0

A robotfűnyírók megérik a pénzüket? - hátrányok

2018.11.15.
A robotfűnyírók megérik a pénzüket? - hátrányok Úgy gondolod, hogy túl jól hangzik, amit eddig hallottál a robotfűnyírókról ahhoz, hogy igaz legyen? Kétségbe vonod, hogy valóban dolgoznak-e? Nos, nézzük meg jobban a robotfűnyírók hátrányait.
A robotfűnyírók hátrányai
 
  • magas ár
  • nehézkes beállítás
  • költséges csereakkumulátorok
  • szükségük van szervizre

Drága

Az egyik legfontosabb ok, amiért az emberek haboznak robotfűnyíró vásárlás előtt, az, hogy bizony nem két fillérbe kerül. Az egyik legolcsóbb példány a WOLF-Garten LOOPO S150 robotfűnyíró177 000 Ft-ra kóstál, míg nagytestvére, a Husqvarna Automower 450x robotfűnyíró1 179 900 Ft-ba kerül.

Amellett, hogy valóban megéri az árát, a másik jó hír az, hogy a Robotguru oldalán is szokott lenni egy csomó akció, ami keretében több tízezer forintot spórolhatsz a vásárláskor.

Bíbelődni kell a beállítással

Nos, a robotfűnyírók trükkös beállításai kifoghatnak a gyakorlatlanabb tulajdonosokon. Vannak olyan parancsok, amiket mindenképp ki kell adni neki, és a határoló vezetékeket is le kell tenni. Az okos kis robot innen tudja, hogy meddig nyújtózkodhat a pázsiton, és honnan ne tovább.

Apropó, a vezetékeket rögzítő tüskévelkell telepíteni. Szóval a telepítő csomagmég plusz pénz.

Költségesek a csereakkumulátorok

Bármennyire is szeretné az ember, az újratölthető akkumulátoroknem tartanak örökké, egyszer csak kifáradnak. Jól van, szerezzünk be újakat, ám a robotfűnyíró akkumulátorok cseppet sem olcsóak.

Annak érdekében, hogy ne érjen váratlanul egy extra kiadás, a robotfűnyíró kiválasztásakor vizsgáld meg az akkumulátor várható élettartamát és a csereaksi költségeit is. Íme, egy ilyen akkumulátor.

Szükségük van némi figyelemre

Habár képesek egyedül nyírni, mozogni és megfigyelni, de megjavítani már képtelenek magukat. Így hát rendszeresen kell őket ellenőrizni, élesíteni vagy épp csak kicserélni a késeiket.

Amint látod, a robotfűnyíróknak is vannak "hibái", de a vevőink végső számvetésének eredménye mégis az, hogy érdemes megvenni őket. Vesd össze az előnyeit (előző cikk linkje, még nem jelent meg) a hátrányaival, ossz-szorozz, és dönts jól!

Ugye tudod, hol beszerezheted be a robotfűnyírókat?

Készítette: NeoSoft Kft.
© 2010-2017 Robotguru Kereskedőház. Minden jog fenntartva.
youtube blog mail összehasonlít

Link megosztása e-mailben

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó
Vissza

Hírlevél feliratkozás

* A csillaggal jelölt mezők kitöltése szükséges! Az űrlapon szereplő adatok megadása önkéntes.