0

A robotporszívó és az autóvezetés

2016.06.17.
A robotporszívó és az autóvezetés Amikor a hagyományos takarításról áttérsz a robotporszívó használatára, ugyanazt az utat járod be, mint a kezdő autóvezető, amikor lassan gyakorlatot szerez. Csak te nem törsz közben össze semmit a városban.
Emlékszel még, hogy amikor nem volt elég gyakorlatod az autóvezetésben, hogyan közlekedtél a városban? Zöld lámpa  - gáz, gyorsulás, fék, megáll. Megint nagy gáz, sebesség, fék, megáll. A motor nagy étvággyal ette az üzemanyagot, de semmivel sem  jutottál gyorsabban a célodhoz, mint az, aki mögötted megfontoltan haladt. Valahogy így van ez a porszívózással is.

A hagyományos takarítás éppen olyan szakaszos eredményt hoz, mint a zöld lámpa utáni hirtelen nagy gáz. Úgyis meg kell állni a következő sarkon. Szombat reggel porszívózol, délutánra már poros újra a lakás. Kezedbe veszed újra a porszívót? Egy frászt. Majd egy hét múlva, ha újra időt tudsz szakítani egy alapos takarításra.

A hagyományos takarítás szakaszos, ez a fő átka. Mindig mindent a nulláról kell kezdeni, mert mire oda kerülsz, hogy van időd kipucolni a lakást, addigra általában mindent elönt a por. Minden takarítás nagytakarítás, nagy elszánással, hosszú időt igényelve.

Az ideális megoldás az lenne, ha minden nap takarítanál egy keveset. Sőt, tudod mit? Inkább délelőtt is és délután is minden nap. Ez éppen elég ahhoz, hogy az ablakon frissen beszálló portól megszabadulj, hogy ez által kevesebb tudjon a bútoraidra lerakódni.

Na jó, nem kell olyan mérgesen nézni. Pontosan tudom, hogy még az sem takaríttatja naponta kétszer a lakását, aki nem maga végzi a munkát, hanem takarítónőt alkalmaz erre a feladatra. Nincs annyi idő, annyi felesleges erőforrás, amennyit ez a munka így igényelne.

Csakhogy itt van a robotporszívó. Éppen ez a feladata. Akkor működik a leghasznosabban, ha nem kampányszerűen akarod használni. Ha hetente csak egyszer indítod el, akkor kár is megvenned. Akkor éppen olyan poros lesz a lakásod, mint előtte volt.

A porszívó robot annál hasznosabb lesz a számodra, minél gyakrabban elindítod. Ha nem egy heti pormennyiséggel kell megküzdenie, hanem mindig csak azzal a kevéssel, ami az előző takarítás óta szóródott szét a lakásban.

A robotporszívó valójában nem is takarít. A takarítás alatt egy egyszeri cselekedetet értünk, aminek van eleje és vége. Elkezdjük a koszos lakásban és befejezzük akkor (jó fáradtan), amikor minden tiszta. A porszívó robot ilyen értelemben nem takarít, hanem segít fenntartani egy folyamatosan pormentes, tiszta állapotot.
Készítette: NeoSoft Kft.
© 2010-2017 Robotguru Kereskedőház. Minden jog fenntartva.
youtube blog mail összehasonlít

Link megosztása e-mailben

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó
Vissza

Hírlevél feliratkozás

* A csillaggal jelölt mezők kitöltése szükséges! Az űrlapon szereplő adatok megadása önkéntes.