0

A robotporszívó haszna az allergia tüneteinek csökkentésében

2016.10.27.
A robotporszívó haszna az allergia tüneteinek csökkentésében Ugye milyen jó érzés lenne újra az állandó nátha nélkül élni? Megszabadulni a szem égő érzésétől, a fejfájástól, a köhögéstől, a légzési nehézségektől? Ugye jó lenne kevesebb gyógyszert szedni?

Lakásunk kárpitos bútorai és főleg szőnyegei ideális otthont nyújtanak parányi, pókszerű élőlényeknek, a házipor-atkáknak. Ezek a szabad szemmel nem látható kis élősködők belőlünk táplálkoznak: fő eledelük a testünkről lehulló hámszövet, az apró bőrdarabkák. Ott élnek, ahol terített asztal várja őket: a nappaliban és a hálószobában. Ott esznek, ürítenek, és szaporodnak. Egy nőstény 50 tojást rak le, a tojásból 20 nap alatt lesznek kifejlett példányok, s már mennek is lerakni tojásaikat. Egy gramm porban akár 15 ezer atka is lapulhat. Elpusztult testük és kiszáradt ürülékük ott van abban a finom, szürke porfelhőben, ami lépésről-lépésre felszáll a szőnyegből, amikor bejössz a nappaliba. Ez az a finom por, melyet gyermeked játék közben belélegez. Ez az a por, ami az allergiát okozza: ami reggelre kiszárítja a szád, könnyezteti a szemed és nehézzé teszi a légzésed.

A poratka eltávolítása

Ezektől az élősködőktől a hagyományos eszközökkel szinte lehetetlen megszabadulni. Nincs az a porszívó, ami fel tudná tartóztatni őket. A házipor-atka által „termelt" por 5-15 mikrométer nagyságú szemcsékből áll. A porszívók többségének a szűrőjén pedig legalább 50 mikrométer nagyságúak a lyukak. A száraz atkaürülék úgy hullik keresztül a textil, vagy papír porzsákok rácsos szerkezetén, mintha csak homokot öntenél egy hálós szatyorba!

Éreztél már porszívózás közben áporodott, kellemetlen szagokat? Ez a gépből kifelé törő levegő „aromája". A porszívók magukba rántják a szőnyegből az atkaürülék egy részét, majd - mivel szűrőik képtelenek annak megtartására - ezt a port egyenletesen szétterítik az otthonodban. Így járul hozzá a porszívó az allergia terjedéséhez, az asztma súlyosbodásához!

Ha ettől a portól meg tudnál szabadulni, látványos javulást érhetnél el az allergia kezelésében.

Nem ígérünk azonnali megoldást. Ez nem az a pillanat, amikor előugrik a reklámokból ismert arc és megmutatja, hogyan tudod egy csapásra, erőfeszítés és áldozat nélkül eltüntetni a koszt az otthonodból. Nem. A megoldásért, az egészséged megőrzéséért tenned is kell valamit.

Az allergia tüneteinek enyhítése

Az allergia tünetei egyszerű módszerekkel is enyhíthetők. Ma már hatásos eszközök állnak a rendelkezésünkre ahhoz, hogy útját álljuk. Egy kis odafigyeléssel töredékére csökkentheted ám a gyógyszer-felhasználást! Ha gondoskodsz arról, hogy a lakásban kevesebb legyen a por; ha hazatérés után gondosan pollenmentesíted a ruhádat, hajadat; ha megteremted az otthoni levegőtisztítás lehetőségét, akkor a nap 24 órájának legalább a fele idejére csökkenteni tudod a szervezetedet érő terhelést. Ha kevesebb allergiakeltő anyag éri el a szervezetedet, akkor kisebb lesz a kiváltott allergiás reakció is, s kevesebb gyógyszerre lesz szükséged.

A lakásban található por csökkentése ráadásul nem jár kellemetlen mellékhatásokkal. Nem hízol meg tőle, nem okoz állandó álmosságot, fáradékonyságot, mint az allergiagyógyszerek. Igaz, kicsivel több munka is van vele, mint egy bogyó bekapásával. De lehet, hogy megéri, egyetérthetünk?

Azonnali megoldást akarok! Hogyan érhetem el ezt az eredményt?

Jól látod, hogy hagyományos takarítási eljárásokkal esélyed sincs a lakásban felgyülemlett por eltávolítására: 

  • a régi porszívó nem szívja, inkább csak visszafújja a port
  • a szobának nincs természetes öntisztulása, nincs eső, a lakásban nem fúj a szél.
Az allergia tüneteit csak úgy lehet érezhetően enyhíteni, ha képes leszel megoldani a lakás igazolhatóan hatékony kitakarítását!


Miért hatékonyabb a robotporszívóval végzett takarítás a hagyományosnál?

Ebben a cikkben írtunk részletesen a robotporszívóval végzett takarítás hatékonyságáról, itt pedig az allergiások számára elérhető előnyeirőlÖsszefoglalva: nem az a lényeges, hogy erősebben végzi a munkát, hanem az, hogy rendszeresebben, sokkal gyakrabban tudod a robotporszívóval megtisztítani a lakást. Jóval kevesebb lesz a a levegőben szálló por, s jóval kevesebb a bútorokon, szőnyegben lerakódó pormennyiség is. A gép belsejében dolgozó HEPA szűrők pedig arról gondoskodnak, hogy a begyűjtött por és más szennyeződések az atkák szintjéig bezárólag a gépben is maradjanak, s ne fújja ki őket működés közben mint a hagyományos porszívó. Ha allergiás vagy, akkor a legjobb javaslatunk egy robotporszívó és légtisztító berendezés otthoni használata. Ez az egyszeri beruházás jelentősen növeli az életminőségedet és tartósan csökkenti a gyógyszerre költött összegek nagyságát is.

Ha allergiás vagy és szeretnéd csökkenteni a gyógyszerek használatát, fontold meg egy robotporszívó beszerzését.


A robotporszívó legyen Veled!

Készítette: NeoSoft Kft.
© 2010-2017 Robotguru Kereskedőház. Minden jog fenntartva.
youtube blog mail összehasonlít

Link megosztása e-mailben

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó
Vissza

Hírlevél feliratkozás

* A csillaggal jelölt mezők kitöltése szükséges! Az űrlapon szereplő adatok megadása önkéntes.