link megosztása e-mailben

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó
Vissza

Hírlevél feliratkozás

* A csillaggal jelölt mezők kitöltése szükséges! Az űrlapon szereplő adatok megadása önkéntes.