0

Ablaktisztító robot: rendkívüli segítség karácsony előtt

2016.11.14.
Ablaktisztító robot: rendkívüli segítség karácsony előtt Egy ablaktisztító robot nehéz és könnyen veszélyessé váló feladatot tud átvenni a háziasszonytól. Használata egyszerű, egyetlen gombnyomásra indul és meg se áll addig, míg tisztára nem törli az ablakot.

Egy háziasszony számára nagyon is presztízskérdés, hogy ragyogó tiszta lesz-e a lakás karácsonyra. Elképzelhetetlen, hogy a vendégségbe érkező rokonokat piszkos szőnyegek, poros bútorok és elhanyagolt, rendetlen lakás fogadja, igaz?

Ha nagyobb, világos lakásban élsz, akkor egészen biztos, hogy a karácsony előtti takarítás egyik nehéz pontja az ablaktisztítás. Gyönyörűek a hatalmas üvegfelületek a kertre néző nappalin, de az üvegfalak és más, hatalmas üvegtáblák csak akkor ragyognak a napsütésben, ha teljesen tiszták.

A nagy üvegfelületek gondozása, tisztán tartása komoly munkavégzést követel. Érthetjük ezt a munkavégzés időtartamára is – a rendszeres, alapos üvegtisztítás hetente vesz el órákat az életedből. A nagy méretű, két méternél magasabb, vagy emeletre tervezetett üvegtáblák tisztítása emellett veszélyes és nem is egyszerű feladat. Az ablaktisztítás sok háznál éppen ezért kényszerűségből csak ritkán végzett munka. Az igazán szép látvány többet igényelne, de a háziasszony havi egy-egy alkalomnál többször biztosan nem kockáztatja érte az egészségét.

A megoldás: ablaktisztító robot


Egy ablaktisztító robot nem fél a magasban és hetente többször is rávehető az ablakpucolásra. Biztonságos és hatékony megoldás, szinte nélkülözhetetlen ott, ahol tiszta, nagy ablaktáblák meghatározó részei a lakásról alkotott összképnek.

Nem meglepő, hogy a háztartási robotok között már az ablaktisztító robotok második generációja is megjelent. A lakásban dolgozó robotporszívó egy nemszeretem tevékenységet, a monoton, időrabló takarítást végzi el helyetted. De a porszívózást szükség esetén magad is el tudod probléma nélkül végezni. Az ablaktisztító robot viszont ennél sokkal többet ad: egy valóban veszélyes, nehézkesen elvégezhető munkát vált ki az automata szerkezet.

A nagy méretű üvegtáblák miatt indokolt az ablaktisztító robot használata

Hogyan működik az ablaktisztító robot?


Az ablaktisztító robot ugyanúgy működik, ahogyan kézzel tisztítanád az ablakot. Előbb benedvesíti, letörli, majd egy gumilapáttal lehúzza a mosószeres folyadékot és csíkmentesen, tisztán hagyja ott az ablakfelületet. Ezen a videón nagyon  jól látszik a működése.

Az ablaktisztító robot egy egészen kicsi gép, alig 20x20 centiméteres. A titka a vákuumos talpa. Ha felteszed az üvegfelületre, akkor ott marad, nem esik le. Az indítás után pedig ugyanúgy saját maga navigálva végigmegy az ablak minden egyes centiméterén, s tökéletes szépségűre tisztítja azt. Nem össze-vissza megy az ablakon – ez nem adna szép eredményt –, hanem szisztematikusan, meghatározott útvonalakon áthaladva takarít.

Ecovacs Winbot 850 N ablaktisztító robot


A ma kapható készülék a Winbot 850 N ablaktisztító robot. Ez rendkívül intelligens készülék: például a robotporszívóhoz hasonlóan feltérképezi előre a tisztítandó területet, s képes arra, hogy kikerülje a kilincseket és más akadályokat az üvegfelületen. Az Ecovacs Winbot a vízszintes ablakok esetén N alakban halad, a függőleges ablakokon pedig Z alakban. Sorról-sorra végigmegy az ablak belső felületein, majd a munka végeztével végigtörli a szélek mentén is az üvegtáblát.

Az ablaktisztító robot használata


A Winbot 850 N használata nagyon egyszerű. Egyszerűen csak fel kell helyezni az ablakra, majd bekapcsolni és kész. Az ablaktisztító robot ettől kezdve önállóan dolgozik. a készülék biztonságosan érzékeli az üvegtábla szélét. Olyan helyen is lehet használni, ahol az üveg nincs keretbe foglalva. Az ablaktisztító robot hasonló rendszerrel rendelkezik, mint amilyen a robotporszívók leesésgátlója. Az üveg szélén érzékeli, hogy nem szabad tovább mennie. Ekkor irányt vált és másfelé fordul.

A Winbot 850 4,3 méteres magasságig használható. Ilyen hosszú ugyanis a hozzá csatlakozó biztonsági hálózati kábel. Ennek a kábelnek két funkciója van: az első, hogy ezen keresztül kapja az ablaktisztító robot az áramot. És legalább ennyire fontos az is, hogy ha elakad, vagy bármilyen ok miatt leesik az ablakról, akkor ez a biztonsági kábel tudja megtartani esetleg több emelet magasságban is.

Leesés ellen egyébként többszörös védelemmel látják el ezeket a gépeket. Rendelkezik például egy biztonsági akkumulátorral. Ez arról gondoskodik, hogy ha esetleg áramszünet kezdődne, akkor is az ablaktisztító robotot a tapadókorongjai még 15 percig az üvegfelületen tudják tartani.

Egy ablaktisztító robot beszerzése egy nagyobb üvegfelülettel rendelkező családi háznál hamar megtérülő beruházás. Sokkal hatékonyabbá teszi a munkavégzést és nem is kell többé spórolni az ablaktisztítással. Az ablaktisztító robot hetente akár többször is dolgozgatható és végre kompromisszumok nélkül lehet beengedni a napfényt a rendelkezésedre álló hatalmas üvegfelületeken keresztül.

Válassz ablaktisztító robotot, hogy megszabadulj az időrabló és veszélyes kézi ablaktisztítástól!


A robot legyen Veled!

Készítette: NeoSoft Kft.
© 2010-2017 Robotguru Kereskedőház. Minden jog fenntartva.
youtube blog mail összehasonlít

Link megosztása e-mailben

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó
Vissza

Hírlevél feliratkozás

* A csillaggal jelölt mezők kitöltése szükséges! Az űrlapon szereplő adatok megadása önkéntes.