0

A 10 legjobb robotporszívó 2017-re

2016.12.26.
A 10 legjobb robotporszívó 2017-re
A frissített 2018-as cikkünket itt találod! - Kattints ide

A 10 legjobb robotporszívó 2017-re - ezzel a hangzatos címmel közölt egy elég széles körből merítő listát a rendszeresen videós összehasonlító teszteket készítő Ezvid Wiki. A 10-es listát meglepő módon egy nagyon kedvező áron elérhető, nálunk is népszerű modell nyerte, maga mögé utasítva a márka csúcsmodelljeit is.

Az Ezvid Wiki tesztjei


Az Ezvid Wiki egy független termékösszehasonlító weboldal.  Nem a gyártók pénzelik és nem reklámokból tartja fenn magát, hanem adományokból, például az internetes lexikont is finanszírozó Wikipédia Alapítvány támogatásából. Az oldal azt a célt tűzte ki, hogy a vásárlókat a reklámoktól függetlenül segítse eligazodni a termékválasztékban. Ennek érdekében saját kutatásokat végeznek és rengeteg termékösszehasonlító tesztet is közreadnak a weboldalukon. Csak decemberben például többek közt drónokról, tv-boxokról, sportkamerákról, routerekről, párásítókról, rádiókról, kézi szkennerekről készítettek „top 10” jellegű összehasonlításokat. A robotporszívókról szóló összeállítást december elején publikálták.

Igaz, hogy az összehasonlító lista a Youtube-ra már a „2017 legjobb robotporszívói” címmel került fel, ami bár jól hangzik, de valójában téves. Az összehasonlításban nem új típusok, hanem a 2016-ban nagyon is népszerű, régóta forgalmazott készülékek szerepelnek, köztük több, a hazai piacon is elérhető termék (nem minden modell kapható itthon). Ne újdonságként nézzük tehát a listát, sokkal inkább úgy, hogy most, 2016 végén mely készülékeket érdemes leginkább választani a most elérhető kínálatból?

A top 10 robotporszívó

A top 10-es világranglista több meglepő elemet is tartalmaz. Például azt, hogy a csúcsmodellek erősen leszerepeltek, hátra kerültek, s egy olyan modell került a képzeletbeli dobogó csúcsára, mely nálunk inkább a bevezető sorozatban, belépő modellek között szerepel.  Az Ezvid Wiki szerkesztői szerint nem a robotporszívóba belepakolt csúcstechnikát díjazták önmagában, hanem összességében a készülék tudását, ár/érték arányát, napi használhatóságát vizsgálták, így született a meglepőnek tűnő eredmény. De nézzük a listát! Részletesen csak azokkal a termékekkel foglalkozunk, melyek itthon is kaphatók, de tanulságos a teljes, tízes sorozat megismerése:

  • Dyson 360 Eye
  • LG Hom-Bot Square
  • Neato Botvac XV Signature Pro 
  • Rollibot BL618 
  • Neato Botvac D80
  • Ecovacs Deebot M82
  • iRobot Roomba 980
  • Bobsweep Bobi Pet
  • ILife A4
  • iRobot Roomba 650.

9. hely: LG Hom-Bot Square


Az LG Hom-Bot Square jó szereplése, top 10-be bekerülése nem meglepő, sokszor foglalkoztunk már mi is ezzel a modellel. Egy másik teszt egyértelműen ezt hozta ki a belépő szint feletti, 150 ezer forint körüli kategória győztesének. Itt mellette szóló érv volt a 7 különböző tisztítási mód, a 100 percet elérő üzemidő. Sokat nyomott a latban a tájékozódási képessége: külön kiemelik, hogy amikor a robotporszívó lemerül és elindul feltölteni magát, akkor nem felejti el, hogy merre járt, s a töltés után ugyanott tudja folytatni a munkáját. Fontos tulajdonsága az is, hogy felismeri a padló típusát és magasabb tisztítási fokozatra kapcsol, ha kemény padló helyett szőnyeget érzékel. Robotguru ára 149.900 forint.

8. hely: Neato Botvac XV Signature Pro 


Furcsa látni ezt a modellt a 2017-es jelzésű összehasonlításban, hiszen nálunk már kifutott termékről, egy 2014-es megjelenésű robotporszívóról van szó. A maga idejében jellegzetes, D alakú formája jelentette az újdonságát. Magasan felszerelt készülék, HEPA szűrővel, jól takarítható gumikefés hengerrel és lézervezérlésű technológiával. Szintén fontos tulajdonságként emelik ki, hogy megjegyzi a takarítás helyét, s újratöltés után visszatér oda, ahol félbehagyta a munkát. Ez a robotporszívó jelenleg már nem kapható, utolsó ára a Robotgurunál 117.790 forint volt.

