0

A robotfűnyíró telepítése

2016.04.11.
A robotfűnyíró telepítése Ha robotfűnyírót szeretnél használni a kertedben, szükséged lesz egy előzetes telepítésre is. Akkor hagyhatod igazán önállóan működni a robotod, ha pontosan kijelölöd a számára, hogy merre dolgozhat és merre nem mehet munka közben. Ehhez kell a telepítés.

A robotfűnyíró esetén nem a rendszert kell telepítened, mint egy számítógépnél, hanem a kertet kell alkalmassá tenned a gép fogadására. Ehhez arra van szükséged, hogy megmutasd a robotfűnyírónak, hogy merre mehet és merre nem szabad dolgoznia. Nem vághatja le a virágokat, hagyja békén a kocsifeljárót, a locsoláshoz beépített csöveket, s arra se menjen, amerre a gyerekek rendszeresen játszanak.

Határoló kábel állítja meg a robotfűnyírót

A robotfűnyíró telepítéséhez határoló kábeleket használunk. Ez egy alacsony feszültséggel működő elektromos kábel, olyan, mint például egy kutya kerítése.

A határoló kábeleket a fűre kell telepíteni. Kis cölöpökkel, szegekkel közvetlenül a fűre rögzítheted. Néhány nap alatt a fű benövi, nem fog látszani. Nem kell attól tartani, hogy úgy néz majd ki a kerted, mintha egy ufóantennát telepítettél volna, mert nem fognak látszani a földön fekvő kábelek. De ha teljesen biztosra akarsz menni, akkor akár el is áshatod, csak ne tedd 6 centiméternél mélyebbre. Ezt a mélységet még érzékelni fogja a készülék. A földbe temetni persze csak akkor érdemes, ha biztosan nem fogod a kábelek helyét megváltoztatni.

A földbe temetés kicsit lassú és nehézkes dolog, de ebben tudunk neked segíteni. Van egy speciálisan erre kifejlesztett eszköz, egy kábelfektető gép is, amivel szinte gyerekjáték a rendszertelepítése.

A robotfűnyíró csak a határoló kábelek által behatárolt területen belül fog dolgozni. A szenzorai érzékelik a kábel elhelyezkedését és semmilyen körülmények között nem engedik azon kívülre. Így lehet számára kijelölni az állandó munkaterületet, vagy így lehet megvédeni a kert egyes részeit is. Például a virágokat, zöldségágyásokat, vagy kijelölni a gyerekek játszóterét. A robotfűnyíró nem tudja megszegni a parancsot, s nem tud átmenni a lefektetett határolókon.

A határolókábel telepítése

A határolókat telepíteni egyszerű dolog, akár házilag is elvégezhető. Érdemes viszont mégis a segítségünket kérned a telepítéshez. Bármennyire is sima ügynek tűnik a kábelek lefektetése, szinte a legtöbb kertben adódik valami előre nem várt nehézség. Főleg akkor javasoljuk, hogy kérd szakember közreműködését, ha a kerted nagyobb, tagoltabb, több helyet kell megóvni a robot fűnyírásától. Inkább időben kérd a szakember segítségét, nehogy már csak a kárelhárításra legyen szükség a letarolt rózsabokrok miatt!

Készítette: NeoSoft Kft.
© 2010-2017 Robotguru Kereskedőház. Minden jog fenntartva.
youtube blog mail összehasonlít

Link megosztása e-mailben

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó
Vissza

Hírlevél feliratkozás

* A csillaggal jelölt mezők kitöltése szükséges! Az űrlapon szereplő adatok megadása önkéntes.