0

A legjobb karácsonyi ajándékok gyerekeknek (felnőtteknek is)!

2018.12.06.
A legjobb karácsonyi ajándékok gyerekeknek (felnőtteknek is)!

Tavaly is és most is azt mondom, hogy ha átlagos karácsonyi ajándékot bárki tud venni, de gondolom, Neked nem ez a célod. Ha mégis átlagos ajándékot keresel, akkor kérlek, inkább zárd be ezt oldalt!

Ebben a cikkben összesszedtem 6 olyan programozható játék robotot, amik kiváló ajándékok lehetnek karácsonyra! A bemutatást az olcsóbb robotokkal kezdjük és megyünk egészen a legdurvább több mint 160.000-os robotokig. Izgalmas lesz, kezdjük el! 


Ezért fogod imádni a programozható játékrobotokat!

Mielőtt belemegyünk a játékok megismerésébe, beszéljünk egy kicsit a játékrobotokról. A játékrobotok elhivatottak abban, hogy a gyerkőcök úgy ismerkedjenek meg a mérnöki gondolkodás és programozás alapjaival, hogy megutálnák azt. 

Nem csak a problémamegoldó képességet fejlesztik csoda furmányos, játékos módon, de a kicsik képzeletének is teret adnak: felfedezhetik ugyanis az egyedi megoldások világát.

A programozás képessége lassan már alapkövetelmény  

Ma már nincs olyan gyermek, aki ne ülne valamennyit tablet, vagy laptop, számítógép előtt. Miért is ne tölthetné el ezt hasznosan, és tanulhatná meg a programozást játékosan?

A játékrobotok a következő készségeket fejlesztik: problémamegoldás, logikus-algoritmikus gondolkodás, ismeretszerző készség, kreativitás, együttműködés, magasabb rendű gondolkodási készségek, no és persze a programozás. 

1. ajándék ötlet: Makeblock mBot STEM  Oktató Robot

Ára: 39.990 Ft 
Ezt a robot its találod: http://bit.ly/2zL6rQ5

Az mBot STEM oktató robot egy olcsó, könnyen összeállítható és kezelhető készségfejlesztő robot készlet. Kicsik és nagyok egyaránt könnyedén használhatják. Erre a többféle programozási platform és a vezeték nélküli irányítás is kitűnő lehetőséget nyújt.

Ezt a robotot leginkább olyanoknak ajánljuk, akik még csak ismernkednek a programozással és a robotikával, valamint nem szeretnének sokat költeni, de azért a pénzért, amit kiadnak a játékért szeretnének sokat kapni.

Legfőbb tulajdonságai

 • A 38 darabból álló robot készletet 10 perc alatt összeszerelhető
 • Grafikus programozás PC-vel vagy okos telefonnal, tablettel
 • Végtelen bővítési lehetőség
 • Vezeték nélküli kommunikáció
 • 2mm vastag Alumínium váz, amely kompatibilis az összes Makeblock, illetve LEGO elemmel

Ebben a videónkban Berci és Zoli rak össze egy ilyen robotot. Megjegyzés: Ha tetszik ez a robot, akkor nézd meg ezt is: Makeblock mBot Complete robot csomag

2. ajándék ötlet: Makeblock mBot Ranger STEM Robot Kit

Ára: 79.990 Ft
Ezt a robot its találod: http://bit.ly/2PjUdmE

Az mBot Ranger, egy 3 az 1-ben oktatói robot készlet, amely 3 különböző robot megépítését teszi lehetővé: egy robot tank, egy 3 kerekű versenyautó és egy egyensúlyozó robotét. Programozni és irányítani az mBot Ranger robotot iPad, tablet vagy PC segítségével egyaránt lehetséges.

Akkor ajánljuk neked ezt a játékot, ha egy kicsit komolyabb szórakozásra vágysz. És ezért hajlandó vagy többet is fizetni. Ehez a robothoz sem kell komolyabb tudással rendelkezned, viszont sokkal többet ki tudsz belőle hozni, mint az dlőző robotból.

Legfőbb tulajdonságai

 • 3 különböző robot megépítését teszi lehetővé: egy robot tank, egy 3 kerekű versenyautó és egy egyensúlyozó robotét
 • Grafikus programozás PC-vel vagy okos telefonnal, tablettel
 • Végtelen bővítési lehetőség
 • Vezeték nélküli kommunikáció
 • 2mm vastag Alumínium váz, amely kompatibilis az összes Makeblock, illetve LEGO elemmel

Ebben a videóban láthatod milyen örülködésre alkalmas a játék :) 3. ajándék ötlet: Makeblock Ultimate 2.0 Robot Kit

Ára: 144.990 Ft
Ezt a robotot itt találod: http://bit.ly/2QEomSn

Az Ultimate 2.0 egy sokoldalú robot kit, ami Makeblock alapokon nyugszik, gazdagon ellátva funkcionalitással és kompatibilitással más eszközök felé. 

Legyél akár a Raspberry Pi vagy az Arduino megszállottja, gépész vagy elektronikai mérnök, tanár vagy diák, ez a készlet könnyedén segít elsajátítani a mechanikai, elektromos és programozási (Arduino és Python) ismereteket számodra. 

Ebben segít a 10 megépíthető forma, az eloxált 6061 alumínium mechanikus alkatrészek, a három darab erősencoderes motor és a vezeték nélküli irányíthatóság is.

Ezt a robot csomagot akkor ajánljuk neked, ha komolyan gondolod a gyerek és a saját programozói és mechanikai fejlődésedet. Nem olcsó, de egy jó befektetés akkor, ha téged és gyermekedet érdekli ez a környezet. 

