0

A robotporszívó csak a lustáknak való

2016.12.29.
A robotporszívó csak a lustáknak való
Idős rokonom sértődött vérig, amikor szóba került, hogy vehetnénk neki egy robotporszívót. Mit gondolunk mi róla, olyan lusta lenne, aki még takarítani sem képes?

Sajnos, sokszor éppen azok az idős emberek utasítják el leginkább a technikai újdonságokat, akiknek a legjobban megkönnyítené az életét az újdonság használata. Egy robotporszívó valóságos áldás annak, akinek fájós dereka, nehéz mozgása miatt már problémát jelent a napi takarítás. Egy egyszerű, s egyszerűen használható robotporszívó kezelése könnyen elsajátítható feladat 60-70 éves korban is. Csak le kell tenni a takarítandó területre és megnyomni az indítógombot – ennél bonyolultabb programozásra az esetek nagy részében nincs is szükség.

A probléma az, hogy éppen azok közül utasítják el sokan a gépek nyújtotta segítséget, akiknek erre a legnagyobb szükségük lenne. A ma 70-hez közelítő korosztály tagjainak többsége még abban nőtt fel, hogy csak a fizikai munka jelenti az igazi munkát.  A szellemi munkát kizárólag akkor értékelik, ha az magas társadalmi státusszal is együtt jár. Ebben az esetben sem magát a szellemi munkát értékelik, hanem azt a magas társadalmi megbecsülést, ami vele együtt jár. Az orvos, az ügyvéd, a mérnök munkája elismerésre méltó. Na de a népszerű bloggerként ismertté váló huszonéves fiú már jobb, ha meg sem említi, miből szerzi a megélhetéséhez szükséges pénzt. Tényleg lehet ma videózgatásból pénzt csinálni? Az csak szórakozás, nem igaz?

Nagymamáink számára csak az igazi fizikai munkának van becsülete. „Igaz, fiam, hogy telefonálgatással kerested meg az új autó árát, de ha tényleg dolgozni akarsz, akkor gyere csak velem ki a hátsó kertbe kapálni. Majd ott megmutathatod, hogyan állsz hozzá a munkához!

Aki így gondolkodik a munkáról, a munka értékéről, annak nem jelent különösebb értéket egy olyan készülék használata, ami éppen a fizikai munkavégzés alól menti fel a tulajdonosát. Számára a robotporszívó a lustaság jelképe lesz. Csak a lusta, dologtalan ember használ ilyen készüléket, aki rest ahhoz, hogy saját maga tartsa tisztán a környezetét.

Ha tehát idős embernek szeretnél robotporszívót adni ajándékba, azt javasoljuk, járj el különös gondossággal. Ne legyen előkészítés nélküli a meglepetés! Hagyd, hogy megbarátkozzon a gondolattal. Szokja meg, hogy az ő munkáját hogyan fogja egyszerűsíteni, könnyebbé tenni a készülék. Mutasd meg neki, hogy a takarításban azért még marad majd elég feladata, nem fogja őt feleslegessé, a munkáját értelmetlenné tenni egy mesterséges készülék.

Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy egy robotporszívó idősnek is, fiatalnak is egyaránt nagy segítséget tud nyújtani a háztartás vezetésében, az otthon tisztán tartásában. De a robot előnyeit, az általa elérhető könnyebbségeket érdemes mégis máshogy érthetővé, átélhetővé tenni egy olyan embernek, akinek eddig első gondolata az volt, hogy csak a lusta ember akarja megúszni a fizikai munkavégzést és mással végeztetni el a feladatát.

A te otthonodba vajon melyik robotporszívó illik igazán? Töltsd ki a robotválasztó tesztet és találd meg a számodra legjobban megfelelő robotporszívót!


A robotporszívó legyen Veled!

Készítette: NeoSoft Kft.
© 2010-2017 Robotguru Kereskedőház. Minden jog fenntartva.
youtube blog mail összehasonlít

Link megosztása e-mailben

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó
Vissza

Hírlevél feliratkozás

* A csillaggal jelölt mezők kitöltése szükséges! Az űrlapon szereplő adatok megadása önkéntes.