0

5 tipp, hogy maximalizáld a robotporszívó takarítási képességeit

2016.06.13.
5 tipp, hogy maximalizáld a robotporszívó takarítási képességeit Egy korszerű robotporszívó a legtöbb lakásban kiválóan elboldogul. Néhány apró trükkel azonban még tovább javíthatod a robotporszívód képességeit, például azzal, hogy csökkented a nehezen hozzáférhető területek nagyságát. 5 apró tipp a hatékonyabb takarításért – de néha az ilyen apróságokon múlik, hogy mennyire érzed hatékonynak a robotporszívó munkáját.

#1 Emeld meg a bútorokat

A szekrények alatt mindig áll a por. Akkor is poros a szekrény alatti terület, ha nem látod, mert nem tudsz belátni a szekrény alá. Sajnos, ha a szekrénynek alacsonyak a lábai, akkor a robotporszívó sem fér be alá – de ettől a por ott még ugyanúgy összegyűlik. Emeld meg a bútorokat! Néha csak 1-2 centiméteren múlik, hogy elfér-e a bútorok alatt vagy nem. Tegyél a szekrény valamennyi lába alá egy kis magasítót. Akkora legyen, hogy a szekrények alatt így megnövelt szabad térre éppen beférjen a porszívó robotod. Nagyjából 10 cm magas helyre lesz szükséged. Ha pedig a magasság már nem akadály, akkor jöhet a rendszeres takarítás ott is, ahol nem is látod a pormacskákat.


#2 Ne tárolj semmit sem a földön

Egy fürdőszoba, vagy gyerekszoba tele van a földre dobott holmikkal. Koszos ruha, játék, újságtartó, kis virág, rengeteg apróság, amit megfelelő tárolóhely helyett egyszerűen a földre teszünk (vagy a földre dobnak a gyerekek). Kerüljenek át ezek szekrényekbe, vagy falra akasztott tárolókba! Például a szennyeskosár helyett is lehet falra akasztott szennyestartót használni. Minél több az akadály a földön, annál nehezebben dolgozik a robotporszívó. Ha eltakarítod a földről a legtöbb holmit, akkor akadálypálya helyett versenypályát hozol létre a robotod számára. A takarítás sokkal gyorsabb és hatékonyabb lesz, s közben kevesebb áramot is fogyaszt.

#3 Étkezőszékek

A robotporszívó számára képtelen lesz feltakarítani az asztal alatt, ha a székek túl közel vannak egymáshoz. A robot el tud férni az egyes székek lábai között és be tud menni az asztal alá, ha más akadállyal nem találkozik. Ha viszont a székek túl közel vannak egymáshoz, betolva az asztal alá, akkor hiába fér át az egyik alatt. Ahogy kijönne a szék alól, a másik szék lábai útban lesznek neki. Így már túl kicsi a hely. Ha a székeket nem toljuk be az asztala alá, vagy felfordítjuk az asztal tetejére, akkor ez az akadály megszűnik.


#4 Elektromos kábelek

Egy átlagos lakás valóságos kábelrengeteg. Tele vagyunk elektromos cuccokkal, s a legmodernebb lakások kivételével sehol nincs elegendő konnektor a mai igényekhez. Még nem jártam olyan lakásban, ahol ne feküdt volna 20-30 méternyi hosszabbító a bútorok mögött. És akkor még nem beszéltünk a számítógépekről, a nyomtatóhoz, tévéhez, monitorhoz, hangfalakhoz vezető kötegekről. Minél több a kábel, annál nehezebben dolgozik a robotporszívó. A fal mellett fekvő kábelek miatt a por továbbra is felgyűlik a falak tövében. Még nagyobb gond, ha a robot megpróbál átmenni a kábeleken, de elakad bennük, vagy leránt valamit a kábel rángatásával (például a töltőre tett telefont, ami elég kicsi súlyú).

A legjobb megoldás, ha a falra, alacsonyan, a padló közelébe műanyag kábeltartó füleket erősítesz. Ezek összefogják a kábeleket, s megtartják őket a robotnak már megfelelő 10 cm-es magasságban.  Az ilyen kábeltartók azért is jók, mert bármikor ki lehet venni belőle a vezetéket. Fix kábelcsatornát például csak akkor lenne érdemes építeni, ha a berendezés helyét soha nem kell változtatni.

#5 Cipők

Ideje rászokni a cipős szekrény használatára. Egy cipőt még arrébb tud tolni a robotporszívó, de ha a család minden tagja ugyanott rúgja le a lábbelijét, az már túl nagy feladat lenne a gépnek. A fal mellett felsorakoztatott cipők helyett érdemes egy polcot beszerezni, vagy falra függesztett tárolókba rejteni az éppen nem hordott lábbeliket.

Készítette: NeoSoft Kft.
© 2010-2017 Robotguru Kereskedőház. Minden jog fenntartva.
youtube blog mail összehasonlít

Link megosztása e-mailben

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó
Vissza

Hírlevél feliratkozás

* A csillaggal jelölt mezők kitöltése szükséges! Az űrlapon szereplő adatok megadása önkéntes.