0

#1 - AL-KO PURE – kérdések és válaszok

2017.05.17.
#1 - AL-KO PURE – kérdések és válaszok

Az AL-KO PURE rengeteg problémára nyújt megoldást. Ebből kifolyólag sok kérdés merülhet fel benned. Ebben a cikk sorozatban ezekre a kérdésekre válaszolunk. Részenként több kérdést is megválaszolunk. 

Ha érdekel téged is az AL-KO PURE készülék akkor kövesd figyelemmel a cikksorozatunkat. Aminek a második részében 11 db kérdést válaszoltunk meg. 

1) AL-KO PURE Technológia. Mi a különbség más hasonló termékekhez képest?

Az AL-KO PURE egyetlen készülékben egyesít bevált és forradalmi technikát. A szűrésen túl az AL-KO PURE egyedülálló plazma technológiát használ.

A szűrős rendszerű gépekkel való összehasonlítás: a konkurens készülékek zöme tisztán a szűrés elveit használja és kizárólag a szűrő felépítésében és anyagának minőségében különbözik. Az AL-KO PURE szintén használ szűrőt, de csak elő- illetve  3 fokozatú utószűrő patronként. Ezek közt az AL-KO PURE – és csak az AL-KO PURE – szabadalommal védett plazmát használ.. Ennek köszönhetően az AL-KO PURE a legapróbb részecskéket és gáz halmazállapotú  szennyezőanyagokat is megszűnteti. A tisztán légszűréssel működő készülékek a baktériumok, vírusok és finompor esetén elérik a határaikat.

Ionizátorokkal való összehasonlítás: az, hogy az ionizátorok egészségesek, vagy egyenesen  ártalmasok még nem tisztázott. Az AL-KO PURE nem ionizátor és nem rendelkezik ionizáló funkcióval.

Ózon gépekkel való összehasonlítás: az ózon védőhálóként szolgál az atmoszférában, de a helyiségeink levegőjében komoly tüdőproblémákat okoz. Az AL-KO PURE leépíti az ózont a légtérből.


2) Ártalmas anyagok: Baktériumok és vírusok

 • Baktériumok: habár egyes baktériumok 700 µm nagyságúak is lehetnek (1.000 µm = 1 mm), többnyire 0,6 - 1 µm nagyságúak és így a legfinomabb szűrőkön is átjutnak. A szabadalommal védett AL-KO plazma technika azonban ezeket is katalizálja.
 • Vírusok: a legtöbb vírus olyan apró, hagy a szűrőknek esélyük sincs ellenük Az AL-KO PURE sterilizálja a levegőt a vírusok tekintetében is.

 

3) Ártalmas anyagok: Finom por és VOC (volatile organic compounds – illékony szerves vegyületek)

 • VOC:  - olyan anyagok, amelyek már alacsony hőmérsékleten gáz halmazállapotot vesznek fel. A gázokat bútorok, burkolóanyagok, műanyagok és tisztítószerek adják le. Ezek az anyagok irritálják a légutakat, fejfájást és alvászavarokat okoznak, valamint felerősítik az allergiás/asztmás tüneteket. Az AL-KO PURE megsemmisíti ezen anyagok 99,9%-át a plazma zónában.
 • Finom por: különbséget teszünk belélegezhető - 10 µm alatti - és különösen veszélyes - 2,5 µm –alatti – finom port.. Az ártalmas finom porok nem csak az idegrendszert, szív – és érrendszert terhelik, de rákot is okozhatnak. A finom por felerősíti az allergiás tüneteket és az asztmás betegek megszaporodásához vezetett. A finom por kialakulásáért elsősorban a forgalom, az ipari tevékenység és a fűtés a felelős. Beltérben különösen a lézernyomtatók és –másolók, gyertyák, valamint a szűrő nélküli porszívók eredményezik a kialakulását. Az AL-KO PURE megsemmisíti a finom port a plazmában.

 

4) Ártalmas anyagok: Házi por és pollenek

 • Házi por: A fő allergének, melyek a fentebb említett asztmatikus tünetekért leginkább felelősek a házi poratka ürüléke, tojása és a halott példányok maguk.. Az előbbieket az AL-KO PURE előszűrője, míg a halott atka maradványokat a plazma semmisíti meg.
 • Pollen: a polleneket az AL-KO PURE előszűrője köti le.

