0

A fűnyíró robot a törvényt is kicselezi

2016.09.26.
A fűnyíró robot a törvényt is kicselezi Hamarosan egy újabb magyar településen, ezúttal a Vas megyei Bükön fogják korlátozni a hangos gépek működtetését egyes időszakokban. Tilos lesz füvet nyírni este és hétvégén is. Na és mit tesz az, akinek robotfűnyírója van? Lapoz egyet az újságban és felbont egy hideg sört.

Egyre több városban döntenek úgy, hogy korlátozzák az emberek nyugalmát zavaró tevékenységeket. Különösen ott születik meg nagyon hamar az ilyen döntés, ahol igen nagy az idegenforgalom szerepe. Lássuk be, ha valahova az emberek pihenni érkeznek, akkor nem egy nagy kaland a relaxáció közben arra ébredni, hogy reggel fél hétkor felbőg a fűnyíró motorja a hálószoba alatti kertben.

Ezek a települések tehát egyre jobban tiltják a hangos tevékenységeket, a fűnyírást, a motoros fűrészelést, fúrást, faragást. Na meg az égetést, ami a levegőt szennyezi éppen olyan elviselhetetlen módon.

A fürdőjéről híres Bükön tehát hamarosan hétköznap este 7 után és reggel 8 előtt, hétvégén meg egyáltalán nem szabad bekapcsolni a fűnyírót, különben jön a hivatali ember és kioszt egy jókora büntetést. De mit tegyen, akinek hétközben kilóg a nyelve a munkától és csak este jár haza? Szombat reggel kimegy a kertbe és berántja a fűnyírót, különben elönti a parlagfű a szépen nyírt pázsitját. Hoppá, de a fűnyírás hétvégén is tilos. Sakk-matt.

Az okos szomszéd bezzeg már rég megvásárolta a fűnyíró robotját, mondjuk a kis kertekre tökéletes Robomow RC 304-es típust. Ez a robot előre programozható, így ki lehet választani azokat az időpontokat, amikor a szabályoknak is megfelel a működtetése. Nem kell ahhoz igazodni, hogy este 7-re kész legyen a munka, de csak 6 után érsz haza. A gépet szépen be lehet programozni arra, hogy hétköznap délelőttönként – amikor a legkevesebb embert zavarja – elinduljon és felügyelet nélkül tegye a dolgát.

Egy fűnyíró robot azért jár számodra valóban komoly haszonnal, mert az idődet takarítja meg. Nem ahhoz kell igazítanod a napjaidat, hogy mikor tudsz úgy füvet nyírni, hogy ne sérts meg semmi szabályt és a munkát a napi tennivalóiddal is egyeztetni tudd. A robot teljes egészében leveszi a válladról ezt a feladatot.

A boltokat járva nagyon sok jó minőségű fűnyírót láthatunk, lényegesen alacsonyabb árakon, mint amennyibe egy robotfűnyíró kerül. Van aki így számol – egy jó minőségű benzines fűnyíró 100 ezer alatt is elérhető, míg a robot ennek háromszorosába kerül. Csakhogy a benzines fűnyíróhoz képzeld oda magadat is. Nélküled a gép nem működik, így a saját munkaidőd ára is növeli az elvégzendő munka költségeit. A robotfűnyíró ezzel szemben egyedül dolgozik, akkor, amikor az a kert elvárásai és a szabályok betartása alapján is a leginkább alkalmas időpont erre a feladatra.

Készítette: NeoSoft Kft.
© 2010-2017 Robotguru Kereskedőház. Minden jog fenntartva.
youtube blog mail összehasonlít

Link megosztása e-mailben

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó
Vissza

Hírlevél feliratkozás

* A csillaggal jelölt mezők kitöltése szükséges! Az űrlapon szereplő adatok megadása önkéntes.