0

A legjobb karácsonyi ajándékok időseknek

2018.12.21.
A legjobb karácsonyi ajándékok időseknek

Sajnos, sokszor éppen azok az idős emberek utasítják el leginkább a technikai újdonságokat, akiknek a legjobban megkönnyítené az életét az újdonság használata. Egy robotporszívó valóságos áldás annak, akinek fájós dereka, nehéz mozgása miatt már problémát jelent a napi takarítás.

Egy egyszerű, s egyszerűen használható robotporszívó kezelése könnyen elsajátítható feladat 60-70 éves korban is. Csak le kell tenni a takarítandó területre és megnyomni az indítógombot – ennél bonyolultabb programozásra az esetek nagy részében nincs is szükség.

Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy egy robotporszívó idősnek is, fiatalnak is egyaránt nagy segítséget tud nyújtani a háztartás vezetésében, az otthon tisztán tartásában. 

De a robot előnyeit, az általa elérhető könnyebbségeket érdemes mégis máshogy érthetővé, átélhetővé tenni egy olyan embernek, akinek eddig első gondolata az volt, hogy csak a lusta ember akarja megúszni a fizikai munkavégzést és mással végeztetni el a saját feladatát.

Ha ezzel megvagyunk, akkor keressünk ajándékokat :)

1. Robotporszívó időseknek

Ha idős szeretteidnek választasz robotporszívót, próbálj meg fordítva gondolkodni, mint ahogy magadnak választanál. Nem a technikai újdonságok lesznek az érdekesek, hanem az egyszerű és megbízható működés.

Ha tetszik az ötlet, akkor mutatok még 7 igazán nyomós érvet, ami biztosan megerősít elhatározásodban:

 • A robotporszívó önállóan elvégzi a takarítást. 
 • Nincs időd? Többé nem probléma!
 • Ahány ház, annyi … robotporszívó
 • Automatikusan feltölti magát
 • A karbantartás csak pár perc
 • Ott is takarít, ahol a porszívóval te másr rég feladtad

Kinek ajánljuk?

Olyan időseknek, akik szeretnék, ha egy kütyü segítené őket a mindennapokban. Egyaránt jó ajándék nőknek és férfiaknak is. Ezzel nem foghatsz mellé :)

Ajánlott termék: NAVON RELAX robotporszívó

Ár: 49.990 Ft
Itt találod: https://www.robotguru.hu/navon-relax-robotporszivo

Ajánlott termék: iliFE V80

Ár: 99.899 Ft
Itt találod: https://www.robotguru.hu/ilife-v80-2-in-1-robotporszivo


2. Robotfűnyíró időseknek

A fűnyírás az egyik le kimerítőbb munka, éppen ezért veszélyes is lehet egy idősebb eber számára. Ezért lehet, jó ötet egy robotfűnyíró karácsonyra. 

A fűnyíró robot az előre beprogramozott utasítások szerint, emberi közreműködés nélkül végzi el a rá bízott feladatokat.

Beállítod a fű elvárt magasságát, a fűnyírás gyakoriságát, kijelölöd a nyírandó pázsit szegélyeit, s ettől kezdve a robot automatikusan elvégzi a fűnyírást.

 • A fűnyíró robot munkájától szebb lesz a kerted
 • A robotfűnyíró leveszi a munkát a válladról
 • Fűnyíró robottal nincs többé fűgyűjtés
 • Folyamatos a tápanyag-utánpótlás
 • Nincsenek csíkok a kertedben


Kinek ajánljuk?

Olyan időseknek, akiknek nagyobb fűterületet kell rendben tartaniuk, így viszonylag sok időt kellene nyáron a kertben a tűző napon tölteniük fűnyírással. 

Ajánlott termék Gardena Sileno City 250 robotfűnyíró

Ár: 249.900 Ft
Itt találod: https://www.robotguru.hu/gardena-sileno-city-robotfunyiro

Ajánlott termék: WOLF-Garten LOOPO S300 robotfűnyíró

Ár: 201.990 Ft
Itt találod: https://www.robotguru.hu/wolf-garten-loopo-s300-robotfunyiro


3. Ablaktisztító robot időseknek

Az ablakpucolás kegyetlen házimunka, főleg az időssek számára. A magasabban fekvő ablakok nehezen elérhetőek. Az emeletes házban mi lesz a felső ablakokkal? Örök veszélyforrás az ablakon kihajolgatás…

Egy ablaktisztító robot nehéz és könnyen veszélyessé váló feladatot tud átvenni a háziasszonytól. Ugyanakkor használata egyszerű, egyetlen gombnyomásra indul és meg se áll addig, míg tisztára nem törli az ablakot.

Kiknek ajánljuk?

Olyanoknak, akik nem szeretnek ablakot tisztítani, olyanoknak, akiknek tériszonyuk van és félnek a magasban. Olyanoknak, akiknek nagy ablak felületeik vannak és a sok nehézségen túl még sok időt is megtakarítanak az ablakok robotok általi tisztításával. 

Ajánlott termék: Navon Bella ablaktisztító robot

Ára: 64.990 Ft
Itt találod: https://www.robotguru.hu/navon-bella-ablaktisztito-robot


4. Egészséges otthoni levegő - légtisztító

Egy különleges ajándék az biztos és ebben van az ereje. Persze nem mindenkinek kell légtisztító vagy légmosó az otthonába, de vannak emberek főleg időssek, akik példáúl légúti allergiában szenvedők, akiknek ez hatalmas segítség. 

Mikor ajánljuk? 

Ha valamelyik családtagod allergiás a macskaszőrre, pedig te imádod a kis szőrmókokat (ha beszerzel egy légtisztító készüléket, nem kell lemondanod a kedvenceid tartásáról) megszüntetheted, vagy csökkentheted a porallergia, a krupp, és az asztma tüneteit megszünteti a padlófűtés miatt állandóan szálló por problémáját (tartsd féken a porcicákat) kellemetlen dohányfüst, és nemkívánatos szagok esetében (nem kell büdös, füstös helyiségben élned)

Ajánlott termék: Philips AC2887/10 Légtisztító

Ára: 129.999 Ft
Itt találod: https://www.robotguru.hu/philips-ac288710-legtisztito

Ajánlott termék: Philips HU5930/10 Légmosó

Ára: 119.999 Ft
Itt találod: https://www.robotguru.hu/philips-hu593010-legmoso


Összefoglalás

Ha tehát idős embernek szeretnél robotporszívót adni ajándékba, azt javasoljuk, járj el különös gondossággal. Ne legyen előkészítés nélküli a meglepetés! Hagyd, hogy megbarátkozzon a gondolattal. 

Szokja meg, hogy az ő munkáját hogyan fogja egyszerűsíteni, könnyebbé tenni a készülék. 

Mutasd meg neki, hogy a takarításban azért még marad majd elég feladata, nem fogja őt feleslegessé, a munkáját értelmetlenné tenni egy mesterséges készülék.

Készítette: NeoSoft Kft.
© 2010-2017 Robotguru Kereskedőház. Minden jog fenntartva.
youtube blog mail összehasonlít

Link megosztása e-mailben

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó
Vissza

Hírlevél feliratkozás

* A csillaggal jelölt mezők kitöltése szükséges! Az űrlapon szereplő adatok megadása önkéntes.