Legfőbb tulajdonságai

 • 10 megépíthető forma, 
 • eloxált 6061 alumínium mechanikus alkatrészek, 
 • három darab erősencoderes motor, 
 • vezeték nélküli irányíthatóság.

Építhetsz belőle: robotkaros tankot, bartender robotot,Camera Dolly, 3D Capture, egyensúlyozó robot, Robotic Ant, Rolling Tank, Catapult Arm, 3D Capture B, Detecing Robot.

4. ajándék ötlet: UBTECH Jimu Tankbot kit Robot játék

Ára: 49.990 Ft
Ezt a robotot itt találod: http://bit.ly/2BU2TNe

Most, hogy megnéztük az Mbotokat nézzünk meg egy másik érdekes márkát, az UBTECH-et. Az UBTECH Jimu Robot TankBot készletével továbbléphetsz a robotépítés és a kódolás területén. 

Az ingyenes Jimu Robot appban iPaden vagy iPhone-on is háromdimenziós lépésenkénti segítséggel programozhatsz egyenletes, élethű mozdulatokat a lánctalpas TankBot hat robot-szervómotorjára. 

A készletben sokféle egymással összeilleszthető elemet találsz, így az előre megtervezett karakteren túl saját ötleteid szerint is bármit megépíthetsz.

Akkor ajánljuk neked ezt a robotot, ha kezdő vagy a robotok és a programozás világában. 

Legfőbb tulajdonságai

 • A hat szervómotor életszerű mozgást kölcsönöz a robotnak
 • Az infravörös érzékelő észleli a tárgyakat
 • A szerszámok nélkül összeilleszthető elemekkel a sablonokat követve vagy saját ötleteid alapján is megépítheted a robotodat
 • Kényelmes vezeték nélküli Bluetooth-kapcsolat a TankBot és iOS-készüléked között
 • 8 éves kortól bárkinek ideális választás5. ajándék ötlet: UBTECH Jimu Karbot Kit

Ára: 49.990 Ft
Ezt a robotot itt találod: http://bit.ly/2rmvNPV

A JIMU Karbot egy kerekeken guruló programozható robot, mely infraérzékelője segítségével képes a vonalkövetésre és az akadályok kikerülésére. A játék a robotika alapjait tanítja meg a gyerekeknek és  fejleszti a kreativitásukat.

A készlet tartalmaz egy központi vezérlő egységet, 3 szervomotort és 293 összeilleszthető elemet tartalmaz. 

Legfőbb tulajdonságai

 • 3D szerelési útmutató tartozik hozzá 
 • több formát lehet belőle összeépíteni 
 • ingyenes applikációs vezérlés és programozás iOS-re és androidra
 • kényelmes vezeték nélküli Bluetooth-kapcsolat

6. ajándék ötlet: UBTech Alpha 1E (EBOT) edukációs célú robot

Ára: 249.990 Ft
Ezt a robotot itt találod: http://bit.ly/2E7uzPQ

Az Alpha 1E, vagyis EBOT az Alpha robotcsalád legújabb, legfejlettebb és legnagyobb tudású tagja. A legújabb fejlesztéseknek köszönhetően az Alpha 1E bár külsőleg nagyon hasonlít elődjére, az 1PRO-ra, de tudását tekintve szinte teljesen új modell. Új érzékelői és giroszkópja révén képességei új távlatokat nyitnak, miközben számítástechnikai összetevői is jelentősen erősödtek.

Mégis, talán legizgalmasabb új tulajdonsága, hogy egy külön megvásárolható távirányító segítségével akár több tucat Alpha 1E is egyszerre irányítható. A nevében szereplő E betű az angol 'education' és 'entertainment' (oktatás és szórakoztatás) kifejezésekre is utal és a gyártó által eszközölt jelentős változtatások eredményeként még magasabb szinten meg is tud felelni kitűzött céljainak.

Mikor ajánljuk neked ezt a robotot? Akkor, ha a legjobbra vágysz! Ennyi :)

A LEGÚJABB FEJLESZTÉSEK

 • Infravörös távolságérzékelő a mellkasban
 • 3 tengelyes giroszkóp, melynek segítségével az Alpha 1E képes önállóan felállni
 • Gyorsabb processzor és jelentősen megnövelt RAM
 • Nagyobb akkumulátor
 • Az opcionálisan rendelhető Command távirányítóval akár 100 db Alpha 1E robot is irányítható egyszerre

Az egyik legjobb bemutató videó az elődjéről: 


Összegezve: 

Szülőként sokszor van elfogult véleményünk a robotokról, és az olyan játékféleségekről, szoftverekről, amelyek programozni tanítanak. Vajon miért alakulhatott ez így? Egyrészt lehet, hogy azért, mert nagy valószínűséggel a te gyermekkorodban még nyoma sem volt a hasonló játékoknak, így esélyed sem volt arra, hogy közelebb kerülj a kódolás világához.

Viszont el kell fogadnunk, hogy ma már más idők járnak, és a gyermekeink olyasmit is megtapasztalhatnak, amiket mi nem. Képesnek kell lennünk arra, hogy megértsük, számukra miért fontos a robotika világa, és miért fog nekik segíteni sokat a felnőtt létükben.

Vagyis merjünk a gyermekünknek ilyen robot játékokat vásárolni, mert ezzel csak jót teszünk vele neki és magunknak is. 

Készítette: NeoSoft Kft.
© 2010-2017 Robotguru Kereskedőház. Minden jog fenntartva.
youtube blog mail összehasonlít

Link megosztása e-mailben

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó
Vissza

Hírlevél feliratkozás

* A csillaggal jelölt mezők kitöltése szükséges! Az űrlapon szereplő adatok megadása önkéntes.