0

7 tévhit a robotporszívókról

2013.07.11.
7 tévhit a robotporszívókról

Amióta robotokkal foglalkozom, rengeteg robotszkeptikussal, szkeptikusként induló későbbi vásárlóval és alapból lelkes robotrajongóval találkoztam. Talán vásárlói típusoknak is nevezhetném őket. A különböző típusoknak mások a kérdéseik és más a hozzáállásuk a robotokhoz.

 

Volt egy kis időm a napokban, így összeszedtem a 7 leggyakrabban elhangzó tévhitet, ami a porszívó robotokkal kapcsolatban elhangzik.

1. Biztos, hogy csak olyan lakásokban lehet használni, ahol alig vannak bútorok.
A Roombát nem a design magazinok lecsupaszított lakásaira találták ki, hanem valódi lakásokra. A valódi lakásokban emberek, sőt kisállatok élnek, akiknek bútoraik vannak, akik szemetelnek, és ráadásul néha még rendetlenek is. Roomba alkalmazkodik. Ez a kulcs ahhoz, hogy megértsd az iAdapt (alkalmazkodó) takarítási technológiát: kikerüli, körültakarítja, bemegy alája stb. 97% -os lefedettséggel. Ez azért nem rossz, ugye?

2. Felesleges a töltőállomásán tartani, mert biztosan nagyon sokat fogyaszt.
Nem, ez nem pazarlás, mert a robot miután feltöltötte magát, átvált csepegtető töltésre, és onnantól a fogyasztása elenyésző. Az akksi élettartamának viszont így teszel jót, így már spóroltál is, mert még ritkábban kell akksit cserélned.

3. A több ezer wattos hagyományos X porszívómnál biztos, hogy nem takarít jobban.
Tudom, hogy nehéz elhinni, hogy ehhez képest Roomba 30 Watt teljesítménnyel hatékonyan takarít. Javaslatunk, ami eddig mindig bevált: takaríts ki a nagyteljesítményű hagyományossal, majd utána engedd el a Roombát. Miután kinyitod a portartályt, nem leszel hitetlen, a látvány magáért beszél. Röviden: más a technológia, ebből fakad ez a jelentős különbség. Ezért találtuk ki a tesztelést. Higgy a saját szemednek!

4. Össze-vissza bolyong, én ezt nem bírom nézni.
Ne, kérlek, ne nézd, nem kell nézni! Hagyd magára, menj el otthonról, indulj el dolgozni, intézd el az ügyeidet, mert a robot teljesen önálló. Roomba nem kockafej, nem halad sorról-sorra, hanem alkalmazkodik a Te környezetedhez. Lehet, hogy Te nem így csinálnád, de engedd, hadd körözzön, mozogjon spirálban, ütközzön, így éri el a takarítás maximális lefedettségét. Tudod, ez a 97%. Bízz benne!

5. Ez nem komoly cucc, csak játékszer.
Na, ez az a tévhit, amit még ma is a lelkemre veszek, pedig nem szabadna. Ha ugyanez a technológia más köntösben sok ország hadseregét, tengerészetét, terrorelhárítását, sőt még a Mars-kutatást is szolgálja, akkor talán nem olyan nehéz belátni, hogy nagyon komoly fejlesztések és a legújabb technológia található ebben az egyszerűnek tűnő zseniális szerkezetben. Ugyanaz itt és ott, csak ezt a háztartások igényeire szabták.

6. Technikai analfabéta vagyok, biztos nem tudom kezelni.
Ha meg tudsz nyomni egy gombot, már nyert ügyed van, mert a Roomba használata valóban gyerekjáték. Ha megtalálod a legnagyobb gombot, amin a CLEAN felirat található, megnyomod, és már ki is takarítottál. Ugye nem olyan bonyolult? A többi a Roomba dolga.

7. Ennyi pénzért a feleségem minden nap 5x is kitakarít. (férjet még nem hallottam)
Lehet, hogy elvégzi a takarítást, de belegondoltál már, mennyi mindent csinálhatna e helyett? Persze, ha ragaszkodik hozzá, ki ne vedd a kezéből a porszívót. De lehet, hogy más
munkát elvégezhetne, amíg a robot takarít, vagy játszhatna a gyerek(ek)kel, törődhetne többet veled és önmagával. Annyi minden van a világban, ami sokkal izgalmasabb, mint a takarítás!
Készítette: NeoSoft Kft.
© 2010-2017 Robotguru Kereskedőház. Minden jog fenntartva.
youtube blog mail összehasonlít

Link megosztása e-mailben

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó
Vissza

Hírlevél feliratkozás

* A csillaggal jelölt mezők kitöltése szükséges! Az űrlapon szereplő adatok megadása önkéntes.