0

Amire szükséged van ha allergiás, asztmás vagy.

A tiszta levegő nem luxus, mégis egyre ritkábban tudsz hozzájutni. Nagyvárosban élőként pontosan tudod, milyen gondot jelent a kipufogógáztól, portól, koromtól telített városi levegő. Vajon hogyan védheted meg magad a mindent ellepő szmogtól és hogyan gondoskodhatsz arról, hogy legalább az otthonod falai között egészséges levegőt szívjon a családod? 


Az időnk nagy részét zárt, benti környezetben töltjük. Szervezetünkre a lakás és a munkahely levegőjének a minősége sokkal nagyobb hatással van, mint az utca levegője. Mégis, eddig keveset tettünk az otthoni levegőminőség javítása érdekében.

A természet megtisztítja önmagát, a lakásod nem

A természet a legcsodálatosabb öngyógyító rendszer. A mocskos, füstös városi levegő is egy idő után megtisztul. A port elfújja a szél, a szabadon szálló porszemcséket megkötik az eső cseppjei és földre kényszerítik őket. A poros tárgyakat, növényeket lemossa az eső, a szálló por visszakerül a talajra.

A lakásod levegője nem tisztul meg magától. A szél befújja a port az ablakon, s bent csapdába esik. Itt nincs eső, nincs szél, nincsenek természetes mosodaként működő vízfolyások. Nincs semmi, ami a szálló port természetes úton el tudja távolítani.

Tévhit, hogy egy lakás levegője tisztább lenne az utcai levegőnél! A szellőztetés során a lakásba éppen olyan poros levegő áramlik be, amilyen kint az utcán is található. De míg a természet az utca levegőjét a következő zápornál megtisztítja, a lakásba bekerült port semmi el nem távolítja a légtérből.


A szálló por a fő egészségkárosító

Tudtad, hogy egy városi lakásban az egyik leggyakoribb egészségkárosító forrás az ablakon beszálló por és az utca levegője?
Takarítással
sokat tehetsz azért, hogy a lakás porterhelése csökkenjen. Porszívózással viszont csak a már lerakódott por mennyiségét tudod csökkenteni. A levegőben szálló porral a porszívó sem tud mit kezdeni, pedig egészségünkre ez sokkal veszélyesebb, mint az a vékony réteg, ami a padlón rakódik le.

Az utcáról beáramló levegő ráadásul sokkal rosszabb anyagokat is tartalmaz, mint az egyszerű por. A szmog, az autó kipufogógáza korommal, szénhidrogén-származékokkal és egészségre ártalmas gázok tucatjaival lehet szennyezett. Hiába csukod be az ablakot, a szennyezett levegő továbbra is a lakásban kering. A légkondicionáló berendezés sem hoz teljes körű megoldást. Működő klíma mellett is kinyitod az ajtót, néha az ablakot is, a szennyezett levegő akkor is beáramlik. A kinti levegő szennyezettségétől csak azokban a lakásokban tudsz megszabadulni, ahol a légcserét teljes egészében gépi szellőztetéssel biztosítják, s a szellőzőberendezéseket ellátták a megfelelő szűrőkkel is.

Az allergia, asztma kialakulása is a poros levegőre vezethető vissza

A lakás szennyezett, poros levegője rövid idő alatt légúti betegségek kialakulásához vezet. Az asztma kialakulásának is egyik oka a lakásba is beszivárgó pollenek, por, a házipor-atka jelenléte. Nem véletlen, hogy vidéken lényegesen kevesebb a felső-légúti megbetegedés, mint városi környezetben. 

Az otthoni megoldás a levegőtisztító berendezés

Életed több mint felét a lakásod falai között töltöd. A nap 24 órájából legalább 12-14 órát, vagy még többet tartózkodsz a lakásban, melynek levegőminőségéről eddig nem tudtál megfelelően gondoskodni. Egy otthoni légtisztító berendezés megadja ezt a lehetőséget.

Házi használatú légtisztító berendezésekkel komoly mértékben csökkentheted otthonod légszennyezettségét. Egy ilyen háztartási célú légtisztító készülék arra való, hogy frissítse a benti levegőt, kiszűrje belőle a port, kormot, dohányfüstöt, kipufogógázokat.

Ezek az eredmények már jelentős segítséget adnak allergiában szenvedőknek, gyermekeknek, légúti betegségben szenvedő betegeknek egyaránt. Mindenkinek ajánlható egy légtisztító készülék használata, akinek gyengébb az immunrendszere – idősek, gyerekek könnyebben ellenállnak a betegségeknek, ha csak kis mértékben is tisztábbá tudjuk tenni a levegőt körülöttük.