5) Ártalmas anyagok: ózon

 • Ózon: AL-KO PURE – más légtisztítókkal szemben – nem szabadít fel ózont. Az ózon erőteljesen oxidatív, rendkívül mérgező és maró hatású gáz.
 • AL-KO PURE csökkenti a légkör ózontartalmát, valamint az ózon oxigénre való bomlását.

 

 

6) Ártalmas anyagok: füst és szagok

 • Szagok: az AL-KO PURE megszűnteti a kellemetlen szagokat a levegőben. Ezt a 3 lépcsős szűrőpatron segítségével teszi. A lebontás időtartamát légmennyiség és a szagforrás típusa határozza meg.
 • Alkalmazás nagykonyhai környezetben:  az AL-KO PURE akkor tudja maradék nélkül megszűrni a szagokat, ha a forrás eliminálásra került. Az AL-KO PURE ezért nem alkalmas a profi konyhák elszívóinak helyettesítésére.
 • Alkalmazás dohányzó helyiségekben: mivel az AL-KO PURE nem bocsájt ki ózont és nem rendelkezik ionizátorral, így biztonságosan használható dohányzó helyiségekben. Az  AL-KO PURE nem képes a füstszag megszűntetésére. Az AL-KO PURE megszűri, adott esetben katalizálja a részecskéket és szagokat, amelyek a dohány égése során felszabadulnak. Az  AL-KO PURE ugyanakkor nem képes a tárgyakon lekötődött részecskék elpusztítására.

 

7) Asztma: segíthet az AL-KO PURE?


Igen. Az AL-KO PURE megtisztítja a levegőt a kórokozóktól, különösképpen a finom portól, a VOC-tól és a házi por allergénektől, amikről tudjuk, hogy az asztmás fellángolásokat erősítik és gyorsítják.


8) Világítás: funkcionál a légfertőtlenítés világítás nélkül is ?

Természetesen. Kapcsolja egyszerűen ki a világítást


9) Emisszió: mi jön az AL-KO PURE tetején ki?

Tiszta levegő. Az AL-KO PURE oxigént, széndioxidot és csekély mennyiségű vízpárát bocsájt ki. Nem keletkezik kondenzvíz és nem bocsájt ki ózont.

 

10) Üzembe helyezés: mire kell figyelni?

 • Az első üzembe helyezés során feltétlenül ki kell venni a 3 lépcsős szűrő patront a transzportbiztosítóból. Ezt szerszám nélkül, 3 fogantyúval meg tudjuk tenni.
 • Javasolt az AL-KO PURE-t este beüzemelni, az 5-ös fokozatot kiválasztva, majd automatikus állásba kapcsolni. Ekkor az AL-KO PURE felméri a légminőséget és a megfelelő teljesítményre kapcsol.
 • Kérjük olvassa el a használati útmutatót az első üzembe helyezés során.

 

11) Szűrő: Mikor kell kicserélni? Hogyan kell kicserélni?

1.) Mikor? 
A csere időszerűségét a levegő szennyezettsége befolyásolja. Közép Európában a szűrőt fél évente ajánlott kicserélni. A 3 fokozatú szűrő patron élettartama 3 év.

2.) Honnan tudom, hogy itt az idő a cserére?
Az AL-KO PURE időben figyelmeztet arra, hogy a 3 lépcsős szűrő patront cserélni kell.. Az előszűrőt akkor kell kicserélni, ha a jelentőse szennyeződés jeleit mutatja.

3.) Mi történik, ha elfeledkezik a szűrőcseréről?

Amennyiben az előszűrő komolyan elszennyeződik csökken a szűrő teljesítmény. Amennyiben a 3 lépcsős szűrő patron lejárt a PURE automatikusan lekapcsol. A 3 fokozatú szűrő patron része egy aktív szenes szűrő. Amennyiben ez el van koszolódva szennyez a levegőt és kellemetlen szagok keletkeznek.

4.) A szűrőcseréhez szükséges szakembert hívni?

Nem. Mindkét szűrő egy mozdulattal kivehető. A3 lépcsős szűrőpatron cseréjéhez az ember egyszerűen felemeli a kezelőfelületet és eltávolítja a patront. Mindkét szűrő cseréje a kezelési könyvekben képekkel illusztrálva le van írva.

Készítette: NeoSoft Kft.
© 2010-2017 Robotguru Kereskedőház. Minden jog fenntartva.
youtube blog mail összehasonlít

Link megosztása e-mailben

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó
Vissza

Hírlevél feliratkozás

* A csillaggal jelölt mezők kitöltése szükséges! Az űrlapon szereplő adatok megadása önkéntes.