0

5+1 érv, amiért imádni fogod a fűnyíró robotot

2016.04.22.
5+1 érv, amiért imádni fogod a fűnyíró robotot Amikor egy egészen új eszközt vásárolsz, még csak reménykedhetsz abban, hogy mindazt teljesíteni fogja, amit a kereskedő elmondott róla. Néhány hét használat után viszont rájössz, hogy a fűnyíró robot beszerzése valóban sokkal jobb döntés volt, mint bármikor gondoltad volna. S ha a kerted beszélni tudna, ő sem adná vissza semmi pénzért. Tudod miért? Íme 5+1 érv, ami miatt imádni fogod.
#1
A fűnyíró robot  munkájától szebb lesz a kerted

Ebben nincs vita, a robot szebbé teszi a kertedet. Tudod, miért? A folyamatos gondozás miatt. Nem hetente nyírja le a füvet, amikor megnőtt, hanem folyamatosan gondozza, minden nap nyír rajta egy keveset. Például nem engedi elterjedni a pázsitban a gyomokat, mert levágja minden nap, mielőtt megnőnének és virágozni kezdenének. Nem szóródnak szét a pollenek és nem fognak elszaporodni a nem kívánt növények a gondosan kiválasztott fű helyett.

#2
A robotfűnyíró levette a munkát a válladról

Na ez az, ami megfizethetetlen ám! A fűnyírás eddig beütemezendő heti-kétheti feladat volt a számodra. Foglalkozni kellett vele. Maga a munkavégzés nem vette el sok idődet, de akkor is egy feladat volt, amire oda kellett figyelni, időt kellett rá szakítani. Most ez a múlté, ezt a feladatot egy az egyben kipipálhatod! Leteszed a robotot, beállítod és nem kell többet azzal törődnöd, hogy ki és mikor fogja lenyírni a füvet. Nem kell arra figyelned, hogy elég nagy-e már ahhoz, hogy levágd ezen a szombaton, vagy inkább várj vele jövő hétig? Hogy szép legyen a kert, mire jönnek a vendégek, vagy mikor a gyerekek játszani akarnak a pázsiton. A robot mindent elintéz helyetted, csak be kell kapcsolnod.

#3
Fűnyíró robottal nincs többé szénagyűjtés

A robotfűnyíró pont attól ment meg, amit talán a legkevésbé kedvelsz: a levágott fű begyűjtésétől. Mert az még rendben van, hogy a fűnyíróval hetente egyszer levágod a füvet egy fél óra alatt. Na de, hogy utána még fogd a gereblyét és tedd rendbe a kertet? Az már nem olyan kellemes munka. A robot ettől végleg mentesít. Annyira kevés füvet vág le egy-egy alkalommal, hogy azt a néhány millimétert begyűjteni sem kell. Ott marad a pázsiton, s egy nap alatt komposztálódik. Nem lesz vele gondod soha többé.

#4
Folyamatos a tápanyag-utánpótlás

Tudod, mi történik a fűnyíró robot által levágott fűvel, ami ott marad a pázsiton? Figyelj, most jön a java. Már írtuk, hogy a levágott fű mennyisége annyira csekély, hogy egyetlen nap alatt komposztálódik. A levágott fű folyamatos, napról-napra történő tápanyag-utánpótlást jelent a pázsitodnak. Eddig csak kizsigerelted a földet, igaz? Néha kapott valami utánpótlást, de ilyen folyamatos tápanyag-ellátásban nem volt része. Így a zöld, amit a föld magából megtermel, az vissza is kerül ugyanoda. A pázsit erején, egészségén tapasztalni fogod, mennyit jelent a földnek ez a folyamatos utánpótlás.

#5
Nincsenek csíkok a kertedben

Ha már nagyon untad korábban a fűnyírást, akár azzal is szórakozhattál, hogy a fűnyíróval különböző mintákat rajzolsz a frissen vágott pázsitra. Mintákat mindenképpen készítettél, akár akartad, akár nem. Többnyire persze szép egyenletes csíkokat hagytál magad után, hogy ne nézzen ki a kert össze-vissza. Bármennyire is szerettél volna szép egyenletes, csíkmentes pázsitot, nem tudtad megvalósítani. A fűnyíró kerekei mindenképpen nyomot hagytak maguk után.

A fűnyíró robot viszont nem hagy nyomokat a kertben! Sokkal kisebb a súlya a hagyományos fűnyírókénál, nem terheli meg annyira a pázsitot. És nem csak egyszer megy  végig egy területen, hanem szükség szerint, többször is, amíg csak a kívánt magasságúra nem vágja le a füvet. Nem sorról-sorra halad (bár így is beállíthatod), hanem egy véletlenszerűnek tűnő pályát követ. A robot feltérképezi a területet és hidd el, sokkal pontosabban emlékszik, hogy melyik területen járt és melyiken nem, mint ahogy az neked valaha is sikerülne. A robot nem akar fűnyírás után sem ebédelni, sem meccsre menni, így nem kell semmi másra sem koncentrálnia. A kerted tehát egyenletes lesz és csíkmentes, amilyennek mindig is szeretted volna.

# és a plusz 1 érv
A robotfűnyíró baromi jó játék!

Ugye te sem akarsz úgy tenni, mintha csakis gazdaságossági számítások és szigorúan ellenőrzött tesztek alapján vásárolnál? A háztartási robotok ma még nem általánosan elterjedt eszközök, itthon nagyon kevés van belőlük. Aki megveszi, többnyire nem azért veszi meg, mert az érvek alapján ezt látja a legokosabb döntésnek. Tudod, mikor veszed meg? Amikor meglátod és beleszeretsz! Bár leveszi a munkát a válladról, de nagyon jó dolog foglalkozni vele, beállítani, programozni, figyelni a munkáját. Játék felnőtteknek? Az hát, csak vigyázz, mert a gyerekek pillanatok alatt elszedik tőled a távirányítóját.
Készítette: NeoSoft Kft.
© 2010-2017 Robotguru Kereskedőház. Minden jog fenntartva.
youtube blog mail összehasonlít

Link megosztása e-mailben

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó
Vissza

Hírlevél feliratkozás

* A csillaggal jelölt mezők kitöltése szükséges! Az űrlapon szereplő adatok megadása önkéntes.