6. hely: Neato Botvac D80


Szintén nem forgalmazzuk, utódja, a Neato Botvac D85 viszont kapható a Robotgurunál. A listára ez a modell fejlett navigációja miatt került fel. Szisztematikusan takarít: feltérképezi a helyiségeket, azonosítja a bútorokat, ajtónyílásokat, s képes kiválasztani a legoptimálisabb takarítási útvonalakat. Az Ezvid Wiki listájára két okból került fel: egyrészt azért, mert képes helyiségről-helyiségre járva takarítani, másrészt pedig fejlett takarítási képességei miatt. A lista készítői úgy tapasztalták, hogy a port, az egyéb szennyeződéseket, a hajszálakat alaposabban összegyűjti, mint a drágább robotok. A D80-as tehát nálunk már nem kapható, a D85 Robotguru-ára ma 171.790 forint.

5. hely: Ecovacs Deebot M82


Itthon ez a típus sincs, a nagyon hasonló Ecovacs Deebot DM85 lehet az a modell, ami alapján a működését be tudjuk mutatni. A hasonlóság semmiképpen sem lehet teljes, mert a DM85 egy hibrid, nedves feltörlése is alkalmas, víztartállyal ellátott robotporszívó, míg a példában szereplő M82 csak porszívóként dolgozik. Az Ecovacs robotporszívót nagyon jó tisztító képessége miatt dicsérik, s úgy említik, mint ami a leginkább környezetbarát padlótisztítást valósítja meg. Itt található a működéséről egy videó, s a rövid felvételen is látható, hogy szőnyegen valóban meggyőző a takarítási képessége.

4. hely: iRobot Roomba 980


Az magától értetődőnek tűnik, hogy a Roomba 980 robotporszívó felkerült a listára, az viszont érdekes, hogy az iRobot csúcsmodelljének a tudása a tesztelők szerint csak a negyedik helyre volt elég. Fő előnyeként a teljesen önjáró működést emelik ki: a Roomba 980-as  képes egy egész szintet önállóan kitakarítani szobáról-szobára járva. A takarítási folyamat közben újratöltésre szüksége van, de a töltést követően folytatja a megkezdett takarítást.  Jelenleg ez a modell a legalkalmasabb arra, hogy teljes terület önálló takarítását elvégeztessük vele. Az ára viszont ehhez mérten elég borsos: a Robotgurunál jelenleg 314.999 forint a bruttó ára.

Az Ezvid Wiki szerint a legjobb választás a Roomba 650 robotporszívó

iRobot Roomba 650


A lista legmeglepőbb helyezése a Roomba 650 robotporszívó első helyre kerülése (nálunk a Roomba 651 modell kapható).

Az első helyezést nem annyira a robotporszívó példa nélküli tudása, mint inkább legjobb ár/érték aránya indokolta. Sok jót el lehet mondani róla. Tulajdonképen örökölte a nagyobb sorozat navigációs technikáját, csak éppen fele áron. Alkalmazkodik a takarítandó felülethez, s a több tucat szenzor jelzései alapján másodpercenként körülbelül 60 döntést hozva, több mint 40 előre beépített takarítási modell szerint választja ki az éppen megfelelőt. Érzékeli az erősebben szennyezett területeket és azokat duplán, nagyobb erővel takarítja. Az akadályokkal finoman, puhán ütközik, alaposan lelassítva a mozgását, mielőtt hozzáér a földön fekvőt tárgyhoz.

A Roomba 650 mindezek mellett egy nagyon is elfogadható áron kínált robotporszívó – ezért is lett abszolút favoritja a lista készítőinek. Az eredeti ára 375 dollár között van, a nálunk kapható Roomba 651 robotporszívó pedig 129.699 forintért kapható a Robotguru webáruházban.  

A te otthonodba vajon melyik robotporszívó illik igazán? Töltsd ki a robotválasztó tesztet és találd meg a számodra legjobban megfelelő robotporszívót!


A robotporszívó legyen Veled!

Készítette: NeoSoft Kft.
© 2010-2017 Robotguru Kereskedőház. Minden jog fenntartva.
youtube blog mail összehasonlít

Link megosztása e-mailben

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó
Vissza

Hírlevél feliratkozás

* A csillaggal jelölt mezők kitöltése szükséges! Az űrlapon szereplő adatok megadása önkéntes.