0

10 veszély, ami a robotporszívódra leselkedik szilveszter éjjel

2016.12.31.
10 veszély, ami a robotporszívódra leselkedik szilveszter éjjel
Amikor beindul egy igazán jó szilveszteri buli, a résztvevők legkevésbé arra vannak tekintettel, hogy a háztartási gépek is sérülés nélkül vészeljék át az éjszakát. Na de tényleg, ki van arra felkészülve, hogy bólézás közben a porszívó közlekedni kezd a szobában és a lábunk alá kerül? Figyelj, mutatunk 10 tipikus veszélyhelyzetet, amire ügyelned kell!

1. Csökken a vendégek koordinációja

Bármennyire is vicces, meg lehet villogni is vele a vendégek előtt, hogy beszélgetés közben a robotporszívó ott jár közöttetek és teszi a dolgát, vigyázz, mert ilyenkor mindenkinek nő a reakcióideje és csökken a koordinációs képessége. Magyarabbul: a kissé kapatos vendégeit jót vigyorognak majd, ha a robotporszívó a lábuk alá kerül, de attól még simán rálépnek a konyha felé menet. Nem kéne kivárnod ezt a helyzetet.

2. Bólé az erkélyről

 Egy lakás sincs eléggé felkészülve arra, hogy egy nagyobb társaságnak elegendő ételt, italt, csemegét, alkoholos mindenfélét megfelelően tárolni lehessen mindaddig, amíg a vendégek el nem fogyasztják a finomságokat. Jól jön ilyenkor az erkély, ami a téli hidegben mindent befogad. Igen ám, csak arra kell vigyázni, hogy amikor a teli bóléstállal egyensúlyozol keresztül a szobán, akkor nem csak a spicces vendégeidet kell kerülgetned, hanem a szorgosan takarító robotporszívót is.  Vigyázz, könnyen lesz 1:0 az állás Roomba javára!

3. A robotporszívó nem tálalóasztal!

Tudom jól, nagyon vicces, amikor a pezsgőspoharakkal teli tálcát lazán ráteszed a robot tetejére, ami aztán szépen végigjárja a vendégeket.  Tipp: mindig az iszik, akihez a robot éppen elér. Vicces helyzetek tucatját hozza magával, ha a robotporszívó elkezd egy helyben takarítani, s mindig az italt amúgy is nehezen bíró nagymamát kerülgeti.

Egy dologra vigyázz: a robotporszívó könnyen önállósítja magát, s megindul be, az ágy alá is és baromira nem figyel majd arra, hogy kristálypoharakkal teli tálcát tettél a tetejére! A robot épségben megúszhatja, a járulékos kár elég magas lehet.

4. A robotporszívó nem hamutartó!

Az előző helyzethez hasonló, csak ital helyett a teli hamutartót teszitek a robot tetejére. Ne kínozd szerencsétlent! Először is, biztos lesz valaki, aki lazán a hamutartó mellé hamuzik, s kicsit megégeti a robotodat. Vigyázz, ha égő cigarettával kiégeted az egyik szenzort, vagy megolvasztod a műanyag burkolatot, arra nem vonatkozik a garancia!

5. Gyerekek

A robotporszívó remek játék, de vigyázz, a szaladgáló hatévesek tompa puffanásait egyáltalán nem biztos, hogy épségben kibírja! Vigyázz, mert minden szilveszteri buliban előbb-utóbb eljön az idő, amikor a gyerekek unatkozni kezdenek. Ilyenkor jöhet a fogócska a lakásban, vagy a ki tud messzebb csúszni a robotporszívón, vagy a ki tudja plüssmacival messzebbről eltalálni a robotporszívót? Vicces időtöltések, de többnyire a robotporszívó cseréje vagy nagyjavítása lesz a végeredmény.

6. Alvó vendég a földön

éjjel, amikor kifogy a szufla a vendégekből, mindenki elborul, amerre lát. Nem ritka, hogy a földön alszik valaki, ha éppen ott jött rá az álmosság. Ugye nem felejted el az éjszakára időzített robotporszívót kikapcsolni? Valószínű, hogy a földön fekvő, bódult vendéget egyszerűen körbetakarítja, de azért nem árt óvatosnak lenni, volt már egészen máshogy végződő eset is a közelmúltban. Tipp: földön fekvő ember hosszú hajához soha ne engedd közel a robotporszívót, mert a hajszálakat nem érzékeli akadálynak  és szépen feltekeri a keféjére!

7. Ragacs a földön

Tudom jól, mennyire kényelmes, hogy a buli után csak nekiereszted a robotporszívót a takarításnak, de egy alapos szemle nélkül ne tedd meg! Nem tudhatod, hogy az egyik vendég nem öntött-e pezsgőt az ágy alá, vagy nem hagyott-e egy marék majonézes csirkesalátát a kanapé mellett a földön. A robot átgázol mindenen, s a ragacsos, maszatos maradékokat szét fogja hordani az egész lakásban.

8. Nedves foltok, tócsák

A ragacsok mellett arra is ügyelj, hogy ne kerüljön nedvesség a gépbe. Tönkre is teheti, de az biztos, hogy a keféjét összemaszatolja a rákerülő víz, s a HEPA filtert is eléggé kivonod vele a forgalomból. A víz árt a robotporszívónak, ne hozd olyan helyzetbe, hogy tócsába kelljen belemennie!  

9. Törmelékek buli után

Bármilyen szuper is a robotporszívó, azért nem árt, ha átnézed kétszer is a takarításra szánt területet, mielőtt elsején reggel elindítod! Nem csak a ragacsok miatt: sem az üvegcserép, sem a csirkecsont nem tesz jót a gépnek. Ezeket a nagyobb szemeteket inkább szedd össze kézzel a takarítás előtt.

10. Inkább ne is vedd elő!

Egészen biztos, hogyha buli közben, a tetőfokára hágó hangulatban a táncoló vendégek közé bearaszol a robotporszívó, akkor nem fogsz megúszni valami igazán ízléstelen és esetleg veszélyes tréfát. Ha nem akarod, hogy a robotod komoly kárt szenvedjen a szilveszteri bulitól, akkor jobb lesz, ha nem is engeded előjönni. Még ha nagy is a kísértés, hogy megmutasd a vendégeknek, jobb lesz, ha inkább eldugod. Ne feledkezz meg az időzített takarításokról is: ha éjszakára, vagy másnap reggelre lenne programozott indítása, azt jobb időben kitörölni. A robotporszívó rendkívül nagy segítséget nyújt majd neked a  buli utáni takarításban, de csak akkor, ha épségben átvészeli szilveszter éjszakáját!

A te otthonodba vajon melyik robotporszívó illik igazán? Töltsd ki a robotválasztó tesztet és találd meg a számodra legjobban megfelelő robotporszívót!


A robotporszívó legyen Veled!

Készítette: NeoSoft Kft.
© 2010-2017 Robotguru Kereskedőház. Minden jog fenntartva.
youtube blog mail összehasonlít

Link megosztása e-mailben

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó
Vissza

Hírlevél feliratkozás

* A csillaggal jelölt mezők kitöltése szükséges! Az űrlapon szereplő adatok megadása önkéntes.