0

#2 - AL-KO PURE – kérdések és válaszok

2017.05.19.
#2 - AL-KO PURE – kérdések és válaszok

Az AL-KO PURE többféle problémára ad megoldást. Ebből kifolyólag sok kérdés merülhet fel benned. Ebben a cikk sorozatban ezekre a kérdésekre válaszolunk. Részenként több kérdést is megválaszolunk. 

Ha érdekel téged is az AL-KO PURE készülék akkor kövesd figyelemmel a cikksorozatunkat. Aminek a második részében 11 db kérdést válaszoltunk meg. 

12) Üzemeltetés költségei: ilyen üzemköltségei vannak az AL-KO PURE készüléknek ?

1.) Áram: AL-KO PURE 10 - 60 Watt áramot fogyaszt, üzemi fokozatok szerint.

2.) Előszűrő: Az AL-KO PURE egy F7-es szűrőt használ előszűrőként, amely tartozékként megvásárolható. Ezt fél évente cserélni kell. A reális csereidő használat függvénye (pollen, haj, durva por) és évszakonként is változó.  A filter kitisztítása egy alkalommal mindenképpen lehetséges.

3.) 3 fokozatú szűrő patron: ennek az élettartama 3 év és tartozékként megvehető. Az AL-KO PURE nem dolgozik e nélkül, de időben jelzi a csere szükségességét. A patron a kezelő panel alatt található és szerszám nélkül kiehető. Figyelem: a szűrő patront nem érheti nedvesség.

4.) Tisztítás: enyhén nedves kendővel történjen. Nem korrozív és nem karcoló háztartási tisztítószereket lehet használni.

 

13) Széna nátha: segíthet az AL-KO PURE ?

Igen. Az AL-KO PURE kiszűri a polleneket. Erre bármely komolyabb légtisztító képes. Az AL-KO PURE azonban csíramentesíti a levegőt különös tekintettel a finom porra, a VOC-ra és minden házi por allergénre.


 14) Ionizátor? Nem.  Miért?

Az ionizátorok  pozitív és negatív hatása számos egymásnak ellentmondó tanulmány tárgya .Az AL-KO ígérete Quality for Life, azaz életre szóló minőség. Korlátozások, lábjegyzetek és apró betűs részek nélkül. Ezért inkább elállunk annak használatától, mivel nem biztos

15) Hangerő: milyen hangos az AL-KO PURE ?

Nagyon csendes. Első fokozatban 30 dB. Ez a levelek zörejének felel meg gyenge szélben. Maximum fokozatban  56 dB. Ez egy TV hangja halk állásban. Ha a készüléket Európában használja nagyon ritkán megy a készülék ilyen fokozatban.


16) Légminőség: hogyan ismerem fel a levegő minőségét ?

Az AL-KO PURE rendelkezik egy szenzorral, ami a  légminőséget különböző indikátorok alapján méri. Ha a kontroll  lámpa pirosan ég a készüléknek nagyobb fokozatban kellene a levegőt tisztítania.


17) Huzat: érezhető ?

Csak, ha a kezünket a szívó oldalhoz, vagy a légkivezetéshez tesszük. Az AL-KO PURE maximum fokozatban sem generál huzatot.


18) Ózon: ad le az AL-KO PURE ózont? - Nem!

  • Az ózon erős oxidálószer. Az ózon tűzveszélyes, nagyon mérgező, maró hatású és rákkeltő. Az AL-KO ígérete azonban: Quality for Life. Piacra dobhat az AL-KO egy terméket, ami ilyen anyagot bocsájt ki? Akár egy gyerekszobában?
  • Ellenkezőleg: az AL-KO PURE csökkenti a levegő ózontartalmát.

20) Elhelyezés: vannak megkötések? - Igen.

  • A készüléket ne helyezze a helység közepére, valamint biztosítani kell, hogy a ventillátor be tudja szívni a levegőt. Ebből kifolyólag a készüléket nem szabad beépíteni vagy letakarni.
  • Az AL-KO PURE nem használható nagy páratartalmú környezetben pl. uszoda. A 3 fokozatú szűrő patront nem érheti nedvesség. Az ok az aktív szűrő, aminek  nedvessé válása veszélytelen, de kellemetlen.

21) Helység méret: felállítható több készülék egy térben ?

Igen. Nincsenek korlátozások

22) Helység méret: nagyobb légtérben is használható?

Az AL-KO PURE-t maximum 60 m²-es térben javasoljuk használni. Az AL-KO PURE 130 m³/h légszállítási volumennel bír. Ez a következőt jelenti:  aki türelmes nagyobb területen is használhatja. 72m2 felett azonban mindenképpen javasolt egy második készülék megvásárlása.

23) Szállítás: az AL-KO PURE velem költözik ?

Feltétlenül! Az egyetlen, amire ügyelni kell szállítás során: a 3 fokozatú szűrő patront el kell távolítani a gépből.

Készítette: NeoSoft Kft.
© 2010-2017 Robotguru Kereskedőház. Minden jog fenntartva.
youtube blog mail összehasonlít

Link megosztása e-mailben

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó
Vissza

Hírlevél feliratkozás

* A csillaggal jelölt mezők kitöltése szükséges! Az űrlapon szereplő adatok megadása önkéntes.