0

A robotporszívó utálja a polleneket

2016.07.13.
A robotporszívó utálja a polleneket Allergiás vagy? Valószínűleg eléggé megszenveded ezeket a nyári hónapokat. Kivéve, ha robotporszívó működik az otthonodban.

A robotporszívó nem csodaszer, nem fogja megszüntetni az allergiádat. De azokban a hetekben, amikor a kinti levegő a dúsan szálló pollenek miatt számodra szinte belélegezhetetlen, a porszívó robot sokat tehet azért, hogy legalább a lakásod elviselhető legyen.

Van, aki még ma is meglepődik azon, hogy a pollen és a virágpor ugyanaz. Pedig így van. Csak éppen nem ugyanazt gondoljuk a méhek által begyűjtött virágporról, meg a gyomnövények, füvek, fák virágporáról. A gyomnövények virágporai sokszor olyan apró szemcsékből állnak, hogy szabad szemmel nem is láthatjuk őket. Ezeket a virágporszemcséket – polleneket – nem gyűjtik a méhek, ezeket fújja a szél, viszi mindenfelé hatalmas mennyiségben. Egyetlen mogyoróbokorról 600 millió pollen szabadulhat el. E növények szaporodásában a szélnek van a legnagyobb szerepe, a szél gondoskodik a beporzásukról, terjedésükről.

A gyomnövények, fák virágzása idején minden tele van pollenekkel, csak ezen olyan aprók, hogy szabad szemmel nem látjuk őket. Ezek az apró részecskék okozzák viszont az allergiás tünetek nagy részét. Akinek kialakult pollenallergiája van, annak már néhány részecske is ki tudja váltani a tüneteket. A pollenszezonban a levegőben szálló milliónyi pollen ellen pedig esélye nincs az allergiás szervezetnek. Egy utcai séta a pollenszezon közepén azzal jár, hogy arcunk, hajunk, ruhánk tele lesz apró pollenekkel, melyeket aztán viszünk haza a lakásba is.

Aki pollenallergiás, az otthon úgy tudja legjobban csökkenteni a tüneteket, ha megpróbálja teljesen elszigetelni a külső levegőt a bentitől. Sokat segít a klíma-, vagy szellőzőberendezés, mely többnyire rendelkezik pollenszűrővel. Pollenszezonban a hazaérkezés után mindenképpen érdemes ruhát váltani, minden felsőruhát lecserélni. Érdemes hajat mosni, vagy legalább alaposan kifésülni, arcot, kezet, ruhával nem takart testrészeket alaposan lemosni.

Minderre azért van szükség, mert a polleneket hozzuk magunkkal a lakásba is. Ha nem cserélünk ruhát, akkor a kint viselt nadrágról pollenek ezrei jutnak a belső levegőbe. Az allergiás tünetek így a lakásban éppen úgy folytatódnak.

És akkor vidáman előjön a porszívó robot, aki mit sem tud gazdája pollenérzékenységéről! A Roomba nem lesz allergiás, nem érdeklik a pollenek. A szemmel nem látható kis szennyeződések az ő számára ugyanolyan eltakarítandó piszkot jelentenek, mint bármi más.

Az allergiás tüneteket a robotporszívó türelmes, kitartó és alapos munkája tudja csökkenteni. A lakás talán nem látszik piszkosnak, s hagyományos készülékkel eszedbe sem jutott volna takarítani. De a Roomba jön a beprogramozott időben és csendesen begyűjti azt a piszkot is, aminek a létezéséről sem tudsz. A robotporszívó feltakarítja a ruhádról és a bőrödről a padlóra hullott polleneket is. Megakadályozza, hogy a lépteid nyomán ezek újra felkavarodjanak és még napokig gyötörjenek a hálószoba levegőjében is. Mivel a porszívó robot nem kampányszerűen dolgozik, hanem minden nap elindítod, ezért egy állandó, magasabb fokú tisztaságot ad a lakásnak, mint a korábbi eszközeid. Meg fogod érezni a különbséget: ha pollenallergiás vagy, akkor a robotporszívó rendszeres munkája nyomán a lakásban kevesebb tüneted lesz, könnyebben kapsz majd levegőt és jobban fogod érezni magad.

Készítette: NeoSoft Kft.
© 2010-2017 Robotguru Kereskedőház. Minden jog fenntartva.
youtube blog mail összehasonlít

Link megosztása e-mailben

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó
Vissza

Hírlevél feliratkozás

* A csillaggal jelölt mezők kitöltése szükséges! Az űrlapon szereplő adatok megadása önkéntes.