Allergiás vagy? A zárt szoba tisztított levegője a legjobb

Allergiás tünetek megjelenése esetén leginkább egy olyan helyiségre van szükséged, ami teljesen védett az allergiát okozó pollenektől vagy házipor-atkától. Légtisztító használata nélkül ilyen helyiséget nagyon nehéz találnod, hiszen pollenszezonban a szél a zárt szobába is befújja ezeket a részecskéket. Erős allergia esetén már néhány szabadon szálló pollen is elég ahhoz, hogy komoly tüneteket okozzon.

Ha erős allergiás tüneteid vannak, azt javasoljuk, hogy cserélj ruhát, mosd meg a hajad (vagy erős porszívóval porszívózd le), majd tiszta ruhában menj egy olyan helyiségbe, aminek a levegőjét légtisztítóval tartod pollenmentesen. A ruhacsere megszabadít a ruhádra tapadt pollenszemcséktől, a légtisztító pedig arról gondoskodik, hogy ne kerüljenek a tüdődbe további allergiakeltő anyagok.A Stadler Form Viktor légtisztító  > Gyógyászati segédeszköz, egészségpénztári kártyával is megvásárolható

Ma már elérhető számodra olyan légtisztító berendezés, mely teljes egészében képes kiküszöbölni a helyiségben a nagyvárosi levegő okozta egészségügyi hátrányokat. A Stadler Form Viktor légtisztító a legtöbbet adja neked, amire az egészséged érdekében vágyhatsz: tiszta levegőt a nagyváros közepén is.

Ez a készülék nem csak a port szűri ki a szoba levegőjéből, hanem a polleneket, a baktériumokat, a vírusokat és a kellemetlen szagoktól is megszabadít. A készülék szűrői 99,97 százalékos biztonsággal szűrik ki a levegőből az egészségre káros anyagokat. Hatékonysága bizonyított: a készülék már 2011-ben elnyerte az Európai Központi Allergiakutató Alapítvány minőségi tanúsító pecsétjét. 


A Stadler Form Viktor légtisztító három különböző szűrővel dolgozik:

egy előszűrő kiszűri a levegőből a durva szennyeződéseket, a nagyobb porszemeket. Ezt a szűrőt akár porszívóval is lehet tisztítani, de érdemes fél évente kicserélni.

HPP szűrőrendszer: egy szabadalmaztatott, mágneses elven alapuló szűrő, a légtisztító lelke. Kiszűri a legkisebb káros részecskéket is, beleértve a vírusokat, baktériumokat, penészgombákat és atkákat is.
aktívszenes szűrő: ez az, ami megköti a levegőben lévő gázokat, ezáltal semlegesíti a kellemetlen szagokat. Időről-időre telítődik, ezért hat havonta cserélni kell.Csendes, akár hálószobában is használható

Vannak néhányan, akik ódzkodnak az otthoni légtisztítók használatától, mert zavarja őket a készülékek állandó zúgása. A Stadler Form Viktor légtisztító több fokozatban is használható. A magasabb fokozatok intenzívebb, nappali levegőtisztításra is alkalmasak, az alacsonyabb fokozatokat pedig kifejezetten éjszakai, hálószobai működésre állították be. A működése ennek megfelelően nagyon csendes, éppen az a célja, hogy az éjszakai alvást segítse a tiszta levegő biztosításával. A maximális zajszint nappali üzemmódban is csak 26 dB. Éjszakai üzemmódban még a ledes kijelző fényereje is csökkenthető. Akár úgy is be lehet állítani, hogy elalváskor még dolgozzon, majd éjjel kapcsoljon ki 2, 4 vagy 8 óra működés után.

Gyógyászati segédeszköz, egészségpénztári kártyával is megvásárolható

A Stadler Form Viktor légtisztító Magyarországon is elnyerte az egészségügyi szervezetek bizalmát. A készüléket még 2013-ban a GYEMSZI gyógyászati segédeszközzé nyilvánította. A termék ezért egészségpénztári számla terhére is megvásárolható.

Készítette: NeoSoft Kft.
© 2010-2017 Robotguru Kereskedőház. Minden jog fenntartva.
youtube blog mail összehasonlít

Link megosztása e-mailben

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó
Vissza

Hírlevél feliratkozás

* A csillaggal jelölt mezők kitöltése szükséges! Az űrlapon szereplő adatok megadása önkéntes.