0

7 nyomós érv a robotfűnyíró mellett

2018.10.01.

Ha egy szép kertre gondolunk, elsőként a gyönyörűen nyírt gyep jelenik meg képzeletünkben. Kevés az idő, nyűgnek érzed az állandó fűnyírást, és mégis ilyen álomkertet szeretnél? Lehet, hogy egy robotfűnyíró lenne az igazi segítség?

Összegyűjtöttük a legfontosabb 7 szempontot, ami megerősíti, hogy a robotfűnyíró nem csak jó választás, de hosszútávú befektetés is egyben.  

1. Több időd lesz az igazán fontos dolgokra

A robotfűnyíró működésének a kulcsa a jó telepítés és a pontos beállítás. Az előre beállított időszakokban a robot el fog indulni, és önállóan elvégzi a fűnyírást. Ha befejezte a munkáját, visszatér a dokkolóra, hogy feltöltse lemerült akkumulátorát.

Ebből a legnagyobb hasznod az lesz, hogy több időd marad magadra, a pihenésre, családodra. Élvezheted a kertedet, és nem lesz nyűg a rendszeres fűnyírás.

2. A telepítést akár Te is el tudod végezni

Igazából nem kell szakembernek lenned ahhoz, hogy a telepítést Te magad elvégezd. A határoló vezetéket nem is kell leásni a földbe, elég, ha a gyep felszínén elhelyezed és rögzíted az erre a célra mellékelt cölöpökkel. Pár hét, és már nem is fogod látni a vezetéket, mert olyan gyorsan benövi a fű.  
 
3. A fű egészséges és zöld lesz

Az automatikusan működő robotfűnyírók mulcsozzák a füvet, azaz olyan apró darabokat nyírnak, amelyek természetes tápanyagként újra beépülnek. Továbbá ne felejtsük el azt sem, hogy a levágott fű víztartalma akár 80% is lehet, ami pedig folyamatos nedvesség utánpótlást jelent a gyep számára.
 
A fű ideális magassága 4-6 cm. S bár ez elég rövid, mégsem szárad ki olyan gyorsan még nagy hőségben sem. A robotfűnyíró 3 mm-nél nem vág le nagyobb darabot egy alkalommal sem. Ha esetleg a fű ennél magasabb, akkor célszerű lépésről-lépesre csökkenteni a  magasság beállítását a kívánt szint eléréséig.
 
4. A robotfűnyíró az allergiások megmentője

A robotfűnyíró állandóan nyírja a füvet. Így a sok gaz és virág esélyt sem kap arra, hogy szárba szökkenjen. Ezzel enyhülnek az allergiás és szénanáthás panaszok környezetünkben.
 
5. A robotfűnyíró környezetbarát

A gázüzemű fűnyírókhoz képest a robotfűnyíró károsanyag kibocsátása 0, mert a robot akkumulátorral működik. A modern és hatékony (többnyire Lítium ion) akkumulátorok használata garantálja az alacsony energiafogyasztást.
 
6. A robotfűnyíró biztonságos

A modern robotfűnyíróknak számos biztonsági előírásnak kell megfelelniük. Ha a robotfűnyírót felemelik vagy felborul, a forgó vágókések azonnal leállnak. Ha a robotfűnyíró akadálynak ütközik, megáll és irányt változtat. 
Mindemellett azonban figyeljünk arra, hogy a fűnyírás ideje alatt gyerekek és kisállatok ne legyenek felügyelet nélkül a területen.
 
7. Halkan dolgoznak

A robotfűnyíró működése hihetetlenül halk (kb 60 dB) a hagyományos fűnyírókéhoz (kb 90 dB) képest. A legtöbb modell ennek köszönhetően akár éjszaka is dolgozhat. Amíg alszunk, a robot elvégzi a fűnyírást. Nem zavar se bennünket, se a szomszédokat. 
 

Készítette: NeoSoft Kft.
© 2010-2017 Robotguru Kereskedőház. Minden jog fenntartva.
youtube blog mail összehasonlít

Link megosztása e-mailben

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó
Vissza

Hírlevél feliratkozás

* A csillaggal jelölt mezők kitöltése szükséges! Az űrlapon szereplő adatok megadása önkéntes.